П`ятниця, 29.03.2024, 01:26
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Грудень » 6 » Олесеве свято
15:50
Олесеве свято

"Бринять моїх пісень потоки"

       Олесеве свято відбулося. 5 грудня Білопільщина святкувала 141 річницю від дня народження поета – земляка Олександра Олеся, який належить до покоління українських письменників, яке виступало на початку ХХ ст.
       Ветеринар за фахом, король української поезії, основопо¬ложник романсової лірики, безмежний патріот України - таким дійшов до українців Олександр Іванович Кандиба (О. Олесь). Він найкращий лірик початку XX століття, сатирик-гуморист, романтик і алегоричний символіст, драматург і прозаїк, дитячий казкар, тонкий психолог, перекладач, знавець світової і вітчизняної літератури. Олександр Олесь вклав багато сил, енергії, серця в поетичні рядки, оспівуючи боротьбу народу за визволення України, аргументовано відтворив у поетичній формі трагедію України, хвилюючи українську душу своїм простим, але мистецьким словом.
      Святкові заходи розпочалися покладанням квітів до пам’ятного знаку у сквері ім. О.Олеся та будинку, в якому народився поет, екскурсією до музею, презентацією виставки учасників та переможців конкурсу щорічного відкритого літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді імені Олександра Олеся «… І розітнувсь мій перший спів…».

                                        
       Літературно – мистецьке свято «Бринять моїх пісень потоки» зібрало в читальній залі Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся багато гостей, друзів, переможців конкурсу, шанувальників творчості великого поета, усіх, хто живе й дихає поезією, цінує її красу та неповторність. Серед присутніх - голова Білопільської районної державної адміністрації В. Ф. Верещагін та виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради В. І. Відуєв, голова Білопільської ОТГ Ю. В. Зарко, депутати Сумської обласної ради А. Ю. Кисіль, Н.Є Калініченко, депутат Білопільської районної ради Лютий В.О., письменник, поет , лауреат Всеукраїнської премії імені О.Олеся Іван Головченко, гості із Харьківської області. У своїх виступах керівники, депутати говорили про значення популяризації творчості Олександра Олеся, виявлення та підтримку творчих дітей та молоді, відродження мистецькі традиції рідного краю. Особливо урочиста та святкова була церемонія нагородження переможців конкурсу. Діти та молодь отримали не лише дипломи та премії, а і відзнаки та подарунки від Ю. В. Зарка, депутатів А.Ю. Кисіля, Н.Є Калініченко, Лютого В.О., Слинька М.І. Солодкі подарунки переможцям конкурсу вручили від благодійного фонду Харківської області «Разом з вами».

     
       Музичним подарунком для білопільців став віночок українських пісень у виконанні гостей - гурту «Всесвятські переспіви», який завітав на свято із смт. Старий Мерчик Валківського району Харківської області.

                                     
       Прикрасили свято і виступи учасників художньої самодіяльності Білопільського районного будинку культури, у виконанні яких звучали українські пісні та пісні на слова О.Олеся.

                                     
       Літературно-мистецьке Олесеве свято стало справжньою поетично-пісенною даниною пам’яті поету-земляку, його ніжних струн поезії,  краса, одвертість і схвильованість якої до сьогодні чарують нас.

Переглядів: 450 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту