Четвер, 25.04.2024, 22:50
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Червень » 7 » Семінар бібліотечних працівників району
07:55
Семінар бібліотечних працівників району

Про українську книгу для вибагливих читачів і не тільки…

      5 червня в Білопільській центральній районній бібліотеці імені О.Олеся відбувся семінар бібліотечних працівників району «Читання української книги, популяризація української літератури: традиції та інновації».
      Відкрила семінар директор Галина Маценко. У своєму виступі Галина Василівна акцентувала увагу присутніх на важливості популяризації української книги на сучасному етапі бібліотечної діяльності. «Читання – одна з головних характеристик загальної культури, творчого інтелекту, моральності суспільства, це – національна цінність. Наше спільне завдання – зробити українську книгу і друковані ЗМІ не лише доступним читачам, але й пропагувати читання як невід’ємну частину національної культури», - зазначила вона.

  

      Завідуюча відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи Наталія Клепальська надала бібліотечним працівникам району консультацію «Інноваційні підходи до популяризації української художньої літератури». Бібліотекарі обговорили питання участі книгозбірень району у новоствореній групі у фейсбуці «Білопільщина бібліотечна».

      Практичні завдання щодо популяризації української книги розпочалися з презентації книжкової виставки – інсталяції «Модне читання». Презентувала виставку-запрошення бібліотекар юнацької кафедри Інна Васильченко.

                                    

      «Родзинкою» семінару став показовий масовий захід - бібліошопінг «Українська книга для вибагливих читачів». Учасники заходу за допомогою різних форм і методів бібліотечної роботи презентували книги сучасних авторів. Бібліотекар Вирівської сільської бібліотеки Яна Гаврик створила рекламні буклети про книгу Люко Дашвар «Покров». Змістовною і цікавою була сладопрезентація за творчістю Світлани Талан від Наталії Заровні, яку продемонструвала методист центральної районної бібліотеки Юлія Бутенко. Справжнє театралізоване дійство чекало на всіх присутніх від бібліотекаря Павлівської сільської бібліотеки Ганни Міщенко, якій вдалося показати справжній літературний театр за дитячою збіркою Людмили Суворової «У чарівному лісі». Коктейль-презентація книги української письменниці та журналістки Галини Вдовиченко «Пів’яблука» зі смакуванням яблучного соку стала приємним завершенням бібліошопінгу.

            

      Підводячи підсумки семінару директор Галина Маценко наголосила, що запропоновані презентації книг дозволять впровадити у бібліотеках Білопільщини нові форми роботи, сприяти змінам ставлення молоді до книги та читання, відродити читання як форму організації дозвілля, створити образ бібліотеки як місця, де завжди можна знайти допомогу і розуміння.

                                     

 

 

Переглядів: 842 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Друзі сайту