Понеділок, 29.04.2024, 08:59
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Переглядів: 406 | Додав: BRB | Дата: 11.02.2020

"Святий Миколай іде, подарунки несе"

       До Дня Святого Миколая працівники Білопільської центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся та члени бібліотечного клубу "Жіночі розмови" провели благодійну акцію "Святий Миколай іде, подарунки несе". Вони завітали до районного територіального центру соціального обслуговування населення в образах Святого Миколая, Мишки - символу Нового року та Котика. Ведуча заходу Ольга Редченко розповіла про День Святого Миколая, як одне із найбільш шанованих християнських свят. Казкові герої не лише привітали відвідувачів центру зі святом, а й пограли з ними в ігри, загадували загадки про зиму, прикрасили красуню ялинку. Ну і, звісно ж, вручили солодкі подарунки.

  

Переглядів: 426 | Додав: BRB | Дата: 19.12.2019

"Бринять моїх пісень потоки"

       Олесеве свято відбулося. 5 грудня Білопільщина святкувала 141 річницю від дня народження поета – земляка Олександра Олеся, який належить до покоління українських письменників, яке виступало на початку ХХ ст.
       Ветеринар за фахом, король української поезії, основопо¬ложник романсової лірики, безмежний патріот України - таким дійшов до українців Олександр Іванович Кандиба (О. Олесь). Він найкращий лірик початку XX століття, сатирик-гуморист, романтик і алегоричний символіст, драматург і прозаїк, дитячий казкар, тонкий психолог, перекладач, знавець світової і вітчизняної літератури. Олександр Олесь вклав багато сил, енергії, серця в поетичні рядки, оспівуючи боротьбу народу за визволення України, аргументовано відтворив у поетичній формі трагедію України, хвилюючи українську душу своїм простим, але мистецьким словом.
      Святкові заходи розпочалися покладанням квітів до пам’ятного знаку у сквері ім. О.Олеся та будинку, в якому народився поет, екскурсією до музею, презентацією виставки учасників та переможців конкурсу щорічного відкритого літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді імені Олександра Олеся «… І розітнувсь мій перший спів…».

                                        
       Літературно – мистецьке свято «Бринять моїх пісень потоки» зібрало в читальній залі Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся багато гостей, друзів, переможців конкурсу, шанувальників творчості великого поета, усіх, хто живе й дихає поезією, цінує її красу та неповторність. Серед присутніх - голова Білопільської районної державної адміністрації В. Ф. Верещагін та виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради В. І. Відуєв, голова Білопільської ОТГ Ю. В. Зарко, депутати Сумської обласної ради А. Ю. Кисіль, Н.Є Калініченко, депутат Білопільської районної ради Лютий В.О., письменник, поет , лауреат Всеукраїнської премії імені О.Олеся Іван Головченко, гості із Харьківської області. У своїх виступах керівники, депутати говорили про значення популяризації творчості Олександра Олеся, виявлення та підтримку творчих дітей та молоді, відродження мистецькі традиції рідного краю. Особливо урочиста та святкова була церемонія нагородження переможців конкурсу. Діти та молодь отримали не лише дипломи та премії, а і відзнаки та подарунки від Ю. В. Зарка, депутатів А.Ю. Кисіля, Н.Є Калініченко, Лютого В.О., Слинька М.І. Солодкі подарунки переможцям конкурсу вручили від благодійного фонду Харківської області «Разом з вами».

     
       Музичним подарунком для білопільців став віночок українських пісень у виконанні гостей - гурту «Всесвятські переспіви», який завітав на свято із смт. Старий Мерчик Валківського району Харківської області.

                                     
       Прикрасили свято і виступи учасників художньої самодіяльності Білопільського районного будинку культури, у виконанні яких звучали українські пісні та пісні на слова О.Олеся.

                                     
       Літературно-мистецьке Олесеве свято стало справжньою поетично-пісенною даниною пам’яті поету-земляку, його ніжних струн поезії,  краса, одвертість і схвильованість якої до сьогодні чарують нас.

Переглядів: 455 | Додав: BRB | Дата: 06.12.2019

       Визначили переможців

       2 грудня відбулося засідання журі відкритого щорічного літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді імені Олександра Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…». У конкурсі взяло участь 66 конкурсантів, які подали на розгляд журі 228 літературних та мистецьких робіт. За підсумками голосування більшістю голосів членів журі визначено переможців:
- в номінації «Кращий літературний твір українською мовою»
вікова категорія 9 – 14 років

І місце – Гвоздецька Альбіна, м. Ромни,
ІІ місце – Моісеєнко Каріна, с.Шкуратівка
ІІІ місце – Піддубна Катерина, сел.. Улянівка
вікова категорія 15 – 21 рік
І місце – Бугера Катерина, м. Суми
ІІ місце – Мельник Олена, Роменський район
ІІІ місце – Трачук Ольга, м.Білопілля

- в номінації «Кращий мистецький твір»
вікова категорія 9 – 14 років

І місце – Малунова Анастасія, м.Білопілля
ІІ місце – Гаврик Артем, с.Білани
ІІІ місце – Архипенко Анна, м.Білопілля
вікова категорія 15 – 21 рік
І місце –Єйбог Настя, м.Білопілля
ІІ місце – Докашенко Яна, м.Білопілля
ІІІ місце – Полуляшенко Олександра, м.Білопілля


Журі також призначило заохочувальні премії:
1.Юрченко Владислава, с.Бобрик Роменського району
2. Яковлева Юлія, м.Білопілля
3. Бойко Максим, сел..Улянівка
4. Чаплюк Настя, сел.Улянівка 


Відзначили подяками голови журі :
1. Гвоздецька Каріна, м.Ромни
2. Рева Денис, м.Ворожба
3. Мірошниченко Артем, м.Ворожба
4. Москаленко Марія, м.Білопілля
5. Гурток «Умілі руки» Гуринівської сільської бібліотеки(Керівник Попіль Тетяна Леонідівна)
6. Гурток «Витинанка» Павлівського СБК (Керівник Сидоренко Тетяна Михайлівна)
7. Гурток «Українські майстрині» Ворожбянського НВК №4(Керівник Шкурат Людмила Григорівна)
       Вітаємо переможців! Бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів та перемог у майбутньому!

     

                                            

Переглядів: 473 | Додав: BRB | Дата: 04.12.2019

                                                          

Переглядів: 446 | Додав: BRB | Дата: 27.11.2019

БІЛОПІЛЬСЬКА РАЙОННА РАДА

БІЛОПІЛЬСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ

 

Запрошує взяти участь у

відкритому щорічному

літературно-мистецькому конкурсі для дітей та молоді

імені Олександра Олеся

„...І розітнувсь мій перший спів...”

 

Учасники конкурсу

діти та молодь віком від 9 до 21 року

 

Конкурс проводиться в двох номінаціях:

  • за кращий літературний твір українською мовою (вірші, оповідання, літературні дослідження, публіцистичні статті тощо)
  • за кращий мистецький твір, декоративно-вжиткові роботи (живопис, графіка, малюнок, різьба, випалювання, карбування, вишивка, гончарство, розпис, художня фотографія тощо).

 

Подані роботи повинні бути пов’язані з життєвим та творчим шляхом О.Олеся, історико-культурною спадщиною, духовним надбанням рідного краю.

 

Літературні твори подаються в трьох примірниках,

мистецькі – з супроводжуючим листом, у якому вказані: назва роботи,

розмір, техніка виконання.

 

До творчого доробку додаються ксерокопії паспорту та ідентифікаційного коду, 1 фотографія 3х4 см, відомості про автора: прізвище та ім’я, адреса, назва освітнього закладу, місце роботи.

 

Заяви про участь в конкурсі подавати до

КЗ БРР «Білопільська центральна районна бібліотека ім.О.Олеся»

за адресою:

41800, Сумська обл., м. Білопілля, вул. Старопутивльська, 39.

До 01 грудня 2019 року.

Переможці отримають дипломи та грошові премії у розмірі 1200, 1000 та 800 грн!

 

 

Нагородження лауреатів та вручення винагород відбуватиметься

в грудні, під час урочистостей з нагоди

дня народження О.Олеся.

 

ЧЕКАЄМО ВАС!

Організаційний комітет.

Переглядів: 447 | Додав: BRB | Дата: 21.11.2019

"Привітай ветерана вдома"

        Уже стало доброю традицією працівників центральної бібліотеки для дітей щорічно проводити патріотичну акцію «Привітай ветерана вдома», до якої з радістю долучаються учні середнього шкільного віку. Так, напередодні 75-ї річниці вигнання нацистів з України бібліотекарі спільно з учнями 6-А класу Білопільської спеціалізованої школи №1 відвідали та привітали з днем визволення України ветерана Другої Світової війни В.Х.Олійник. Варварі Харитонівні скоро виповниться 93 роки, але вона пам’ятає страшне воєнне лихоліття і, спілкуючись з дітьми, зі сльозами на очах згадує свої молоді роки. Саме тоді, в буремні сорокові, вона працювала санітаркою у військовому госпіталі в Челябінській області, де разом із своїми 16-річними однолітками рятувала життя тяжкопораненим бійцям. Ті, хто працювали в тилу допомагали фронту, допомагали перемогти ворога, і в цьому велика заслуга таких, як Варвара Харитонівна. Ця шанована в Білопіллі людина, яка нагороджена медалями і почесними грамотами, скромна і благородна жінка, згадувала про свого покійного чоловіка учасника Другої Світової війни Івана Євгеновича Олійника. Діти привітали Варвару Харитонівну з наступаючим святом та побажали благополуччя, бадьорості, міцного здоров’я, добра та злагоди.

                                           

Переглядів: 387 | Додав: BRB | Дата: 24.10.2019

"Хода за свободу"

       18 жовтня вся Європа відзначала день боротьби з торгівлею людьми - одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Україна - серце Європи, і ми не можемо стояти осторонь цієї проблеми. Тож цього дня вирішили провести інформаційну акцію "Хода свободу". В акції взяли участь представники організацій, установ міста, учнівська молодь. Учасники ходи зібралися в читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся на годину застереження «Як не потрапити в біду. Не стань жертвою торгівців людьми». Мета даного заходу – популяризація, попередження того, як не стати жертвою торгівців людьми, при яких обставинах це може статися, куди звертатися за допомогою. Захід проведено спільно з Управлінням соціального захисту населення Білопільської районної державної адміністрації. До присутніх звернулися заступник голови Білопільської РДА О.В.Нестерович, провідний спеціаліст В. І. Табаченко. У своїх виступах вони детально розповіли, що треба робити, щоб запобігти торгівлі людьми, закликали бути обережними, берегти себе і берегти свої родини.

                                     
       Далі ведуча заходу Юлія Бутенко запросила всіх присутніх здійснити ходу від приміщення бібліотеки вулицею Старопутивльською до приміщення центру культури і дозвілля «Україна», щоб вкотре заявити про небезпеку, яка навколо нас, про право людини на гідність і честь.

                                      
       Біля приміщення центру бібліотекарі організували викладку інформаційних, рекламних матеріалів з питань протидії торгівлею людьми та розповсюджували буклети, матеріали, в яких знаходиться інформація про структурні підрозділи по наданню допомоги, їх телефони та адреси.

                                       

Переглядів: 457 | Додав: BRB | Дата: 21.10.2019

      Про торгівлю дітьми в сучасному світі

      З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня, центральною бібліотекою для дітей була проведена попереджувальна бесіда «Про торгівлю дітьми в сучасному світі». Учням 7 класу Білопільського ЗСО №5 розповіли про те, що жертвами торгівлі, нажаль, становляться і діти. З метою протидії злочинам, учнів попередили про деякі випадки, коли вони можуть стати жертвами торгівлі. У заході взяла участь головний спеціаліст управління соціального захисту населення Білопільської РДА В.І.Табаченко, яка ознайомила з рекламними буклетами по протидії торгівлею дітьми та провела цікаву гру «Ліза та її друзі подорожують світом». До заходу була оформлена виставка плакатів «Скасуємо рабство всюди і назавжди».

      

                                            

Переглядів: 420 | Додав: BRB | Дата: 17.10.2019

"Ми - воїни України, ми - серце її"

       Під такою назвою до Дня захисника України у читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся для учнів старших класів Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 було проведено патріотичну годину. На зустріч завітав учасник АТО Олександр Володимирович Хацько, який у 2014 році пішов добровольцем захищати рідну землю, наших дітей, наше майбутнє. Він розповів про свій шлях на війну, про нелегкі військові будні, проведені в зоні антитерористичної операції, про біль втрати своїх побратимів, про бойове братство і дружбу, які допомогли вижити під час служби. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав своє життя у зоні бойових дій на Сході. По закінченню заходу всі бажаючі мали змогу приміряти військову амуніцію: каску, бронежилет, розгрузку та інше. Завершилася зустріч фотографуванням на згадку.

     

Переглядів: 414 | Додав: BRB | Дата: 16.10.2019

1 2 3 ... 25 26 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту