П`ятниця, 19.04.2024, 05:21
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

БІЛОПІЛЬСЬКА     РАЙОННА     РАДА

БІЛОПІЛЬСЬКА    РАЙОННА     ДЕРЖАВНА   АДМІНІСТРАЦІЯ

СЕКТОР     КУЛЬТУРИ

Запрошує взяти участь у

 відкритому щорічному

літературно-мистецькому конкурсі для дітей та молоді

імені Олександра Олеся „...І розітнувсь мій перший спів...”

Учасники конкурсу

діти та молодь віком від 9 до 21 року

Конкурс проводиться в двох номінаціях:

  • за кращий літературний твір українською мовою (вірші, оповідання, літературні дослідження, публіцистичні статті тощо)
  • за кращий мистецький твір, декоративно-вжиткові роботи (живопис, графіка, малюнок, різьба, випалювання, карбування, вишивка, гончарство, розпис, художня фотографія тощо).

 

Подані роботи повинні бути пов’язані з життєвим та творчим шляхом О.Олеся, історико-культурною спадщиною, духовним надбанням рідного краю.

Літературні твори подаються в трьох примірниках,

мистецькі – з супроводжуючим листом, у якому вказані: назва роботи,

 розмір, техніка виконання.

До творчого доробку додаються ксерокопії паспорту та ідентифікаційного коду, 1 фотографія 3х4 см, відомості про автора: прізвище та ім’я, адреса, назва освітнього закладу, місце роботи.

 

Заяви про участь в конкурсі подавати до

 сектору культури районної державної адміністрації

 за адресою:

41800, Сумська обл., м. Білопілля, вул. Старопутивльська, 39.

До 20 листопада 2016 року.

Переможцям конкурсу вручатимуться дипломи і грошові премії в розмірі

300, 200, 100 гривень.

Нагородження лауреатів та вручення винагород відбуватиметься

в грудні, під час урочистостей з нагоди

 дня народження О.Олеся.

ЧЕКАЄМО    ВАС!

                                                              

Організаційний комітет.

Переглядів: 324 | Додав: BRB | Дата: 24.10.2016

«Україна в сильних руках»

        Під такою назвою в центральній районній бібліотеці відбулась зустріч учнів 8 та 9 класів Білопільської загальносвітньої школи-інтернат з воїнами АТО. На зустріч зі школярами завітали жителі м. Білопілля, які виконували свій військовий обов’язок на Сході нашої держави -  Олексій Рожок та Володимир Криводуб.

            Солдати розповіли про службу в лавах Збройних Сил України,  повідали присутнім про свої бойові будні.

       Під час заходу був влаштований перегляд фото та видео із місць бойових дій, в яких брали участь запрошені та їх побратими. Найбільще молодь зацікавили розповіді про найновіші зразки війської зброї та техніки, умови служби.  

         По закінченню зустрічі  вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу «Алея Слави Героям АТО».

                                                                                      

 

Переглядів: 339 | Додав: BRB | Дата: 21.10.2016

                                   «Напиши листа солдату»

 

        До Дня захисника України центральною дитячою бібліотекою була організована участь юних користувачів у Всеукраїнській акції «Напиши листа солдату».  Учні 6-х і 8-х класів Білопільської спеціалізованої школи №1 та загальноосвітньої школи №2 долучилися до написання листів воїнам АТО, в яких висловили свої побажання нашим захисникам та сподівання на мирне майбутнє. Діти хочуть миру, тому  листи зворушливі, проникнуті любов’ю та турботою, гордістю та  вдячністю за подвиги українських солдатів. Учні писали листи-побажання, віршовані листи-послання українським воїнам. У кожному з них прохання : «Поверніться живими!».  Усі дитячі послання будуть передані солдатам в зону бойових дій на Сході України.

                              

                            

Переглядів: 424 | Додав: BRB | Дата: 18.10.2016

       Цей дивосвіт бібліотека

        30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відзначається це свято. Назва - Всеукраїнський свідчить про те, що воно не тільки професійне, а й загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги немає знань, поступу вперед.

                                                                                                                       

      Урочистості з нагоди свята відбулися в читальній залі бібліотеки за участю керівників району, бібліотекарів, представників громадськості,  читачів. Цього дня привітати бібліотекарів району завітали голова Білопільської районної державної адміністрації В.Ф.Верещагін, заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, заступник голови Білопільської районної ради В.І.Відуєв, депутат обласної ради Н.Є.Калініченко. «На нашій землі книга, бібліотека віддавна користуються великою шаною і любов’ю. Історія України невіддільна від історії бібліотек. Книгозбірні відіграли важливу роль у розвитку цивілізацій. Сьогодні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, великий внесок яких у розвиток вітчизняного державотворення, освіти, науки і культури, - безцінний», - зазначив В.Ф.Верещагін. А В.І.Відуєв додав, що «Всеукраїнський день бібліотек підносить бібліотечну справу на високий щабель визнання державою праці хранителів людської мудрості. Бібліотекар є провідником у храмі знань, незалежно чи це у великій книгозбірні чи сільській бібліотеці».

                                                                                                                    

                                                      

         Кращим бібліотечним працівникам були вручені грамоти обласного управління культури, районної державної адміністрації, районної ради та сектору культури . Не обійшлося і без подарунків. Так, депутат обласної ради, заслужений журналіст України, редактор районної газети «Білопільщина» Н.Є.Калініченко подарувала книгозбірні книги. 

                                                                                                                       

                                                           

     Найголовніше для кожного бібліотекаря – вдячність його читачів. Це – головний доказ його самоствердження у професії. Тому приємністю для присутніх став виступ на святі «Кращого читача 2016 року» Т.О.Тимченко, яка побажала всім працівникам книгозбірень віри у власні сили, надії на те, що їх праця буде достойно визнана, любові користувачів та мудрості у здійсненні великих планів.

                                                             

        Для всіх гостей звучали музичні вітання у виконані Олега Бута, Наталії Аніщенко, Галини Ліцман. Додало веселого настрою святу  бібліо-фольк-party «Цей дивосвіт бібліотека», на якому звучали бібліотечні анекдоти і жарти, розігрувалися сценки, а на завершення відбулася посвята «новеньких» у бібліотечні працівники.

                                                 

     У фойє  всі бажаючи могли переглянути стендові презентації «Життя нашої бібліотеки», «Цей дивосвіт-бібліотека», на яких були представлені матеріали з історії та діяльності бібліотек, альбоми бібліотечних клубів, власні друковані  видання,  та світлини найбільш цікавих масових заходів. Книжкові виставки - пропозиції «Радимо прочитати», «Улюблені книги наших читачів» знайомили відвідувачів із найкращими творами української, світової літератури для дорослих та дітей.

 

Переглядів: 402 | Додав: BRB | Дата: 03.10.2016

            "Як пройти до бібліотеки?"

         Книга… Звичайнісіньке слово. І предмет, який вона означає, на перший погляд, теж звичайний. Та неоціненні ті багатства, які містяться на книжкових сторінках. Книга сьогодні – абсолютно необхідний атрибут життя, без якого у людства немає ні історії, ні культури, ні майбутнього.

    Саме тому напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотекарі відділів обслуговування центральної районної та дитячої бібліотек провели лібмоб - акцію «Як пройти  до бібліотеки?», метою якої є популяризація роботи бібліотеки, залучення нових читачів до книгозбірні та виховання поваги до книги і читання.

         Установивши в центрі міста переносну  вітрину, працівники книгозбірні запитували у перехожих «Чи знаєте ви, як пройти до бібліотеки?».  Поспілкувавшись, бібліотекарі були приємно вражені, що майже всі респонденти знали про районну бібліотеку, більшість вже є її читачами і назвали книгозбірню найкрасивішою будівлею міста.  Гостям міста і білопільцям, які не знали як пройти до бібліотеки, а також її завсідникам були подаровані календарики із зображенням приміщення бібліотеки, адресою та запрошенням відвідати книгозбірню.

                              

                                                        

 

Переглядів: 390 | Додав: BRB | Дата: 28.09.2016

«Бібліотеки і правове виховання населення»

 

         Саме під такою назвою 7 вересня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся семінар для бібліотечних працівників району. Його відкрила директор закладу Г.В.Маценко, наголосивши на важливості даного питання, адже головним завданням є формування майбутнього країни, виховання вільних, відповідальних людей, гідних громадян своєї держави. «Визначальною ж характеристикою громадської зрілості є розвинена правосвідомість – усвідомлення особою своїх прав, свобод, обов’язків, позитивне ставлення до закону і держави. Тому одним із основних напрямків сучасної бібліотеки поряд із сім’єю, школою та іншими соціальними інститутами суспільства є правове виховання населення», -   зазначила Галина Василівна.

         Завідуюча відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи Н.В.Клепальська провела консультацію «Бібліотеки і правове виховання населення». Вона підкреслила, що кожен бібліотекар повинен робити певні кроки в цьому напрямку, використовуючи традиційні та нетрадиційні форми роботи: анкетування, брейн-ринги та «філософські столи», дискусії та аукціони ідей, конкурси малюнків та творчих робіт на відповідну тематику. Наталія Валентинівна детально зупинилася на заходах, що сприятимуть популяризації правових знань, формуванню правової культури серед дітей та молоді.

         Заступник директора Білопільської ЦРБ О.Р.Литвиненко виклала присутнім бібліоасорті досвіду з правового виховання підростаючого покоління, поділившись найбільш ефективними формами популяризації цих знань.

         Родзинкою заходу стало надання юридичної консультації начальником Білопільського бюро правової допомоги Я.О.Полковниченком щодо надання  безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та як її отримати.

         У роботі семінару взяла участь завідувачка сектором культури Білопільської районної державної адміністрації С.В.Лукова. Вона разом з Г.В.Маценко підвела підсумки зібрання, наголосивши на актуальних питаннях роботи закладів культури району: підготовці до роботи в осінньо-зимовий період, благоустрій територій, забезпечення бібліотек вогнегасниками, необхідності проведення заходів щодо увічнення та вшанування пам’яті загиблих білопільців в антитерористичній операції на сході нашої країни.

 

Переглядів: 327 | Додав: BRB | Дата: 08.09.2016

 

Відзначили День міста

         3 вересня з нагоди відзначення Дня міста працівниками Білопільської районної бібліотеки імені Олександра Олеся перед приміщенням закладу був оформлений краєзнавчий вернісаж «Наш рідний краю, Білопільщино моя».

         Жителі та гості міста мали змогу побачити літературу присвячену як минулому славного Олесевого краю, так і  його сьогоденню. На книжкових стендах зійшлися поруч, пліч-о-пліч діди і онуки – ті, хто захищав нашу землю в далекі роки Другої світової війни та ті, хто захищає її сьогодні – воїни АТО.

         Не забули бібілотекарі і про наймолодших учасників свята. Дітлахи в ігровій формі виконали "важливу місію" - розмалювали герб рідного міста, долучившись до акції "Розмалюй герб Білопілля". 

         Крім того, всі бажаючи могли ознайомитися з пошуковими матеріалами бібліотечного історично-краєзнавчого клубу «Краяни» та краєзнавчими виданнями центральної районної бібліотеки.

         Чудовим доповненням експозиції стала фотовиставка білопільських фотомайстрів «Мій край, де маю щастя жити» з  краєвидами та культурно-мистецьким життям Білопільщини.

Переглядів: 399 | Додав: BRB | Дата: 05.09.2016

Семінар – практикум бібліотечних працівників району

         26 серпня на базі Вирівської сільської бібліотеки  відбувся семінар-практикум   бібліотечних працівників району «Складові успішної діяльності бібліотеки: інноваційний аспект»

         Відкрила семінар директор Білопільської центральної районної бібліотеки Г.В.Маценко. Привітав учасників семінару сільський голова М.І.Кулак. В своєму виступі  Микола Іванович розповів про соціально-економічний потенціал Вирівської сільської ради, побажав бібліотечним працівникам плідної праці.

                          

         З консультаціями  про сучасні аспекти культурно-просвітницької  та виховної роботи з  дітьми та молоддю, створення позитивного образу сучасної сільської бібліотеки    виступили завідувачка методичним відділом Н.В. Клепальська, заступник директора О.Р.Литвиненко, бібліотекар юнацької кафедри ЦРБ І.М. Васильченко

                        

Під час творчого  діалогу  «Спілкуємось… Міркуємо… Вчимося…» бібліотекарі обговорювали питання перспективи розвитку сільських бібліотек, взаємодії сільської бібліотеки з громадськістю і владою та інші

         На  практичних заняттях своїми рецептами від успішних бібліотек   ділилися бібліотекарі Вирівської сільської бібліотеки Ірина Петренко та Яна Гаврик. Родзинкою семінару став показовий масовий захід -  історичний калейдоскоп «З Україною в серці» за участю ансамблю вчителів місцевої школи «Берегиня»(художній керівник Кушнір І.О.) та юної поетеси Анастасії  Ващенко. 

                           

Переглядів: 358 | Додав: BRB | Дата: 29.08.2016

25-річчю незалежності України присвячується

            23 серпня  2016 року працівниками Білопільської районної бібліотеки імені О.Олеся  у фойє районного будинку культури була оформлена виставка – експозиція «Свята земля моя, велична Україна!», присвячена  25 - річчю незалежності України. Цитатою до виставки були обрані слова Т.Г.Шевченка «Свою Україну любіть»

         Початком експозиції стала фотовиставка білопільських фотомайстрів «Мій край, де маю щастя жити» з  краєвидами та культурно-мистецьким життям Білопільщини.

         На розгорнутій книжковій виставці  «25 років Незалежності - 25 книг про шлях демократичного розвитку країни» 25 найкращих книг із фондів районної  бібліотеки представили історію становлення та розвитку української державності.

         Центральним розділом виставки став  розділ «На варті незалежності держави», в якому  представлені стенди, світлини, книги, періодичні видання про 12 загиблих  воїнів – земляків та про учасників АТО, жителів Білопільського району, які боронили і боронять незалежність рідної держави на сході країни.

         Привертали увагу, чарували своєю красою роботи  народних майстрів району в розділі «Талантами славна земля Білопільська». Вишивальниці з Гуринівки, Коршачини, Супрунівки, Верхосулки, Воронівки, Шкуратівки. Улянівки, Білопілля, Ворожби, вихованці центру дитячої та юнацької творчості, відділення образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва дитячої музичної школи представили цього разу свої роботи зроблені в національно-патріотичному стилі.

         Відвідали виставку керівники району, депутати обласної та районної рад народних депутатів, гості та учасники урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Презентувала експозицію завідувачка відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи районної бібліотеки Наталія Клепальська. Під час презентації голова Білопільської районної державної адміністрації  В.Ф.Верещагін подарував Олімпійському чемпіону, уродженцю Білопілля Юрію Білоногу на згадку про рідний край український рушник коршачинської майстрині Тетяни Бербушенко.

                    

Переглядів: 687 | Додав: BRB | Дата: 25.08.2016

«Бібліотекар -  діти: спілкування, взаємодія, співпраця»

            Така була тема семінару – практикуму для бібліотекарів району. Його відкрила Г.В.Маценко – директор Комунального закладу Білопільської районної ради «Білопільська центральна районна бібліотека ім. О.  Олеся». Вона ознайомила присутніх  з новими методичними матеріалами по відзначенню 25-річчя Незалежності України, Дня прапора, протокольним дорученням голови Білопільської районної державної адміністрації та заходами щодо увічнення та вшанування пам’яті загиблих білопільців в антитерористичній операції на сході нашої держави.

            Працівники Білопільської центральної бібліотеки для дітей запропонували колегам-бібліотекарям розглянути питання щодо патріотичного та правового  виховання  читачів-дітей та підлітків , а також впровадження в практику роботи традиційних і інноваційних форм масової роботи. Потім відбувся  ярмарок бібліотечних ідей «Бібліотекар-професіонал рекомендує». Бібліотекарі  Шкуратівської, Жовтневої та Павлівської  сільських бібліотек Кальченко Т., Колмикова А., Міщенко Г. поділилися  досвідом роботи та  своїми творчими здобутками по роботі з дітьми та молоддю.Головна рекомендація  учасників ярмарку – залучити більше користувачів до читання та відвідування бібліотек. Для цього необхідно творчо  підходити до втілення цієї задачі : створювати в бібліотеках клуби за самими вибагливими інтересами, проводити молодіжні вечори, конкурси, дискусійні заходи, тощо.

                

   Цікавим і повчальним було практичне завдання : участь у показовому масовому заході -   літературній мандрівці  «В казковий світ дитинства видатних людей» 

      В роботі семінару взяла участь завідувачка сектором культури Білопільської районної державної адміністрації С.В. Лукова. Вона  підвела підсумки зібрання , наголосивши на  актуальних  питаннях  роботи  закладів культури району : підготовці  до роботи в осінньо-зимовий період, благоустрій територій, забезпечення бібліотек вогнегасниками .

                  

Переглядів: 342 | Додав: BRB | Дата: 11.08.2016

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 25 26 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту