П`ятниця, 26.04.2024, 04:25
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 10 » Святкуємо Великдень з бібліотекою
10:26
Святкуємо Великдень з бібліотекою

Великодні барви

           Кожна писанка – як пісня. Двох однакових не буває. Велика потреба нашого народу до збереження та шанування народних традицій допомагає нам створювати ці своєрідні обереги.

      Напередодні Великодніх свят працівники центральної районної та центральної дитячої бібліотек взяли участь в оформленні районної виставки «Великодні барви». Бібліотекарі створили власне «пасхальне дерево», прикрашене розписаними яйцями, янголятами та пташками із солоного тіста, святкові композиції, вишиті пасхальні рушники та серветки. Не забули і про її Величніть Книгу. Тож, окрім витворів рук представили і книги про писанки різних регіонів України та стародавні українські рецепти випічки пасок. «Родзинкою» став проведений майстер-клас з розпису яєць воском. Усі бажаючі мали змогу проявити себе в цьому виді творчості і розписати великоднє яєчко на згадку.

   

                                                                                                      

        Проведення майстер-класів з писанкарства стало вже доброю традицією для наших бібліотекарів. Так, бібліотекар юнацької кафедри Інна Васильченко підготувала майстер-клас «Писанка – символ воскресіння Христового», на якому «вчила» розпису вчителів та вихователів Білопільської ЗОШ-інтернат. А Олена Литвиненко, заступник директора бібліотеки, вчила дітей з особливими потребами на майстер – класі «Опановуємо техніку воскового писанкарства» в районному центрі реабілітації дітей-інвалідів. За допомогою спеціального «писачка», олівця, воску та свічки створювали шедеври мініатюрного живопису – писанки.

    

    

        Крім цього, у рамках творчого об’єднання «Терпіння серця» для дітей з обмеженими можливостями в районному центрі реабілітації дітей-інвалідів центральною дитячою бібліотекою було проведено гроно цікавинок «В гостях у писанки». Дітям розповіли про світле свято Великодня та особливості його святкування в Україні. Потім здійснили віртуальну подорож в прикарпатське місто Коломия, де розташований єдиний у світі музей «Писанка». Під час перегляду відеофільмів «Українська писанка», «Писанкарство» діти дізнались про розмальовані яйця писанки, які є символом Великодніх свят, їх символіку та магічну дію. Потім відбулось знайомство з різними видами розфарбовування писанок, серед яких найбільш відомі крашанки, дряпанки, крапанки, мальованки. Діти з великим задоволенням переглянули виставу лялькового театру «Буратіно», що діє при дитячій бібліотеці, про подорож Великоднього яйця «Великодня казочка».

    

                                                         

    Бібліотечні працівники від усього серця бажали своїм користувачам благодаті, душевної величі і особливої радості. І дуже задоволені від того, що своєю працею внесли частинку окриленого настрою у душі дітей та дорослих.

 

Переглядів: 312 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Друзі сайту