П`ятниця, 19.04.2024, 14:19
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Вересень » 16 » Європейський Союз
15:04
Європейський Союз

ЄС на книжковій полиці

      Білопільська центральна бібліотека для дітей приєдналась до участі у проекті «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Проект запроваджений Представництвом Європейського Союзу в Україні з метою розширення інформаційних ресурсів бібліотек, популяризації знань про ЄС та європейську інтеграцію України. Так, у рамках проекту в червні цього року в нашій книгозбірні відбулося відкриття інформаційного куточку Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці». Тут представлена символіка Європейського Союзу, яка складається із хештега, прапора, карти ЄС, методичної літератури, сувенірної продукції. У спеціальному шоубоксі зберігаються інформаційні матеріали про ЄС, які допоможуть користувачам поповнити свої знання про історію, напрямки діяльності, принципи функціонування Європейського Союзу. У рамках даного проекту бібліотека отримала доступ до онлайн-платформи Euroquiz.org.ua, яка надала можливість розміщувати новини, обмінюватися досвідом, вивчати кращі практики.

          

      З метою підвищення інтересу дітей до Європейського Союзу, пізнання нового і цікавого про країни ЄС та долучення юних громадян до подальшої розбудови європейської України в рамках проекту проводяться різноманітні масові заходи. Протягом червня-вересня відбулися інтелектуальна гра "Європа у великому і малому, в історії та мріях", гра з пазлами "Єкспрес в Європу", пізнавальна година "Символіка Європейського Союзу", знайомство з серійним виданням "Englich library", гра ерудитів «Найсвітліші голови Європи», інформаційна година "Відкрий для себе Європу".

          

      10 вересня до участі в проекті приєдналась юнацька кафедра центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся, спільно з якою в центральній бібліотеці для дітей була проведена година корисної інформації «Європа – поруч». Учням 9 класу Білопільського ЗСО №5 розповіли про Європейський Союз, його функції, міжнародне співробітництво та розвиток. Також діти дізналися про Представництво Європейського Союзу в Україні, онлайн-адреси, де можна отримати докладну інформацію про ЄС. Після знайомства з інформаційним куточком «ЄС на книжковій полиці» школярі переглянули буклети про Європейський Союз.

        

 

 

Переглядів: 456 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Друзі сайту