Понеділок, 29.04.2024, 14:56
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 12

      Радилися бібліотекарі

     12 травня в центральній районній бібліотеці ім.О.Олеся відбулася нарада бібліотечних працівників району. Її відкрила Г.В.Маценко – директор ЦРБ, яка зупинилася на актуальних питаннях діяльності книгозбірень району. В обговоренні взяла участь і завідувач сектору культури Білопільської РДА С.В.Лукова. Вона наголосила на необхідності проведення заходів з національно-патріотичного виховання, нагадала про благоустрій територій та початок підготовки до опалювального періоду. Завідуюча відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи Н.В.Клепальська провела аналіз роботи бібліотек за І квартал 2017 року та зупинилася на основних аспектах діяльності у ІІ кварталі.

    

     Присутні отримали методичні поради щодо відзначення Дня матері, Дня сім’ї, Дня Європи, Дня пам’яті жертв політичних репресій, Дня Конституції України (методист Ю.Ю. Бутенко). Бібліотекар юнацької кафедри ЦРБ І.М.Васильченко підготувала інформаційний дайджест «З новою книгою до молоді». Вона поділилася новинками художньої літератури, назвала сучасних авторів, які пишуть для молоді і про молодь. Огляд фахової періодики «У світі бібліотечних новин» зробила бібліограф центральної районної бібліотеки С.А.Кирєєва.

    

                                                       

Переглядів: 333 | Додав: BRB | Дата: 12.05.2017

"Свято зі сльозами на очах..."

         У травні, в дні весняного буйноцвіття ми відзначаємо свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах...», величне, вистраждане... Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як і наша щира та безмежна вдячність цим людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

       До Дня Перемоги у Вирівській сільській бібліотеці було проведено краєзнавчу подорож «І вулицям дали героїв імена». Бібліотекар розповіла юним користувачам книгозбірні про героїв-односельців, які мужньо боролися та загинули в роки Другої світової війни, а тепер їх імена носять вулиці села. Доповненням заходу стала книжкова виставка «Полум’я пам’яті в наших серцях».

                                                                            

        У Шкуратівській сільській бібліотеці проведено годину мужності і слави «Спасибі Вам, батьки, діди за переможний цвіт весни». На захід були запрошені учні місцевої школи, діти війни, учасники АТО. Зі словами вітання до присутніх звернулася сільський голова Н.А. Москаленко. Вона розповіла про односельців, які загинули на фронтах Другої світової війни, воїнів АТО, які сьогодні зі зброєю в руках захищають незалежність України. Про свої воєнні будні, друзів - побратимів розповів учасник АТО Руслан Моісеєнко. Учасники заходу хвилиною тиші вшанували пам’ять всіх загиблих борців за волю і незалежність держави.

     Кальченківська сільська бібліотека організувала для односельців, дітей війни круглий стіл «Дитинство обпалене війною». Після мітингу-реквієм та концертної програми сивочолі ветерани завітали до бібліотеки, де за круглим столом згадували воєнні роки, загиблих односельців, ділилися спогадами про післявоєнну відбудову села. Юні читачі бібліотеки підготували для ветеранів літературно-музичні вітання та подарували квіти.

                                 

        Крім того, бібліотечні заклади району долучилися до акції «Привітай ветерана вдома», «Обеліски мужності і слави». Працівники бібліотек займалися впорядкуванням могил воїнів, пам’ятників, разом з дітьми відвідували вдома ветеранів, записували їх спогади про війну.

                                                                                      

                                                                                         Біля Братської могили у с.Терещенки

Переглядів: 342 | Додав: BRB | Дата: 12.05.2017

Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту