П`ятниця, 29.03.2024, 09:25
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Акція «Ми не байдужі»

Шановні користувачі !

            Ми, працівники Білопільської центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся, вважаємо своїм обов’язком долучитись до виготовлення маскувальних сіток для потреб наших  воїнів, які беруть участь в бойових діях на сході України.

     Для їх виготовлення нам необхідноклапті х/б тканини темних – камуфляжних (жовті, зелені, коричневі) кольорів (розмір 3 см -6 см на 50-70 см), можна обрізки тканин, старі речі.

      Якщо у вас є непотрібні речі несіть їх нам. Запрошуємо  взяти участь у плетінні сітки, адже  будемо це робити  всі разом, колективно.

          Збираємо також книги для бійців АТО, які лікуються в госпіталях.

    Долучайтесь до акції ! Давайте разом надамо посильну допомогу своїм

захисникам !

 

Переглядів: 407 | Додав: BRB | Дата: 17.11.2014

Популяризуємо українську книгу.

 

         12 листопада 2014 року в центральній районній бібліотеці ім.. О.Олеся відбувся семінар бібліотечних працівників району «Важливі аспекти популяризації української літератури,   як складової соціокультурної діяльності бібліотек». Відкрила семінар директор ЦРБ Г.В. Маценко. В своєму виступі вона наголосила на важливості та актуальності запропонованої теми навчання.. Завідуюча методичним відділом Н.В. Клепальська та заступник директора по роботі з дітьми О.Р. Литвиненко надали консультації з питань  інноваційного підходу до популяризації української художньої літератури, в т.ч. для дітей. З інформаційним повідомленням «Сучасна українська література: імена та явища» виступила бібліограф С.А. Кирєєва.

P1700030

         В ході семінару  заступник директора по роботі з дітьми О.Р. Литвиненко вручила нагороду  бібліотекарю Гуринівської сільської бібліотеки Попіль Т.Л., керівнику бібліотечного гуртка гуртка «Умілі руки» за зайняте  І місце у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше».  

 P1700037

               Грамотою управління культури і туризму, науки та релігій Сумської обласної державної адміністрації нагородили юну коистувачку Жовтневої міської бібліотеки Охріменко Наталію за зайняте ІІ місце в обласному літературно-мистецькому проекті "Дитяча Шевченкіана" в номінації "Краща вишивка".

         P1700039

Кульмінацією семінару став показовий масовий захід – літературна дегустація «Смак сучасної  української літератури».  На годину читальна зала бібліотеки перетворилась в літературну кав’ярню «Смак української книги». Книжкова виставка-меню представила всі новинки сучасної української літератури. В святково прикрашеній залі дівчата в білосніжних фартухах з емблемою кав’ярні пригощали присутніх кавою та солодощами.

P1700041

         Щоб скоштувати на смак сучасну українську літературу учасники заходу провели дегустацію українських літературних новинок. В  літературній кав’ярні бібліотечні працівники району смакували «Смаколики по-українські або книжковий вінегрет», «Поетичне асорті для дорослих»,  «Десерти для дітей».

P1700064

         Із різновидами романтичної  і громадянської лірики бібліотекарів познайомив   «Бісквіт поезій від Олександра Сугоняко». Громадський діяч, політик, юрист, міжнародний арбітр, народний депутат Верховної Ради нового скликанні і поет  Олександр Сугоняко подарував районній бібліотеці та її користувачам нову збірку своїх поезій «Спрага до життя», яка і була презентована на заході.

         В меню кав’ярні було ще одне цікаве блюдо для гурманів. Господиня запропонувала спробувати «Делікатеси від Віталія Бурковського», який особисто представив своє літературне блюдо із нових збірок.

P1700082

Дегустатори, рекламуючи  сучасну українську книгу, наголошували на необхідності читати якісну художню літературу тієї країни, в якій живеш, щоб осягнути всі дрібні, проте такі важливі нюанси свого часу. Вони розповіли про найпопулярніших авторів сьогодення: Ірен Роздобудько, Юрія Андруховича, Оксану Забужко, Сергія Жадана, Любко Дереша, Тараса Прохаська, Юрія Винничука, Юрія Іздрика, Олександра Ірванця та Марину Меднікову та інших.

P1700076

         Після обговорення масового заходу Г.В. Маценко звернула увагу бібліотечних працівників на важливі питання сьогодення: відзначення знаменних та пам’ятних дат листопада - грудня 2014 року; інформаційна допомога бібліотек внутрішньо переміщеним особам  (робота з переселенцями ); робота бібліотек по героїзації осіб, які віддали життя за Україну; ознайомлення з новими регламентуючими документами та підвела підсумки семінару.

                                                            

 

Переглядів: 600 | Додав: BRB | Дата: 12.11.2014

 

 

   

                                                            

 

Переглядів: 366 | Додав: BRB | Дата: 12.11.2014

Кращий бібліотекар 2014 року.

         З метою підвищення професійної компетентності та соціальної значущості професії бібліотекаря в суспільстві, сприяння подальшому професійному розвитку бібліотекарів, збереження кадрового потенціалу бібліотек, поширення та впровадження досвіду роботи кращих бібліотекарів району, підвищення престижу бібліотекаря  протягом 2014 року адміністрацією КЗ БРР «Білопільська центральна районна бібліотека ім. О.Олеся» спільно з профспілковим комітетом бібліотечних працівників району було проведено районний професійний огляд - конкурс «Кращий  бібліотекар 2014 року». За підсумками конкурсу були визначені переможці, які показали високі досягнення у професійній діяльності та належний рівень професійної компетентності.

           В номінації «Бібліоуспіх»  перемогу здобула бібліотекар  Улянівської  міської бібліотеки 

Заровня Наталія Іванівна.  

Ул Заровня

За роки своєї роботи в культурі і на бібліотечній ниві  Наталія Іванівна  досягла значних успіхів. Вона професіонал, завжди іде в ногу з часом, гарно малює, самостійно займається оформленням бібліотечного простору, одна з перших опанувала комп’ютерну майстерність, її вишивка полонить серця не тільки домашніх, односельців, а і жителів району.  Вона вміє знайти спільну мову і  з дітьми,  і з  молоддю,  і з людьми старшого віку. Не випадково, що саме  улянівська родина Лук’янців   стала переможцем районного конкурсу на кращу читаючу сім’ю «Читаю я, читає вся моя сім’я». А ще Наталія Іванівна  на громадських засадах завідує музеєм бойової і трудової слави і проводить цікаві екскурсії з історії селища Улянівка.

           «Спеціаліст на всі 100%». В цій номінації перемогла

Литвиненко Олена Романівна, заступник директора по роботі з дітьми.

Литвиненко

Це багатогранний за своєю вдачею, талантами, здібностями, справами фахівець бібліотечної справи. Центральна районна бібліотека для дітей, яку вона очолює являється однією з кращих бібліотек області. Досвід її роботи неодноразово узагальнювався працівниками обласних бібліотек. Говорять,  якщо людина талановита, то талановита у всьому. Олена Романівна  пише вірші, вишиває, має талант і до малювання, проводить для юних користувачів та працівників бібліотек майстер-класи з писанкарства.

         Колектив Жовтневої бібліотеки  Шубенко Любов Миколаївна та Колмикова Антоніна Григорівна виборов перемогу в номінації «Відданість своїй справі».

           Шубенко                       Колмикова

Любов Миколаївна та  Антоніна Григорівна мають  73-річний загальний стаж бібліотечної роботи. 1 жовтня  минуло 40 років від тоді як зовсім юна молода дівчина  Люба переступила поріг Жовтневої міської бібліотеки і залишилася тут назавжди. Під її керівництвом бібліотека завжди була однією з кращих в області. На 7 років пізніше,  після закінчення Сумського культурно-освітнього училища прийшла працювати до бібліотеки і Антоніна Григорівна. І ось уже 33 роки вона незмінний бібліотекар дитячої кімнати бібліотеки, яка обслуговує більше як 500 дітей.

          Попіль Тетяна Леонідівна , бібліотекар Гуринівської сілької бібліотеки стала

                 переможецем в номінації «Талант дарую людям».

Попіль

Талант Тетяни  Леонідівни, як справжній талант, від бога. Ми неодноразово захоплювалися її талантами. І тоді , коли проводили семінар-практикум на базі  Гуринівської  бібліотеки,  коли гурток «Умілі руки», що працює при бібліотеці  майже щорічно виборював призові місця у  відкритому літературно-мистецькому конкурсі для дітей та молоді ім. О.Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…» Роботами Тетяни Леонідовни та її гуртківців захоплюється не лише район і область, а і Київ.       Протягом 2013 року читачі бібліотек Білопільського району брали участь у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше».    4 роботи наших переможців обласного туру конкурсу взяли участь у Всеукраїнському турі, який проводився напередодні Дня Святого Миколая в Києві. Серед 249 робіт переможців обласних турів 1 місце зайняла книжка-саморобка «Дивограй» - колективна робота членів гуртка «Умілі руки» маленької сільської бібліотеки з Гуринівки.  Ми щиро вдячні Тетяні Леонідівні за її працю, за її талант, який вона дарує дітям і всім нам.

         В номінації «Бібліотечна майстриня» перемогла

Бербушенко Тетяна Василівна, бібліотекар Кошачинської сільської бібліотеки.

Бербушенко

Її ім’я добре відоме серед майстринь-вишивальниць Білопільського району, чиї роботи неодноразово демонструвалися на районних та обласних виставках.  Вона вже професійно проводить майстер-класи  як для своїх читачів, колег,  так і для відвідувачів районних та обласних виставок.

Майстерність Тетяни Василівни проявляється не лише у вишиванні,  вона і чудова бібліотечна господиня. В бібліотеці завжди чисто і затишно, а в куточку народознавства щоразу можна побачити нові вишивки, серед яких і її роботи . Свою майстерність вишивальниці Тетяна Василівна використовує і в бібліотечній роботі: в організації масових заходів, залученні до бібліотеки нових користувачів.

                   Номінація «Бібліотечний соловейко» ще раз  підтверджує, що бібліотечні працівники мають багато талантів. А щире слово, гарна пісня у виконанні бібліотекаря – це вже 50 відсотків успіху в нашій бібліотечній справі, у проведенні масових заходів.   В цій номінації перемогу здобула  Скрипченко Марія Василівна, бібліотекар Сергіївської сільської б-ки. Як істинний бібліотекар, працівник культури на селі,  вона не лише  сама бере активну участь у громадському житті села,  в концертних програмах, а постійно залучає до цього  свою родину – чоловіка, доньку.

Скрипченко

         Шановні колеги, щиро вітаю Вас з перемогою!    Зичу міцного здоров’я, родинного затишку, добра і любові, нових  творчих успіхів, невичерпної наснаги. Нехай доля посилає Вам добро і щастя,  а віра, надія та любов будуть вірними супутниками на Вашому життєвому шляху.

                                                       Наталія Клепальська, завідуюча  відділом 

                                                       організаційно-методичної та довідково-                

                                                       бібліографічної роботи ЦРБ

Переглядів: 1348 | Додав: BRB | Дата: 07.10.2014

«Громада. Влада. Бібліотека.»

Під такою назвою з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в читальній залі центральної районної бібліотеки ім.. О.Олеся відбувся  круглий стіл за участю керівників району, громадських організацій, установ та бібліотечних працівників району. Про основні аспекти діяльності бібліотек району розповіла в своєму виступі директор ЦРБ Г.В. Маценко. Вона наголосила на ролі бібліотек в у взаємодії  громади та місцевих органів влади.

Круглий стіл Громада. Влада.Бібліотека.

 З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації І.М.Місюра.   Іван Миколайович наголосив на важливості подальшого розвитку бібліотечної справи, як запоруки високої якості освіти, ефективного розвитку всього суспільства. Він побажав бібліотекарям  натхнення і творчих звершень, міцного здоров’я і миру, вручив грамоти районної державної адміністрації, управління культури Сумської обласної державної адміністрації, подяки  районної ради.

Про важливу роль бібліотек в житті суспільства говорили начальник відділу культури  С.В.Лукова, представник відділу освіти Н.М.Дегтярьова, письменник Іван Головченко, голова літературного об’єднання «Вир» Л.І. Калиновська, завідуюча Жовтневою міською бібліотекою Л.М.Шубенко, бібліотекар Улянівської міської бібліотеки Заровня Н.І., бібліотекар Гуринівської сільської бібліотеки Попіль Т.Л. та ін..

Колегіальним рішенням учасників круглого столу  були зібрані кошти в сумі 1600 грн. для сина бібліотекаря Терещенківської сільської бібліотеки Полосіної О.Г., який бере участь  в антитерористичній операції на Сході України.

    Під час проведення круглого столу були підведені підсумки професійного конкурсу «Кращий бібліотекар 2014 року» та вручені дипломи переможцям в 6 номінаціях, а саме: Заровні Наталії Іванівні, бібліотекарю Улянівської міської бібліотеки в номінації «Бібліоуспіх», Литвиненко Олені Романівні, заступнику директора ЦРБ в номінації «Спеціаліст на всі 100%», колективу Жовтневої бібліотеки в номінації «Відданість своїй справі»,  Попіль Тетяні Леонідівні, бібліотекарю Гуринівської сільської бібліотеки в номінації «Талант дарую людям», Бербушенко Тетяні Василівні, бібліотекарю Кошачинської сільської бібліотеки  в номінації «Бібліотечна майстриня», Скрипченко Марії Василівні, бібліотекарю Сергіївської сільської бібліотеки  в номінації «Бібліотечний соловейко»

 

Переглядів: 551 | Додав: BRB | Дата: 06.10.2014

Бібліотекарі - ювіляри 2014 року

collage_photocat

         Багатий, чистий світ краси і мудрості  дарують  користувачам бібліотекарі. Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, — що може бути достойнішим?  Сьогодні ми вітаємо своїх колег - талановитих, досвідчених, кваліфікованих спеціалістів, безмежно відданих своїй справі з ювілейними днями народження.

            Свій 55-річний ювілей  в 2014 році відзначили бібліотекар Воронівської сільської бібліотеки Заїка А.В., бібліотекар Ворожбянської  міської бібліотеки №1 Третяк Г.В., бібліотекар відділу використання єдиного книжкового фонду ЦРБ Третяк Л.М.  Багато років років віддала кожна з них  розбудові бібліотечної справи на Білопільщині, безкорисливому, щедрому  служінню суспільству, читачеві. Алла Василівна Заїка очолює єдину в районі бібліотеку сімейного читання,  Любов Миколаїна  Третяк – фонд «Читацька ініціатива», який користується великою популярністю серед користувачів району. Читачі Ворожбянської міської бібліотеки, якою завідує Галина Василівна Третяк щороку виходять переможцями Всеукраїнських, обласних, районних конкурсів. В бібліотеках, де вони працюють завжди затишно, чисто, особливу увагу привертають книжкові виставки, а працівник огорнутий аурою добра і душевного тепла.

         Добре і щедре серце, а ще уміння, бажання, винахідливість потрібно мати бібліотечним працівникам, які працюють з дітьми. Це так важливо – підібрати ключик до дитячих сердець, зробити так, щоб кожне відвідування в бібліотеку стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи. Саме таким працівником є   наша наступна ювілярка – Литвиненко Олена Романівна, заступник директора по роботі з дітьми, багатогранний за своєю вдачею, талантами, здібностями, справами фахівець бібліотечної справи.

 Центральна районна бібліотека для дітей, яку вона очолює являється однією з кращих бібліотек області. Досвід її роботи неодноразово узагальнювався працівниками обласних бібліотек. Говорять,  якщо людина талановита, то талановита у всьому. Олена Романівна  пише вірші, вишиває, має талант і до малювання, проводить для юних користувачів та працівників бібліотек майстер-класи з писанкарства.

         За всіх часів в усіх народів понад усе цінувалися вміння, професійна майстерність. Хороший бібліотекар має бути компетентним і в книжках і в людях.  Головне, щоб  читачі не покидали бібліотеку з почуттями розчарування чи невдоволення.  Ці слова про Кальченко Тетяну Андріївну, бібліотекаря Шкуратівської сільської бібліотеки. 11 вересня вона відзначила свій 45-річний ювілей. Багато вже зроблено і неменше ще попереду. Відкрийте двері Шкуратівської бібліотеки і потрапите в справжню казку. Все тут зроблено умілими руками господині. Кожен читач знайде для себе цікавий матеріал, книгу на книжковій виставці, отримає пораду фахівця, підтримку доброї, щирої людини. А ще, всіх, хто хоч раз побував у цій бібліотеці зачаровують  своєю красою українські вишиті рушники, сорочки, простирадла,  серветки, якими уквітчаний краєзнавчий куточок бібліотеки.

Для Тетяни Андріївни її професія – це не просто робота, це поклик душі.

         Багато теплих слів хочеться сказати і в адресу наймолодшої ювілярки   - Циганенко Людмили Михайлівни, бібліотекаря Супрунівської сільської бібліотеки. Цю симпатичну, скромну дівчину люблять і поважають односельці, колеги. Привітна, завжди зібрана, уважна книжкова господиня знаходить для кожного особливі слова, відомі тільки їй доріжки до сердець односельців, подруг, колег. Для неї важливо, щоб читачі, вийшовши з книгозбірні, винесли у душі щось нове для себе й ділилися набутим з іншими.

         25 жовтня  ювілейний день народження  буде відзначати завідуюча Товстянською сільською бібліотеко Холявка Л.І.Завдяки невичерпній творчій енергії, професіоналізму Любов Іванівни Товстянська сільська бібліотека завжди була однією з найкращих бібліотек не лише району, а і області. 30 років віддано бібліотечній роботі, багато  цікавих справ започатковано. Досвід, професіоналізм і безмежна відданість улюбленій роботі Любов Іванівни викликає захоплення і повагу у  всіх, хто її знає.

         Кожним днем  роботи наші ювілярки доводять свою необхідність, безкорисливо дарують людям чистий світ краси і мудрості. Відділ культури, дирекція КЗ БРР «Білопільська центральна районна бібліотека», профспілка бібліотечних працівників району  зичать  колегам  міцного здоров'я, довголіття,  родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки. Нехай доля посилає Вам добро і щастя,  а віра, надія та любов будуть вірними супутниками на Вашому життєвому шляху. Нехай тепло і затишок родинної оселі надійно захищає Вас від негараздів, а в майбутньому на Вас чекає ще багато наповнених корисними справами і земними радощами років.

Нехай любов до книги, бібліотеки завжди залишається для вас провідною зорею на професійному шляху.                      

Н.Клепальська, голова профкому                   

бібліотечних працівників району

Переглядів: 476 | Додав: BRB | Дата: 29.09.2014

СВЯТО  БІБЛІОТЕК

     Впродовж багатьох століть Бібліотека була і залишається збирачем, хранителем, дослідником творів друку — вічних пам'яток писемності, а бібліотекарі — вірними зберігачами та популяризаторами духовної спадщини поколінь. Саме бібліотекарі, завжди відчиняють читачам двері у захоплюючий книжковий світ, допомагають зорієнтуватися у безмежному океані літератури.

   В Білопільському районі функціонує  37 бібліотек , користувачами яких є понад 25 тисяч чоловік . До їх послуг книжкові багатства, які налічують більше  355 тисяч примірників друкованого слова. І хоч книга і читання не такі вже популярні,особливо серед молоді,проте вони залишаються надійним  джерелом інформації, мудрості і виховання.

      В наш час бібліотека виконує різні функції. Це і зручне  місце для роботи і приємна вітальня для спілкування з друзями, проведення ділових зустрічей. Але головна мета їх діяльності залишається незмінною— прагнення вичерпно задовольнити різноманітні інтереси користувачів, підтримувати зв'язок з громадськістю, вести просвітницьку роботу, забезпечили доступ до інформації..

Бібліотечне призначення –  це коли частиною твого життя стають люди і книги, коли ти пам’ятаєш всіх своїх читачів і багатьох з них любиш.

         Скільки людських сердець пересіялось через   руки і душу ветеранів бібліотечної справи, скільки широких шляхів відкрили Семишкур М.П., Василенко К. П., Воліна Г. С., Кривонос М. І., Безверха Г. В., Сердюк В. В., Конорєва О. О., Горенко К. М. ШкуратА.І.. Подобрій Н.П., Дорофєєва С.І. для найменших, скільки збережено і впорядковано ними книг – скарбів мудрості. Приємно називати  прізвища ветеранів бібліотечної праці, які і сьогодні роблять свій внесок у розвиток бібліотечної справи Білопільщини, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишився в ній назавжди. Це завідуюча Жовтневою міською бібліотекою Шубенко Л. М., завідуюча Річківською сільською бібліотекою Турчина М.І., бібліотекарі Ворожбянських №1 та №2 , Іскрисківщинської, Воронівської бібліотек  Третяк Г.В., Галицька Л.М.,  Бабак Р.П., Заїка А.В. завідуюча Новоіванівським дозвілевим об’єктом Макаренко В.І. Вони роблять свою благородну справу і постійно намагаються йти в ногу з часом, передають свій досвід молодим.

       Бібліотечні працівники Товстянської, Вирівської, Верхосульської, Куянівської, Коршачинської, Павлівської, Шкуратівської, Улянівської, Тучненської бібліотек Холявка Л.І., Петренко І.І.,  Шкабура Г.Є., Янченко Н.О., Бербушенко Т.В., Міщенко Г.А., Кальченко Т.А., Заровня Н.І., Шуляк Г.І. досягли високого авторитету серед односельців.   Чуйне, уважне ставлення до читачів, їх потреб і запитів, професіоналізм, ерудованість - такі риси відзначають вони в щоденній роботі.

        Набираються досвіду і успішно працюють бібліотекарі Гуринівської, Терещенківської, Нововирківської, Супрунівської, Кальченківської, Рижівської, Ободівської сільських бібліотек Попіль Т.Л., Полосіна О.Г., Скрипа Н.І., Циганенко Л.М., Єременко Г.Й., Ващенко Н.О., Казнова Л.О.

         Працівники бібліотек району постійно в центрі всіх культурно-мистецьких подій району, своїх громад, беруть активну участь у всіх заходах, що відбуваються. У селах мешкають талановиті люди, які створюють цікаві малярські полотна, вишивки, пишуть художні твори і бібліотекарі перші шанувальники їх творчості, які прагнуть показати  громаді  творчі досягнення своїх земляків.   Творчі, літературні вечори, вечори - зустрічі з поетами,  народними умільцями, майстер-класи вишивальниць, організація виставок робіт  народних умільців – це далеко не повний перелік заходів, які проводять бібліотеки, пропагуючи творчість талановитих майстрів Білопільщини, літературні надбання краю. Серед майстринь-вишивальниць Білопільського району, чиї роботи неодноразово демонструвалися на районних та обласних виставок  є прізвища і бібліотечних працівників. Це Бербушенко Тетяна Василівна та Заровня Наталія Іванівна.

Комунальний заклад Білопільської районної ради   «Білопільська центральна районна бібліотека імені О.Олеся» є  територією духовності та знань, першим помічником в освіті, професійному становленні, організації дозвілля краян. Досвід роботи бібліотеки свідчить, що в наш непростий час бібліотечні працівники постійно шукають шляхи вдосконалення своєї роботи. Вони готові до змін, нововведень задля користувача.  У центральній районній бібліотеці працює інформаційно-правовий центр, основними завданнями якого є організація фонду опублікова­них і неопублікованих офіційних документів правового спрямування, інформування мешканців району з питань права, економіки, фінансів, сільського господарства, соціального захисту широких верств населення, молоді та студентства. Організовує та координує роботу центру провідний бібліограф Качан Г.М.

     Дієвою формою залучення користувачів до бібліотеки, організації їх дозвілля являються клуби за інтересами. При центральній районній бібліотеці ім.. О.Олеся діють клуб Співрозмовник та жіночий клуб «Жіночі розмови». Клуб «Співрозмовник» об’єднує юнаків та дівчат для цікавого обміну думками на різноманітні теми, для їх самореалізації спілкування, проведення дозвілля. В його рамках для молоді організовуються цікаві та змістовні вечори, літературні години, диспути, зустрічі з лікарями, юристами, працівниками правоохоронних органів, вечори-зустрічі з молодими поетами – початківцями. В рамках бібліотечного клубу «Жіночі розмови» в 2014 році відбулася краєзнавча екскурсія-подорож в Лебединський район по місцях перебування Т.Г.Шевченка на Сумщині «На вічнім шляху до Шевченка». Члени клубу мали змогу  на власні очі побачити садибу поміщиків Хрущових в селі Лифине, де після заслання побував Т.Г.Шевченко, а також відвідали краєзнавчий та художній музеї в місті Лебедині, в якому зберігаються репродукції картин та замальовок Т. Шевченка, мистецькі роботи сучасників.  Такі  подорожі, цікаві зустрічі  тут проходять постійно. Активними учасниками та організаторами роботи клубів є  працівники відділу обслуговування Щигло Т.В., Редченко О.С. Цукан Н.А., Васильченко І.М.

     Особливим успіхом у користувачів - дітей  користується ляльковий театр «Буратіно», що працює при районній дитячій бібліотеці більше 30 років  Театр відвідують не лише діти дитячих садочків та шкіл міста. Частими гостями клубу є і діти загальноосвітніх шкіл району. Останнім часом тут побували школярі  Куянівки, Воронівки, Рижівки. В 2014 році до уваги маленьких читачів  поставлено 12 вистав.  

       Широкого розголосу в районі набув районний конкурс на кращу читаючу сім’ю «Читаю я, читає вся моя сім’я», який ініціювала центральна районна бібліотека. Загалом участь у ньому взяло близько 200 читаючих сімей із сіл і селищ Білопільщини, міст Білопілля і Ворожба.

           В Україні - час відродження національної культури, час оновлення історичної пам`яті народу. Час, коли ми повертаємось самі і спрямовуємо наших дітей до істинних висот, до реальних цінностей, до славної історії.

          З цією метою у бібліотеках створено експозиції, на яких представлена література про героїв боротьби за національну і державну незалежність. В  бібліотечних закладах району функціонують 10 історичних клубів, які покликані відтворити історичну пам`ять рідного народу, традиції своїх населених пунктів. Зібрані дані систематизуються і оцифровуються.

     Звичайно в наш час і в бібліотечній галузі є чимало проблем і недоліків, над якими ми будемо працювати : це і поповнення бібліотечних фондів , комп’ютеризація сільських бібліотек,  їх  матеріально – технічний стан. Тож хай посилає доля всім працівникам бібліотек  міцне здоров’я, силу, добро, віру у світле майбутнє і наснагу для його творення!

      Вітаємо також із цим святом користувачів бібліотек, наших партнерів – освітян, представників громадських організацій і владних структур. Дякуємо за співпрацю та допомогу, плекаємо надію на подальшу спільну роботу, спрямовану на перетворення бібліотеки в сучасний інформаційний центр.

      Зичимо  усім, хто любить і шанує книгу, доброго здоров’я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів для блага Української держави.

       

Директор КЗ БРР «Білопільська центральна

районна бібліотека ім..О.Олеся» Г.В.Маценко

Переглядів: 489 | Додав: BRB | Дата: 29.09.2014

ВИШИВАНА МОЯ УКРАЇНА

             15 серпня 2014 року в м. Білопіллі проходило обласне свято «Вишивана моя Україна». Бібліотечні працівники району активно включилися в підготовку та проведення заходу. Було зібрано більше 300 рушників, виготовлених умілими руками майстринь-вишивальниць Білопільського району. В день проведення заходу  урочиста хода учасників свята вулицями міста від пам’ятника Т.Г. Шевченка до районного будинку культури проходила яскравим, квітучим коридором рушників, що полонять своєю фантазією і красою.

            У фойє районного будинку культури працівники центральної районної бібліотеки ім.. О.Олеся організували виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Білопільщини та гостей району - майстрів Конотопу та Роменського району. Початком виставки став рушник із зображенням герба Білопільського району, вишитий білопільською майстринею А.В. Лабунець.

       Екскурсовод виставки директор музею О.Олеся   Н.В. Клепальська в своєму виступі зазначила, що Білопільщина – край давньої та багатої культури, що передається з покоління в покоління.  Малюнок і розпис, різьблення і плетіння, ткацтво і вишивання з незапам’ятних часів органічно ввійшли в життя нашого краю.

P8140245

      Наталія Валентинівна представила роботи вишивальниць Зінаїди Губарєвої з м. Білопілля, Надії Рошко із с. Воронівка, членів творчого об’єднання «Рукомисло» Валентини Гурин, Галини Корнієнко, Ольги Колотигіної, Яни Сахненко, Людмили Діковської та родини керівника цього об’єднання Алевтини Василівни Лабунець.

             IMG_9043                        IMG_9042

       Серед експонатів виставки особливо вирізнялися ляльки-мотанки білопільських майстринь Ельвіри Зоткіної та Алли Лустенко, роботи вихованців відділення образотворчого мистецтва дитячої музичної школи, центру дитячої та юнацької творчості, центру реабілітації інвалідів, Білопільського дитячого будинку.

IMG_9040

          Майстер-клас з вишивання провела майстриня із села Коршачина Бербушенко Тетяна Василівна.

P8140240

       Декоративно-ужиткове мистецтво було, є і завжди буде невід'ємною частиною нашого життя.

 

Переглядів: 543 | Додав: BRB | Дата: 18.08.2014

Бібліотекар – читач: від діалогу до взаємодії

         Під такою назвою 6 серпня в центральній районній бібліотеці ім.. О. Олеся для бібліотечних працівників району відбувся семінар-тренінг.

DSC04491

         Працівниками відділу організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи були надані консультації, методичні поради з питань культури спілкування, форм і методів спілкування, професійної етики, організації об’єднань за інтересами як однієї з дієвих форм взаємодії з користувачами. Методист Вебер В.М. провела тестування «Вміння спілкуватися» за тестом В.Х. Ряховського, ситуаційну гру «Конфліктний читач».

DSC04489

         Завідуюча відділом провела для бібліотечних працівників тренінг «Діалог бібліотекаря і читача». Бібліотечні працівники ознайомились з правилами спілкування в групі, відповіли на питання тренінгу «Що ви очікуєте від даного заняття?», взяли участь у рольовій дискусії «У бібліотеці».

DSC04505

         Підсумковими завданнями для бібліотекарів стали вправи-релаксації «Я відкрила для себе…» та «Побажання другові».

DSC04500

         Семінар-тренінг ще раз підкреслив необхідність налагоджувати ефективне спілкування між бібліотекарем та різними категоріями користувачів, створювати в бібліотеках комфортне інформаційно-комунікаційно-дозвіллєве середовище.  

Переглядів: 1177 | Додав: BRB | Дата: 07.08.2014

                                      Віра зцілить ваші душі

        Напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі в Білопільській центральній дитячій бібліотеці для дітей  із оздоровчого табору «Дружба» відбувся  вечір-зустріч з Благочинним настоятелем Білопільського району ієреєм Олександром «Християнство: історія і сучасність». Отець Олександр розповів дітям про прийняття християнства в Київській Русі, яке визначило подальшу історичну долю нашого народу, відповів на численні питання. Діти дізналися про перші кроки християнства на території нашої країни, про княгиню Ольгу та рівноапостольного князя Володимира, ознайомилися з літературою даної тематики на книжковій виставці «Віра зцілить ваші душі».

Переглядів: 414 | Додав: BRB | Дата: 28.07.2014

« 1 2 ... 23 24 25 26 »
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Друзі сайту