П`ятниця, 26.04.2024, 09:37
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Героїзм захисників аеропорту

         242 дні тривала оборона Донецького аеропорту і стала символом незламності духу українських воїнів. Наші військові робили те, що здавалося б не під силу людині. За це незламних воїнів стали називати "кіборгами". Вони тримали оборону 5 місяців. ... Там, де не витримали метал і бетон, вистояли ці мужні люди...

                                                                    

         9 лютого у центральній районній бібліотеці відбулася година мужності «Героїзм захисників аеропорту». У заході взяли участь голова районної державної адміністрації В.Ф.Верещагін, заступник голови районної державної адміністрації О.В.Нестерович, учасник антитерористичної операції на сході України, захисник Донецького аеропорту, депутат обласної ради Едуард Іванович Пінчук, депутат обласної ради, головний редактор районної газети «Білопільщина» Н.Є.Калініченко, представники засобів масової інформації, вчителі, учні, бібліотекарі загальоосвітніх шкіл міста, користувачі бібліотеки.

                                                                       

         В.Ф.Верещагін у своєму виступі зазаначив, що  Донецький аеропорт став символом мужності, героїзму і відваги українських захисників та наголосив на важливості подвигу «кіборгів» у захисті територіальної цілісності нашої держави. Вони, самі того не розуміючи, написали своєю кров’ю героїчну сторінку сучасної української історії. Адже оборона Донецького аеропорту зупинила просування ворожих військ в західному напрямку.

                                                   

     Едуард Пінчук поділився  спогадами  про захист Донецького аеропорту, розповів про своїх побратимів, прокоментував фото, зроблені після боїв та відео про випробування новітніх набоїв, у яких він брав участь, відповів на питання учасників заходу.

   Наталія Євгенівна Калініченко розповіла історію свого знайомства з «нашим кіборгом», про спільні поїздки до зони АТО, плани на майбутнє.

                                                    

  Протягом заходу присутні переглядали відеоролики про захист  Донецького аеропорту. До уваги користувачів влаштовано виставку  «Пам’ятаємо героїв АТО – захисників Донецького аеропорту».

                                    

 

Переглядів: 504 | Додав: BRB | Дата: 10.02.2017

Янголи добра і милосердя

 

          У рамках засідань історико-краєзнавчого клубу «Краяни» центральної дитячої бібліотеки для учнів 6-7 класів БЗОШ-інтернат проведено урок патріотизму за участю волонтерів АТО «Янголи добра і милосердя».  Бібліотекар О.М.Бієнко проінформувала присутніх про історію і сьогодення волонтерства, його масштаби та розвиток  в нашій країні. На зустріч з дітьми були запрошені волонтери Білопільщини С.В.Долуда та Т.А. Іванова, які розповіли  про допомогу воїнам АТО.

                                                         

           Вчитель Воронівської ЗОШ  І-ІІ ст. Таісія Анатоліївна розповіла про свою волонтерську діяльність з 2014 року. Протягом цих років вони разом із дітьми збирали у жителів села теплі речі, продукти, виготовляли обереги і відправляли на передову. Також в школі неодноразово влаштовувались благодійні ярмарки, а виручені кошти відправляли бійцям. Голова Білопільської громадської волонтерської організації Сергій Володимирович Долуда повідомив дітям про численні виїзди із гуманітарною допомогою на передові позиції в зону АТО. Згадав про останні події під час поїздки до Новотроїцького та Мар’їнки та розповів про роботу організації сьогодні. Він закликав дітей долучитись до волонтерства, наголосивши, якими сильними оберегами для військових в окопах є їхні малюнки, листівки, листи та інші саморобки. Під час зустрічі бібліотечні працівники передали волонтерам дитячі листи для воїнів АТО на передову.

    

          До заходу була оформлена книжкова виставка «Волонтери – люди доброї волі», на якій представлена література, матеріали періодичних видань та фотографії волонтерів. Пошукова група клубу продовжує збір інформації до краєзнавчого альбому «Волонтери Білопільщини».

Переглядів: 356 | Додав: BRB | Дата: 02.02.2017

                               Прочитай нову книгу!

      Шановні читачі!

        Запрошуємо всіх бажаючих завітати до Білопільської центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся і познайомитися з новою літературою, яка була придбана за кошти, виділені депутатом обласної ради, редактором районної газети, заслуженим журналістом України Наталією Євгенієвною Калініченко.

                                                                                                                                 

     Гаррис Дж. Шоколад: роман / Джоан Гаррис; переклад з англ. В. Полякова — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 320 с.

       Чарівним вітром змін до маленького французького містечка завіяло чудову жінку та її маленьку дочку. Згодом Віана Роше відкриває на головній міській площі шоколадну крамничку, де готує чудові тістечка, запашну каву та головне — шоколад на усякий смак. Здається, ця дивовижна жінка здатна дібрати ключик до будь-якого серця, бо вона має чудовий дар — вгадувати потаємні бажання людей та усі печалі лікувати солодкими ласощами. Але тільки коли Віана зустрічає молодого цигана Ру, вона на­решті розуміє власні бажання.

                                                                               

Гербіш Н. Теплі історії до кави. - К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015.-  І51с.

      У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумління, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей; шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

                                                                                          

    Вдовиченко Г. Інші пів’яблука: роман / Галина Вдовиченко; передм. М. Рудської. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного До­звілля», 2015. — 256 с.

    Дерев’яне яблуко, витвір майстра епохи бароко — де не просто суве­нір. Воно вміє здійснювати найпотаємніші бажання... Колись це яблуко змінило долі чотирьох подруг-львів’янок — редактора Галини, коректора Магди, дизайнера Ірини та телеведучої Луїзи. З того часу минуло п’ять років. І ось магічна річ знову виходить зі сховку й веде подруг до нових пригод.

                                                                                           

Вдовиченко Г. Купальниця: роман / Галина Вдовиченко; передм. Г. Гузьо. — 2-ге вид. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвіл­ля», 2015. — 240 с.

  У напіввимерлому військовому містечку жили собі брат Роберт і сестра Кароліна. Ворожка напророкувала, що хтось із них стане щасливим, а хтось — зна­менитим. Усі чомусь були переконані, що дівчині дістане від життя і звичайні­сінького жіночого щастя. Тож Роберт першим подався підкорювати столицю. Кароліні ж, яка теж не всиділа вдома, доведеться запакувати не один подарунок у київському супермаркеті, перш ніж розпакує свій — від долі...

                                                                                           

    Вовк Ю. Доки смерть не розлучить нас: роман / Юрко Вовк.—Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 192 с.

      Володимир і Марія... Нащадки двох родів землеробів... Побут, століттями й поколіннями вивірений до дрібниць... Але вони змушені прийняти виклик історії – і стати будівничими незалежної України. Визвольна боротьба, підпілля, фашистський полон... Кохання і зради, перемоги і зневіра. Клятва любові до рідної землі — «доки смерть не розлучить нас» — ці самі слова Володимир про­мовить колись і до Марійки. І назавжди закритий шлях на батьківщину, де на них чекає смерть. Лише вистраждане кохання одне до одного все життя буде доводити: про майбутнє таки варто мріяти...

                                                                                             

     Гнатко Д. Проклята краса: роман / Дарина Гнатко. — Харків: Книж­ковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 240 с.

      Полтавщина, 30-ті роки XX століття. Сільська дівчина Ганнуся наділена фа­тальною красою, тому стає найбажанішою нареченою. Але серед її залицяльників є й одружені чоловіки. Один із них — агроном Павло Гребенко, який має дружи­ну та дворічного сина. З часом його залицяння до Ганнусі стає настільки явним, що селом ширяться чутки й батьки змушені «сховати» дочку в місті. Там доля зводить її з майором Дмитром Солодовим. Вони закохуються з першого погляду. Але на заваді їхньому щастю знову стає жіноча підступність... Мимоволі Ганнуся руйнує чужі родини, а її краса стає справжнім прокляттям!

                                                                                              

      Дашвар Л. Покров: роман /Дашвар Люко. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 384 с.

    Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Після розміреного напівсонного існування дівчина опиняється у вирі подій і несподіваних зустрічей: виснажливі чергування на Майдані, зникнення коханої людини та пошуки нащадків у сьомому коліні слав­ного козака Яреми Дороша, яких прокляла його дружина — зарозуміла шлях­тянка Станіслава. Та чи не даремні пошуки? Адже перед цими щасливцями постає непростий вибір —незліченні скарби, що їх мають успадкувати від свого предка, чи кохання і воля...

                                                                                               

     Жадан С. В. Ворошиловград: роман; Бігти, не зупиняючись: оповідання / Сергій Жадан; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. —Хар­ків: Фоліо, 2015. — 316 с.

     «Ворошиловград» — роман жорсткий, меланхолійний та реалістичний. Одного разу ти дізнаєшся, що твій брат зник у невідомому напрямку, приятелі займаються фінансовими аферами, а бізнес намагаються перекупити представ­ники незрозумілих структур. Реальність виявляється хисткою, життя робить крок убік, і ти несподівано опиняєшся поміж своїм минулим, де на тебе чекають друзі, й майбутнім, де на тебе чекають вороги.

    До видання також увійшло нове оповідання «Бігти, не зупиняючись» — розповідь про один день із життя Худого: простого хлопця з безіменного міста на Сході України. День, наповнений сумнівами та невпев­неністю, день, наповнений любов’ю та смутком. День, коли змінюється погода та міняються обставини. Останній мирний день у його житті...

                                                                                                 

     Зузак М. Крадійка книжок: роман / Маркус Зузак; пер. з англ. Ната­лії Гоїн. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 416 с.: іл.

    Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумісні речі, як дитин­ство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мемінґер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила — завдяки лише цій силі.

                                                                                                 

      Кокотюха А. Чорний ліс: роман / Андрій Кокотюха; передм. 1. Патриляка. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015.-304 с.

        У Чорному лісі на Волині українці воюють відразу на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головний герой — колишній міліціонер, зек, радянський диверсант — мусить розібратися в тому, хто друг, а хто ворог. У нього нині одна мета — зрозуміти, на чиєму боці правда, і відстоювати ії зі зброєю в руках.

                                                                                                  

     Корній Д. Тому, що ти є: роман / Дара Корній; передм. М. Іванцової. — 5-те вид. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейно­го Дозвілля», 2016. — 240 с.

     Перед лицем справжнього кохання навіть суворий поганський Числобог може перетворитися на такого собі Амура! Є жінка, життя якої добігає кін­ця. Є чоловік, для якого вона і є життя. І є кімната номер з якої їхнє жит­тя почнеться спочатку, майже спочатку..

                                                                                                   

     Лис В. С. Соло для Соломії: роман / Володимир Лис; передм. Т. Прохаська. — 2-ге вид. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 368 с.

     Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилку іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих... Карколомні події XX століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

                                                                                                    

        Ріґґз Р. Бібліотека душ: роман / Рейсом Ріґґз; пер. з англ. О. Любенко. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 480 с.: іл

      Абатон... Загадкове зникле місто, де в бібліотеці зберігаються душі великих дивних... Старовинна легенда нагадає про себе, коли в пошуках викрадених дітей Джейкоб, Емма й вірний Едисон, сплутавши сліди переслідувачам у сучасному Лондоні, вирушать до вікторіанської Англії.               У небезпечній подорожі в нетрі Диявольського Акра — петлі поза законом, де дуже легко приховати вкрадене — їх супроводжують похмурий перевізник Харон, спокушений перспективами кар’єрного зростання, і приручений Джейкобом порожняк. Але тут, біля самого лігва витворів, їх уже багато років чекає той, хто вірить у повернення бібліотекаря..

                                                                                                    

       Роздобудько І. Подвійна гра в чотири руки: роман / Ірен Роздобудь­ко; передм. В. Марченка; худож. А. Печенізький — Хар­ків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 224 с.: іл.

      Юна Марія Гурчик обожнює дві речі: детективи доктора Шерлата роз­слідування загадкових злочинів. Ось і цього разу норовлива генераль­ська дочка не може відмовитись від нової справи! Убито талановитого інженера, а з його дому викрадено креслення нової моделі аероплана. Ниточка розслідування приводить Мусю до пароплава «Цариця Дніпра».     Десь на його палубі серед респектабельних пасажирів зачаївся вбивця... Не вагаючись, відчайдушна дівчина вирушає у смертельно небезпечний круїз. Під підозрою всі! Та не всі виживуть..

                                                                                                   

      Талан С. Купеля: збірка / Світлана Талан. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 240 с.

     Софійка відчувала біду, тому благала коханого Сашка не їхати в чергове від­рядження. Із лагідною посмішкою він сказав, що повернеться за кілька тижнів, однак цього не сталося... Дівчина у відчаї! Від рідних хлопця вона дізнається, що спіткалося лихо і її Сашко потрапив до лікарні. Однак, побачивши його, Софійка розуміє: усе набагато страшніше...

       До видання також увійшли оповідання з циклу «Грані сьогодення»: «Особис­те», «Мій Тарас», «Він, вона і вино», «Запізніле зізнання», «Новий міст», «Спів­бесідник за викликом», «Однокласник», «І щоб ніхто й ніколи...»

                                                                                                    

       Шкляр В. Маруся: роман / Василь Шкляр. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. - 320 с.

   Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя. Але бурхливий 1919 рік — один із найдраматичніших в історії України — покликав її до бороть­би за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадця­тирічна гімназистка Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона — отаман Маруся. На шлику її козацької шапки напис «Смерть ворогам України!». Та навіть у вирі кривавих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти 

Переглядів: 386 | Додав: BRB | Дата: 02.02.2017

                          Барви дитячої творчості

       Творчість - це нестандартна уява, особливе бачення світу, яку майстри втілюють у своїх роботах, а коли це дитяча творчість, то це, до того ж, і безкрая кольорова фантазія.

        Вже традиційними в центральній дитячій бібліотеці стають виставки юних талантів Білопільщини. І ось нещодавно наша активна читачка  Мілана Воротинцева презентувала персональну виставку малюнків «Барви дитячої творчості».

        Як відомо, талановита людина – талановита в усьому, тому Мілана не лише навчається на відмінно у 4 класі Білопільської спеціалізованої школи №1, а ще й багато читає, захоплюється танцями і малюванням. А  нещодавно вона захопилася новою технікою малювання – екнаустикою. Години кропіткої праці і наше око радують чудові картини виконані фарбою і віском за допомогою звичайної праски.  У них  відображена краса рідної природи та дитячі фантазії. Жоден з користувачів книгозбірні не може пройти повз них, не зупинившись та не помилувавшись.

        Бібліотека намагається створювати всі умови для того, щоб діти могли показати свої творчі здібності. Лишається маленьким творцям прекрасного тільки невгамовно творити маленькі шедеври.

 

                                                              

                                        

Переглядів: 530 | Додав: BRB | Дата: 02.02.2017

Ту гарячу кров святую повік в країні не забути

       Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. 

      До цієї дати у центральній районній бібліотеці відбулася година патріотизму «Ту гарячу кров святую повік в країні не забути». На захід завітали заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В. Нестерович, заступник голови Білопільської районної ради В.І. Відуєв, завідувач сектору молоді та спорту Білопільської РДА Л.М. Кальченко, учасники антитерорестичної операції на сході України О.О. Рожок, О.В.Хацько, вчитель історії Білопільської загальноосвітньої школи-інтернату Т.О.Тимченко та молодь міста.

                                                

         Бібліотекарі розповіли про студентів, які загинули, захищаючи Батьківщину, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. 

         Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!». Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить перемогти агресора.

  

       Крім того, присутні переглянули та обговорили фільм «Бій під Крутами» та слайдопрезентацію «Пам’яті героїв Крут». До заходу влаштована виставка-пам’ять «Трагедія і гордість України».

                                        

         

Переглядів: 318 | Додав: BRB | Дата: 30.01.2017

Іван Низовий – людина двох тисячоліть

       «Кожному з нас давно визначена справжня ціна. І кожному воздасться по його заслугах. А нам лишається одне – жити. Просто жити, як жили задовго до нас, і вірити в те, що й після нас світитиме сонце, цвістимуть черешні, сохнутимуть губи від спраги поцілунку, народжуватимуться діти... І прості люди, як і справіку, оратимуть землю, захищатимуть свою свободу, вмиратимуть за любов, писатимуть вірші... Оце, мабуть те, про що я хотів сказати у своїх віршах. Сказати переконливо, в міру свого обдарування», - так підсумував свою творчість відомий український поет, публіцист , член Національної спілки письменників України, уродженець села Марківка Білопільського району Іван Данилович Низовий.

       3 січня нашому видатному земляку виповнилось би 75 років. Бібліотекарі центральної районної бібліотеки не могли залишитися осторонь у відзначенні такої важливої дати. Тому цього дня у читальній залі Білопільської центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся відбулася літературна година «Іван Низовий – людина двох тисячоліть». На захід завітали працівники культури, освіти, користувачі бібліотеки, члени районного літературного об’єднання «Вир».

                                       

      Присутні згадували сторінки біографії поета, читали його вірші, переглянули відео слайди, прослухали інтерв’ю та вірші у виконанні автора із архівів районного радіомовлення «Вир». Ці записи надала головний редактор районного радіомовлення Надія Сазонова. Голова літературного об’єднання «Вир» Людмила Калиновська розповіла про вплив творчості Івана Даниловича на її власну. А директор бібліотеки Галина Маценко поділилася зворушливою історією знайомства з поетом. Приємним сюрпризом для присутніх стала телефонна розмова з донькою Івана Низового Лесею.

                                      

         Більше п’яти років минуло з того часу, як пішов з життя наш земляк Іван Низовий, але  пам’ять про нього завжди з нами. Хотілося б, щоб творчість справжніх патріотів України, яким був Іван Данилович, знали якомога більше людей.

Я - Низовий!
І цим я все сказав.
Стою внизу,
В низах свого народу.
З козацького,
Із низового роду
Я викотивсь - 
Кровинка і сльоза!

 

 

Переглядів: 448 | Додав: BRB | Дата: 04.01.2017

        Подарували книги рідній бібліотеці

        Дарунки книг бібліотекам – це давня форма доброчинності та одне із джерел поповнення книжкових фондів.

        2016 рік виявився багатим на дарунки. Бібліотекам району передано близько 1,0 тисяч примірників на суму 21,1 тис. грн.

    Білопільська центральна районна бібліотека ім. О.Олеся висловлює щиру вдячність всім дарувальникам за внесок у формування фонду наших бібліотек:

     Герою України, заслуженому діячу мистецтв України, професору, автору поетичних збірок Володимиру Матвієнку.

                                             

          Депутату Сумської обласної ради, Заслуженому журналісту України, головному редактору районної газети «Білопільщина» Наталії Євгенівні Калініченко за виділені кошти на придбання художніх книг сучасних прозаїків та поетів, галузевої, довідкової, дитячої літератури.

   

     Лікарю вищої категорії, районному невропатологу, завідувачу відділення КУ «Білопільська Центральна районна лікарня» Олександру Михайловичу Торопенку за навчально-практичний посібник «Алгоритми встановлення діагнозу в неврології».

                                            

          Юрію Йосиповичу Назаренку, творцю королівських сонетів, відомому українському поету, члену Національної спілки письменників України, лауреату літературної премії імені Олександра Олеся за подаровані книги.

                                           

          Дуже вдячні Євгену Васильченку – українському письменнику, байкарю, члену НСПУ, лауреату літературної премії ім.. Л.Глібова.

                                                        

    

          Вдячні українському поету, письменнику, композитору, члену НСПУ, лауреату літературних премій О.Олеся та А.Головка, Почесному громадянину міста Білопілля Івану Петровичу Головченку за новий роман.

                   

          Подаровані книги стали ядром English-фонду, який створений при юнацькій кафедрі центральної районної бібліотеки. В ньому зібрані подаровані читачами бібліотеки книги англійською мовою.

                                         

          Дякуємо нашим землякам В.О.Ледяєвій, Л.М.Красногорєлці, А.А.Місюрі, І.Марченко, Л.Діковській, І.Бондаренко, родинам Сахарових, Гаркуш за цікаві та потрібні книги.

         Колектив бібліотеки впевнений, що подаровані Вами книги знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, сприятимуть освіті, справі виховання підростаючого покоління, відродженню культури та духовному зростанню.

           Віримо, що добрі справи завжди повертаються добром! Залишайтесь нашими друзями!

Переглядів: 435 | Додав: BRB | Дата: 29.12.2016

Обіцяла – виконала!

         Саме такими словами можна охарактеризувати депутата обласної ради, редактора районної газети «Білопільщина», заслуженого журналіста України Наталію Євгенівну Калініченко. До Всеукраїнського дня бібліотек вона зробила Білопільській центральній районній бібліотеці  ім. О.Олеся подарунок – 10 тисяч гривень на придбання літератури. І ось нарешті, днями книги з’явилися у бібліотеці. Ця приємна новина змусила посміхатися кожного працівника, адже подарунки отримувати – це завжди приємно, а особливо у наш нелегкий час. Новенька література на будь-який смак, запах свіжої поліграфії та шурхотіння ще склеяних листочків – приємність не лише для бібліотекарів, а й для справжніх поціновувачів книги.

   

         Про свою готовність допомагати районній книгозбірні Наталія Євгенівна офіційно повідомила 28 грудня під час зустрічі з працівниками бібліотеки. Вона наголосила, що підтримка розвитку культури району – одне з пріоритетних напрямків роботи, адже «на голому ентузіазмі» довго не втримаєшся. Потрібно активізувати краєзнавчу роботу, видавати книжки про історію рідного краю, твори місцевих літераторів. Крім того, не менш важливим є популяризація літератури шляхом організації літературних вечорів, зустрічей з відомими письменниками. Наталія Євгенівна пообіцяла всіляко допомагати у здійсненні задуманого.

    

                                                      

         Бібліотекарі подякували  Наталії Євгенівні за  подаровані книги, які знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, сприятимуть освіті, справі виховання.

       Читачів бібліотеки запрошуємо ознайомитись з новими книгами, серед яких твори класиків,сучасних авторів, прикладна та дитяча література, довідники , посібники .

         Почніть Новий рік з книгами!

Переглядів: 373 | Додав: BRB | Дата: 28.12.2016

                   Книжково – новорічна феєрія або новорічні виставки в бібліотеках

        Інтер'єри Білопільської центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся замерехтіли гірляндами, новорічними дощиками, сніжинками, серпантином. Переступивши поріг бібліотеки, відвідувачі одразу ж помітять новорічну ялинку, прикрашену іграшками, виготовленими дітьми під час проведених майстер класів. На новорічних гірляндах представлений фотозвіт «Наші здобутки під новорічну ялинку», на якому користувачі бібліотеки побачать фото з масових заходів 2016 року,світлини кращих читачів і наших партнерів, привітання і побажання до Нового року.

   

        На книжковій виставці-сюрприз «Новорічний калейдоскоп» представлені оригінальні книги  і журнали , в яких можна знайти сценарії, тости, новорічні прикмети, гороскоп на 2017 рік, як зробити вироби своїми руками. Кращими помічниками в складанні меню і оформленні святкового столу стануть книги національної кухні і кухні народів світу. Ця креативно оформлена виставка, у формі ялинки дуже подобається читачам.

                                                                              

       На вернісажі «Різдвяні янголи добра» можна познайомитись з атрибутами оформлення Нового року, а також старими новорічними листівками.

                                                

      «Біла казка зими» - створена користувачами центральної районної бібліотеки. Тут представлені новорічні дитячі  поробки .

                                          

      Окремим розділом представлені цікаві книги з фонду бібліотеки, які будуть корисні всім, хто готується до зустрічі Нового року і Різдва.

      Будь-яку вподобану книгу - чи зимову казку, чи новорічну історію для дорослих, можна взяти додому і тихим зимовим вечором, в колі сім'ї почитати вголос.

      Ми запрошуємо приєднатися до чарівництва книжкового читання.

      Почніть Новий рік з книгами !

      Бажаємо щасливого Нового року!

 

 

Переглядів: 556 | Додав: BRB | Дата: 26.12.2016

Подарунки від Святого Миколая

       У народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших і найулюбленіших для дітей є свято Святого Миколая. Адже саме в цей день вони знаходять  під подушкою або в чобітку миколайчики – приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року.

    Щоб розширити знання дітей про життя Святого Миколая та на його прикладі виховувати у читачів доброту, чуйність, гуманність та милосердя, у Білопільській центральній дитячій бібліотеці для вихованців дитячого садка «Зірочка» відбулася снігова скринька лялькових вистав.

  Дітям розповіли легенди про Святого Миколая, а потім малеча переглянула лялькові вистави «Загублений лист» та «Гість із неба», в яких казкові герої готувались до зустрічі зі Святим Миколаєм. На завершення заходу дітлахи читали віршики та розповідали про подарунки, які  отримали вранці. 

   

Переглядів: 343 | Додав: BRB | Дата: 23.12.2016

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 25 26 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту