Понеділок, 13.05.2024, 09:48
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 13

«І дар, і дух, і поривання...»

      Під такою назвою відбувся творчий вечір талановитого поета, унікального майстра сонету, члена Національної спілки письменників України, лауреата літературних премій ім.О.Олеся та ім.Я.Дорошенка, премії «Тріумф-перо», нашого земляка Юрія Йосиповича Назаренка.

   «Я народився в останній день зими..» - сказав про себе в одному із віршів Юрій Йосипович. Цьогоріч визнаному метру поезії виповнилось 75 років. Більш ніж півстоліття він присвятив літературній діяльності. За короткою біографією ціле життя сповнене радістю і журбою, тривогами і печалями, злетами і поразками.

      Творчість «батька королівських сонетів» поєднала різні покоління 10 березня в центрі культури й дозвілля «Україна». Присутні зустріли Юрія Назаренка стоячи й гучними оплесками. Ювіляру присвячували вірші та співали пісні, а творець сонетів заворожував зал своєю ліричною і філософською поезією. У такий хвилюючий день підтримати свого чоловіка та батька приїхали дружина Ольга Сергіївна, син Володимир та невістка Тетяна. А Юрій Йосипович не міг не подякувати їм за це, особливо – дружині, яка є його натхненником у творчості, вірним другом, «великою» жінкою, що допомогла у становленні «великого» чоловіка. Поет навіть поділився історією їхнього знайомства: «Я почув її голос десь серед коридорів київського гуртожитку, він заворожив мене…і більше я без нього не міг». Після цих слів одразу розумієш, що ось воно – справжнє кохання. Завдяки дружині він не зійшов з творчої дистанції. «Ольга – перший суддя моїх віршів: іноді – схвалює, інколи – критикує», – сказав майстер пера. Поет зачитав вірші, присвячені коханій, які зворушили серця присутніх. А далі – розсип теплих слів...

    Привітати ювіляра на творчий вечір, підготовлений працівниками Білопільської центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся, завітали заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, заступник голови Білопільської районної ради В.І.Відуєв, заступник Білопільського міського голови О.М.Кожухов, депутат обласної ради, директор ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» Ю.Г.Христій, голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України О.В.Вертіль, поет, письменник, композитор, лауреат літературних премій ім. А.Головка та ім.О.Олеся І.П.Головченко, а також вчителі, учні загальноосвітніх шкіл, члени літературного об’єднання «Вир», працівники культури та шанувальники творчості поета-земляка. За активну громадянську позицію та формування позитивного іміджу м.Білопілля в Україні та за кордоном, відродження національної думки Білопільська міська рада присвоїла Юрію Йосиповичу звання «Почесний громадянин міста Білопілля». Крім того, О.В.Вертіль вручив ювіляру найвищу відзнаку Національної спілки письменників України - іменну медаль та посвідчення.

    

                                                       

          Хоч ненадовго, та наш ювіляр зміг поринути у дитинство – прекрасну пору, коли за щастя «бачити…зорі навіть у буденних калюжах…», адже його прийшли привітати директор школи, в якій він колись навчався Т.В.Рибалка та колишня однокласниця О.Тимченко. Не могло не привітати поета-земляка і рідне училище. Квіти і найкращі побажання пролунали з уст його директора Ю.Г.Христія.

        Творчість Юрія Йосиповича Назаренка піддається дуже творчому визначенню: поезія віри і безнадії, смутку і сподівань.

        Кожного разу, повертаючись додому він залишає часточку своєї душі на благословенній білопільській землі. Маємо надію, що це свято далеко не останнє, і Юрій Йосипович буде частіше приїздити до нас та дарувати шанувальникам його творчості море незрівнянних емоцій.

    

 

Переглядів: 537 | Додав: BRB | Дата: 13.03.2017

Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Друзі сайту