П`ятниця, 26.04.2024, 14:21
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Липень » 20

З Олесем у серці

       Олександр Олесь... Олександр Іванович Кандиба... Поет, як кажуть, з ласки Божої. Він завжди був митцем-громадянином. Його вразлива і чутлива до найменших болів муза завжди відчувала і передавала настрої народу та виявляла дух своєї доби. До поетового лаврового вінка слави життя вплило і тернові віття. Таким його сприймаємо сьогодні - полум’яним, безкомпромісним борцем за волю і ніжним співцем кохання.

       22 липня 1944 року в далекій Празі перестало битися серце нашого земляка Олександра Олеся. 74 роки тому на чужині, далеко від рідної землі помер Великий поет, справжній патріот рідної землі, поет журби і радості.

      До Дня памяті Олександра Олеся у центральній районній бібліотеці ім. О.Олеся відбулася акція «З Олесем у серці». На заході також були присутні заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, працівники культури, засобів масової інформації, молодь міста.

   Бібліотекар відділу обслуговування Ольга Редченко ознайомила присутніх з книжково-ілюстративною виставкою «Олесь надихає…», яка була оформлена у фойє бібліотеки. На ній представлені книги, світлини, матеріали із періодичних видань, цитати з патріотичних віршів Олеся, дитячі малюнки, які допоможуть відвідувачам бібліотеки доторкнутися до нетлінних творчих надбань поета, ближче познайомитися з життєвим і творчим шляхом нашого земляка.

                                       

  Директор музею Наталія Клепальська провела екскурсію в музеї Олександра Олеся, під час якої познайомила з життєвим і творчим шляхом поета-земляка.

                                       

  Вшановуючи пам’ять видатного земляка, учасники заходу взяли участь у поетично-патріотичному колі «З Олесем у серці». Утворивши коло навколо пам’ятного знаку О.Олеся у сквері, що носить його імя, молодь по черзі прочитали вірші патріотичної тематики, поклали квіти. До них приєдналися і заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.В.Лукова.

    

     У чарівний світ ліричних творів митця присутні поринули і біля меморіальної дошки на будинку, де народився О.Олесь. Вони також поклали квіти, зробили фото на згадку, вшанували пам'ять видатного поета і громадського діяча хвилиною тиші.

     Підсумовуючи творче зібрання, Ольга Володимирівна Нестерович зазначила, що «велике значення для кожної людини пам’ятати, що саме вона є українцем, часточкою своєї країни, нервом своєї батьківщини, крихіткою рідної землі... Ми українці, земляки, незважаючи на різні обставини, повинні згуртовуватися, об’єднуватися воєдино, щоб наші серця переповнювала велика любов до батьків, рідної домівки, минулого та сьогодення. Так заповідав нам Олександр Олесь, адже в його творчості бринить струна справжнього патріотизму, любові до рідного краю, до України».

     Любімо Батьківщину, читаймо, шануймо Олександра Олеся і його слово!!!

                                       

 

Переглядів: 313 | Додав: BRB | Дата: 20.07.2018

Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту