П`ятниця, 19.04.2024, 08:07
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Липень » 11

Липневі зустрічі у бібліотеці

           Поезія – це чарівна скрипка, в яку закохуються багато людей. Вона поєднує незважаючи на вік, професію, національність. І хоча зміст цього слова кожен розуміє по-своєму: це – найважливіше культурне явище, це– всеосяжна мова, що передає прагнення людини жити разом з іншими, це – головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості та прогресу. Як сказала Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Саме любов до поезії та музики і привела всіх охочих 10 липня до літературної вітальні центральної районної бібліотеки на музично-поетичний вечір «Липневі зустрічі».

                                       

    На гостини до нашої книгозбірні завітали надзвичайно талановиті, неординарні особистості - поетеса Надія Позняк, поетеса, член Національної спілки письменників України Тамара Герасименко та президент клубу авторської пісні «Булат» і Міжнародного фестивалю авторської пісні і пісенної поезії «Булат» Ігор Добровольський.

      Приємно, що своєю увагою не оминули наш захід член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій ім.А.Головка та О.Олеся, почесний громадянин м.Білопілля Іван Петрович Головченко, члени районного літературного об’єднання «Вир», вчителі, представники засобів масової і просто любителі поетичного слова та музики.

                                      

     Розпочалися «Липневі зустрічі» зі знайомства із яскравою і неповторною у своїх римах сумською авторкою Надією Позняк, яка за фахом математик, за покликом душі – поетеса. У неї сумні вірші про осінь, теплі і затишні – про кохання, тривожні та відверті – про сучасніть. Пані Надія є автором збірки «Шкіра», що побачила світ у 2016 році. У її віршах можна прочитати: «І коли ти покинеш оцю країну, віддиратимеш спомини, ніби шкіру».

    Як з’ясувалося, сумська гостя пише давно, друкувалась в альманахах та часописах «Дніпро», «Каштановый дом», «Склянка Часу», «Чорнильна хвиля», «Поетична топоніміка», в «Антології сучасної новелістики та лірики України 2016», «Час любові», «Слово», «Підкова для носорога», «Дзвін», «Київ», «Українська літературна газета», в українсько-польській антології «Українська надія».

                                        

       За останні кілька років Надія Позняк стала лауреатом і дипломантом багатьох всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів і фестивалей, навіть отримала одну із престижних літературних відзнак в Закарпатті – стала лауреатом премії Ордену Карпатських Лицарів, переможцем фестивалю «Шоста поетична зима», а також ІІІ –го Міжнародного поетичного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча Гора».

       Пані Надія розповіла про свої перші сходинки у літературу, презентувала свою поетичну збірку «Шкіра», читала улюблені вірші. Крім того, присутні мали змогу прослухати пісні на слова нашої гості, які зачарували своєю ліричністю.

                                        

      «Липневі зустрічі» продовжило знайомство ще з однією талановитою, неординарною поетесою – Тамарою Герасименко. Тамара Миколаївна родом з Липової Долини. Вона член Національної спілки письменників України. За пані Тамару говорять, що «в неї душа, котра болить за все». Про що не писала б Тамара Миколаївна – це завжди щиро, надзвичайно лірично, в якомусь її особливому стилі. Окремі фрази з її віршів яскравими картинками залишаються в пам’яті: «...сумують сукні білих квітів...», «...у колонних залах лісу...», «ще сойка шукає під снігом загублене літо», «а мальви ключами рожевими линуть у небо». Красиво правда!?! Звучить, як музика! Поетесу в її творчості цікавить і хвилює різне: люди, їх долі, країна, народ, почуття, природа і, звичайно, сімя, родина, якій присвячено багато творів. Тамара Герасименко пише і для дітей, і як вона зізналася, навіть з більшим задоволенням. Вона автор поетичних збірок «Доріжка для кота», «Казки про душу», «Червона книга. Людина». Крім того, Тамара Миколаївна є керівником сумської поетичної студії «Зажинок». На нашому поетично-музичному святі авторка презентувала нову книжку «Незнайомці», яку ніжно назвала своєю «пятою дитиною», яка народилася лише тиждень тому. Тож, білопільці стали фактично першими її поціновувачами.

                                     

    Наступного гостя у Білопіллі зайвий раз представляти не потрібно, бо для нашого міста він «свій». Адже, Ігор Добровольський – організатор концертів, творчих вечорів та міських свят у Білопіллі, а також Сумах, музично-поетичних заходів та благодійних акцій. Свій виступ музикант організував у формі «квартирника» - співав для кожного гостя окремо, як для свого близького друга. Мабуть, тому всі у залі відчули щось рідне і близьке своєму серцю.

    

                                                

     Звернулися до своїх колег та побажали їм творчої наснаги, плідної праці, написання нових звучних яскравих творів письменник Іван Головченко та голова літоб’єднання «Вир» Людмила Калиновська.

                                 

     Своєрідний підсумок зібрання зробила директор центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся Галина Василівна Маценко. Вона подякувала сумским гостям за неймовірний заряд позитиву, подарований під час зустрічі, за те, що разом з нами доторкнулися до прекрасного, до того, що окриляє та вселяє надію – слова та пісні!

                                             

 

Переглядів: 319 | Додав: BRB | Дата: 11.07.2018

Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту