П`ятниця, 26.04.2024, 21:08
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

І лишились вірними присязі, Україні, матері, народу

      Напередодні Дня захисника України в Білопільській центральній бібліотеці для дітей відбувся вечір-зустріч з учасником АТО «І лишились вірними присязі, Україні, матері, народу». Захід проходив в рамках засідань історико-краєзнавчого клубу «Краяни» з учнями 8 класу Білопільського ЗСО № 5 . На зустріч зі школярами завітав В.І.Фоменко - учасник бойових дій в зоні АТО, який поділився з ними своїми спогадами. Валерій Іванович у 55 років вступив до лав Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» і восени 2017 року поїхав на Донбас у складі бойового підрозділу 2-го батальону. Брав участь в бойових зіткненнях у містах Мар’їнка та Авдіївка. Два роки поспіль їздив на Донбас боронити рідну землю. Учасник бойових дій продемонстрував дітям фотографії, елементи військової форми, зокрема каску, бронежилети та фрагмент осколка міни. Валерій Іванович згадував побратимів, закликав учнів бути гідними громадянами, любити і захищати свою батьківщину. У дітлахів було чимало запитань до воїна-земляка, і на всі вони одержали вичерпну відповідь. Під час заходу вшанували хвилиною мовчання 14 героїв-земляків, які загинули за незалежність та територіальну цілісність України.

    

    

      Бібліотекар О.М.Бієнко ознайомила дітей з книжковою виставкою «Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи», на якій була представлена література, присвячена славному минулому нашої України та її героїчному сьогоденню. Пошукова група клубу «Краяни» продовжує роботу по збору матеріалів «Наші добровольці» до краєзнавчих альбомів «Герої не вмирають», «Хоробрі серця».

                                

Переглядів: 404 | Додав: BRB | Дата: 09.10.2019

Свято хранителів Храму Книги

       Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І дарують людям вічну мудрість книг справжні помічники та порадники на шляху до вершин знань, вірні збирачі духовних скарбів – бібліотекарі.

    

       27 вересня бібліотечні працівники району відзначили Всеукраїнський день бібліотек. Привітати служителів Храму Книги з професійним святом завітали заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Ольга Нестерович, начальник відділу комунального майна Білопільської районної ради Юлія Іщенко, начальник відділу культури і туризму Світлана Лукова, методист науково-методичної установи «Районний методичний кабінет» відділу освіти Білопільської РДА Оксана Сидоренко, письменник, поет, лауреат літературних премій іван Головченко, читачі,партнери, представники громадськості міста, ветерани бібліотечної справи. Цього дня для бібліотекарів лунало багато теплих слів, як поетичних, так і музичних. Свої пісенні вітання подарували гурт «Лілея» районного будинку культури, Тетяна Сумарокова та молодий бібліотекар Ярослава Моспанова.

    

                                         

       Родзинкою свята стало проведення ігрового шоу «Суперінтуїція». Директор бібліотеки Галина Маценко, керуючись інтуїцією, мала відгадати 10 «незнайомців-бібліотекарів» відповідно до названих категорій. Посмішка не сходила з облич присутніх протягом усієї гри.

       У фойє центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся були оформлені стендові презентації «Бібліотека – книжкове відображення Всесвіту», «Життя нашої бібліотеки». На них були представлені матеріали з історії та діяльності Білопільської ЦРБ та бібліотек району, світлини найбільш цікавих масових заходів. Книжкова виставка-інсталяція «Модне читання» включала розділи «Я обираю СуперКнигу», «Нові світи жіночої прози», які знайомили відвідувачів із найкращими творами української, світової літератури для чоловіків та жінок.

       Особливу увагу привертала книжкова експозиція «Подаровані книги». До уваги гостей та всіх користувачів бібліотеки працівниками центральної бібліотеки для дітей була оформлена виставка-подіум, на якій були представлені книжкові інсталяції « Бібліопані», «Ми йдемо в бібліотеку!» , фотоколажі «Бібліотека сьогодні» і «Вічне диво – бібліотека» з фотографіями найбільш цікавих масових заходів, партнерів та друзів бібліотеки. В читальній залі ЦДБ оформлена книжкова інсталяція «Королева Осінь», яка запрошує поринути в чарівний осінній світ читання та фантазії.

                                   

Переглядів: 443 | Додав: BRB | Дата: 01.10.2019

"Покладаємось на себе - допомагаємо своїм!"

       У рамках історико-краєзнавчого клубу «Краяни», який працює при Білопільській центральній бібліотеці для дітей учні 8 класу Білопільського ЗСО №5 відвідали Білопільський волонтерський центр, який працює під девізом: «Покладаємось на себе – допомагаємо своїм».

       У витоків створення центру стояли волонтери С.Долуда та Т.Іванова, які нагороджені медалями «За гідність і патріотизм». Потім до роботи центру приєднались небайдужі жителі нашого міста та району, які надавали свою допомогу і продовжують робити добрі справи. Директор волонтерського центру, Почесний громадянин Білопілля Сергій Долуда розповів дітям про волонтерський рух, допомогу нашій армії в зоні ООС та найближчі плани волонтерів. Також Сергій Володимирович продемонстрував учням фрагменти осколків 150-мм міни, фотографії маскувальних сіток, відправлених на передову, детально відповів на запитання учнів та запропонував їм приєднатись до реальної допомоги нашій армії. Школярі долучились до спільної справи і допомогли білопільським волонтерам плести маскувальну сітку. Пошукова група клубу розпочала збір матеріалів для створення краєзнавчої папки «Історія волонтерського руху на Білопільщині».

      

                                               

Переглядів: 488 | Додав: BRB | Дата: 20.09.2019

ЄС на книжковій полиці

      Білопільська центральна бібліотека для дітей приєдналась до участі у проекті «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Проект запроваджений Представництвом Європейського Союзу в Україні з метою розширення інформаційних ресурсів бібліотек, популяризації знань про ЄС та європейську інтеграцію України. Так, у рамках проекту в червні цього року в нашій книгозбірні відбулося відкриття інформаційного куточку Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці». Тут представлена символіка Європейського Союзу, яка складається із хештега, прапора, карти ЄС, методичної літератури, сувенірної продукції. У спеціальному шоубоксі зберігаються інформаційні матеріали про ЄС, які допоможуть користувачам поповнити свої знання про історію, напрямки діяльності, принципи функціонування Європейського Союзу. У рамках даного проекту бібліотека отримала доступ до онлайн-платформи Euroquiz.org.ua, яка надала можливість розміщувати новини, обмінюватися досвідом, вивчати кращі практики.

          

      З метою підвищення інтересу дітей до Європейського Союзу, пізнання нового і цікавого про країни ЄС та долучення юних громадян до подальшої розбудови європейської України в рамках проекту проводяться різноманітні масові заходи. Протягом червня-вересня відбулися інтелектуальна гра "Європа у великому і малому, в історії та мріях", гра з пазлами "Єкспрес в Європу", пізнавальна година "Символіка Європейського Союзу", знайомство з серійним виданням "Englich library", гра ерудитів «Найсвітліші голови Європи», інформаційна година "Відкрий для себе Європу".

          

      10 вересня до участі в проекті приєдналась юнацька кафедра центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся, спільно з якою в центральній бібліотеці для дітей була проведена година корисної інформації «Європа – поруч». Учням 9 класу Білопільського ЗСО №5 розповіли про Європейський Союз, його функції, міжнародне співробітництво та розвиток. Також діти дізналися про Представництво Європейського Союзу в Україні, онлайн-адреси, де можна отримати докладну інформацію про ЄС. Після знайомства з інформаційним куточком «ЄС на книжковій полиці» школярі переглянули буклети про Європейський Союз.

        

 

 

Переглядів: 459 | Додав: BRB | Дата: 16.09.2019

Душа поета промовляє словом

      22 липня особливий день в історії України. 75 років тому у 1944 році в далекій Празі перестало битися серце Олександра Олеся - великого поета, справжнього патріота рідної землі, поета журби і радості.

      До 75-ої річниці від дня смерті видатного лірика, поета-земляка Олександра Олеся працівниками Комунального закладу Білопільської районної ради «Білопільська центральна районна бібліотека імені О.Олеся» проведено ряд заходів.

       На площі перед приміщенням бібліотеки була оформлена виставка-вернісаж «Шануймо Олесеве слово» та проведений лібмоб «Олександр Олесь: велич особистості». На виставці представлені книги, світлини, матеріали із періодичних видань, цитати з патріотичних віршів Олеся, дитячі малюнки, які дозволяють доторкнутися до творчих надбань поета, ближче познайомитися з життєвим і творчим шляхом нашого земляка.

     

                                          

  Перехожим, зацікавленим дійством, дарувались пам’ятки-закладками «Знайомтесь: О.Олесь». Бібліотекарі розповідали про письменника, знайомили з його біографією та запрошували до бібліотеки.

       Вшановуючи пам’ять видатного земляка, учасники заходу - керуючий справами виконавчого апарату Білопільської районної ради Олег Усенко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Лукова бібліотекарі, працівники культури, члени районного літературного об’єднання «Вир», учнівська молодь міста, взяли участь у поетичному колі «Бринять моїх пісень потоки». Утворивши коло навколо пам’ятного знаку О.Олеся у сквері, що носить його ім’я, присутні читали вірші , поклали квіти до пам’ятної дошки. Поклали квіти і до меморіальної дошки на будинку-садибі О.Олеся (вул. Олеся,14). Біля будинку член літературного об’єднання «Вир» Наталія Валіївська прочитала власний вірш, присвячений О.Олесю, зробили фото на згадку. Олеся пам’ятають, його читають і захоплюються!

    

    

                                         

                                                         

Переглядів: 643 | Додав: BRB | Дата: 23.07.2019

Дню пам'яті Олександра Олеся присвячується...     

      Дорогі друзі! 22 липня минає 75-та річниця від дня смерті видатного лірика, нашого земляка Олександра Олеся! Ми, білопільці, надзвичайно пишаємося тим, що маємо такого видатного земляка, поета, чиє слово зцілювало, давало снагу до життя, пробуджувало найніжніші почуття. Пам’ять про нього вічно житиме в наших серцях, а його могутня поезія передаватиметься від покоління до покоління! Яким він був, кого кохав, за що боровся, втрати яких довелося зазнати?! Давайте дізнаватися разом!

Переглядів: 484 | Додав: BRB | Дата: 22.07.2019

Переглядів: 442 | Додав: BRB | Дата: 21.06.2019

ЄС на книжковій полиці

     Білопільська центральна бібліотека для дітей приєдналась до участі у проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Проект запроваджений Представництвом Європейського Союзу в Україні з метою розширення інформаційних ресурсів бібліотек, популяризації знань про ЄС та європейську інтеграцію України. В рамках проекту 12 червня в бібліотеці відбулося відкриття інформаційного куточку Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці». На представлена символіка Європейського Союзу, хештег проекту, прапор, карта ЄС, методична література, сувенірна продукція. В спеціальному шоубоксі зберігаються інформаційні матеріали про ЄС, які допоможуть користувачам поповнити свої знання про історію, напрямки діяльності, принципи функціонування Європейського Союзу. В рамках даного проекту бібліотека отримує доступ до онлайн-платформи Euroquiz.org.ua, яка надає можливість розміщувати новини, обмінюватися досвідом, вивчати кращі практики.

    

     З метою зацікавлення дітей Європейським Союзом, пізнанням нового і цікавого про країни ЄС та долученням юних громадян до подальшої розбудови європейської України в рамках проекту проводяться цікаві масові заходи. Для учнів мовного пришкільного табору Білопільської СШ №1 була проведена інтелектуальна Європа-гра «Європа у великому та малому, в історії та мріях». Змагались дві команди «Ми - європейці» та «Євроерудити». Під час розминки діти перевіряли свої знання в категоріях «Географія», «Історія», «Культура». Потім команди змагались в категорії «Багато мов – одна мета», використовуючи наліпки, які наклеювали на карту країн-членів ЄС. Цікава гра закінчилася підведенням підсумків та знайомством дітей з інформаційним куточком «ЄС на книжковій полиці».

  

  

                                            

 

Переглядів: 485 | Додав: BRB | Дата: 13.06.2019

Про українську книгу для вибагливих читачів і не тільки…

      5 червня в Білопільській центральній районній бібліотеці імені О.Олеся відбувся семінар бібліотечних працівників району «Читання української книги, популяризація української літератури: традиції та інновації».
      Відкрила семінар директор Галина Маценко. У своєму виступі Галина Василівна акцентувала увагу присутніх на важливості популяризації української книги на сучасному етапі бібліотечної діяльності. «Читання – одна з головних характеристик загальної культури, творчого інтелекту, моральності суспільства, це – національна цінність. Наше спільне завдання – зробити українську книгу і друковані ЗМІ не лише доступним читачам, але й пропагувати читання як невід’ємну частину національної культури», - зазначила вона.

  

      Завідуюча відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи Наталія Клепальська надала бібліотечним працівникам району консультацію «Інноваційні підходи до популяризації української художньої літератури». Бібліотекарі обговорили питання участі книгозбірень району у новоствореній групі у фейсбуці «Білопільщина бібліотечна».

      Практичні завдання щодо популяризації української книги розпочалися з презентації книжкової виставки – інсталяції «Модне читання». Презентувала виставку-запрошення бібліотекар юнацької кафедри Інна Васильченко.

                                    

      «Родзинкою» семінару став показовий масовий захід - бібліошопінг «Українська книга для вибагливих читачів». Учасники заходу за допомогою різних форм і методів бібліотечної роботи презентували книги сучасних авторів. Бібліотекар Вирівської сільської бібліотеки Яна Гаврик створила рекламні буклети про книгу Люко Дашвар «Покров». Змістовною і цікавою була сладопрезентація за творчістю Світлани Талан від Наталії Заровні, яку продемонструвала методист центральної районної бібліотеки Юлія Бутенко. Справжнє театралізоване дійство чекало на всіх присутніх від бібліотекаря Павлівської сільської бібліотеки Ганни Міщенко, якій вдалося показати справжній літературний театр за дитячою збіркою Людмили Суворової «У чарівному лісі». Коктейль-презентація книги української письменниці та журналістки Галини Вдовиченко «Пів’яблука» зі смакуванням яблучного соку стала приємним завершенням бібліошопінгу.

            

      Підводячи підсумки семінару директор Галина Маценко наголосила, що запропоновані презентації книг дозволять впровадити у бібліотеках Білопільщини нові форми роботи, сприяти змінам ставлення молоді до книги та читання, відродити читання як форму організації дозвілля, створити образ бібліотеки як місця, де завжди можна знайти допомогу і розуміння.

                                     

 

 

Переглядів: 842 | Додав: BRB | Дата: 07.06.2019

Відпочиньте з книгою

      Напередодні Міжнародного дня захисту дітей в Білопільській центральній бібліотеці для дітей в рамках літньої програми «Насолоджуйтесь читанням» було організоване відкриття циклу літніх читань «Канікули з книгою». Діти пришкільного оздоровчого табору Білопільської СШ №1, завітавши до книгозбірні, потрапили в книжковий лабіринт «Храм мудрості». Подорожуючи коридорами лабіринту, який складався із 6-ти ходів, діти відповідали на цікаві запитання та виконували завдання, пов’язані з книгами та літературними героями. Крім того, малечу ознайомили з періодичними виданнями, рекомендаційними списками художньої літератури для літнього читання «Що читати на канікулах». Оплесками та дзвінким дитячим сміхом супроводжувався перегляд лялькових вистав «Калейдоскоп казок та улюблених пригод».

        

      Для дітей молодшого та середнього шкільного віку були організовані книжкові поради «Новеньку книгу погортай – у світ цікавий завітай», під час яких вони ознайомились з книгами сучасних дитячих письменників, новинками літератури, серійними виданнями «Я пізнаю світ», «Українській дитині», «Всесвітньовідомий комікс». До послуг юних користувачів були оформлені книжкові виставки «Книжкові новинки», «Улюблені книги наших читачів», «Ми йдемо в бібліотеку».

                                                    

      Не залишила нікого байдужим віконна виставка дитячих малюнків «Твоє чарівне дитинство».

                                       

Переглядів: 495 | Додав: BRB | Дата: 30.05.2019

« 1 2 3 4 ... 25 26 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту