Неділя, 28.04.2024, 01:01
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 05

Стежинами музичної планети

        Музика оточує людину з давніх часів. Здається, що немає у світі людини, яка б байдуже ставилася до її чарівних звуків, адже в них втілено все світле, добре та вічне.

          У перший день жовтня світ відзначає Міжнародний день музики. У цетральній дитячій бібліотеці до цього дня для учнів 7 класу Білопільської спеціалізованої школи №1 було влаштовано п’ять хвилин з музикою «Стежинами музичної планети». Бібліотекарі коротко розповіли їм про стилі музики та її значення в житті людини. Школярі прослухали у запису чарівні мелодії В. А. Моцарта, Л. Бокеріні, М. Товпеко. А потім своє мистецтво подарували викладачі та вихованці Білопільської дитячої музичної школи, виконавши «Румбу», джазову композицію «Пончемберс», «Опале листя» Ж. Косми, «Серенаду» Ф. Шуберта.

          Гарним доповненням свята стала виставка «Музична симфонія осені», оформлена у читальній залі книгозбірні.

    

Переглядів: 526 | Додав: BRB | Дата: 05.10.2017

Увага! Новинка!

 

      Наприкінці вересня Білопільська центральна районна бібліотека отримала в подарунок чудове дитяче видання львівського видавництва «Апріорі» «Олександр Олесь – дітям». Книга вийшла у 2017 році в серії «Апріорі дітям» для молодшого та середнього шкільного віку. Цікавою вона буде і для їх батьків та вчителів. На творах О.Олеся виросли покоління малих українців. Його віршами освідчувалися в коханні. В його творчості бринить струна справжнього патріотизму, любові до рідного краю, до України.

                                                                      

          Українська письменниця Оксана Забужко бачить секрет цієї всенародної любові у тому, що «усі без винятку Олесеві писання, від віршів і драм до приватних листів, променяться теплом і любов’ю – тим, чого не вдаси і не купиш».

      До створення цієї книги долучилася і наша завідувач відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи ЦБ, директор музею О.Олеся Н.В.Клепальська. Вона надала видавництву світлини та матеріали для вступної частини видання, що розповідає про життя і творчість видатного поета-земляка Олександра Олеся .

       

       Поетичні смаколики від неперевершеного українського поета ХХ століття Олександра Олеся полонять ваші серця і залишаться в них назавжди.

 

 

 

Переглядів: 400 | Додав: BRB | Дата: 05.10.2017

   Туристичними стежками "Гетьманської столиці"     

        При Білопільській центральній районній бібліотеці ім. О.Олеся діє широковідомий жіночий клуб «Жіночі розмови», члени якого полюбляють подорожувати. Цього разу вирішили відправитись на Чернігівщину, що славиться великою кількістю пам'яток історії та архітектури ХVІІ-ХІХ ст.

        30 вересня районна бібліотека організувала для членів клубу та користувачів юнацької кафедри краєзнавчу подорож «Туристичними стежками «Гетьманської столиці»» в місто Батурин, яке є найяскравішою пам'яткою козацької доби, оскільки довгий час було резиденцією гетьманів Лівобережної України, зокрема Івана Мазепи, Пилипа Орлика і Кирила Розумовського. Учасники подорожі мали змогу ознайомитися з безцінними пам’ятками історії, архітектури, культури, археології і природи: палацово-парковим ансамблем К.Розумовського, будинком генерального судді В.Кочубея, музеєм археології Батурина, Воскресенською церквою-усипальницею гетьмана К. Розумовського, парком «Кочубеївський», Миколо-Крупицький монастирем, цитаделлю Батуринської фортеці, пам’ятником жертвам Батуринської трагедії 1708 року.

                                                                        

     Дух козацтва, мальовничість природних пейзажів зачарував усіх екскурсантів без винятку і вже по дорозі додому вони бурхливо обговорювали побачене та будували плани наступної подорожі.

                                                      

Переглядів: 342 | Додав: BRB | Дата: 05.10.2017

Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту