П`ятниця, 03.05.2024, 00:22
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Зустріч з чемпіоном світу
14:14
Зустріч з чемпіоном світу

Зустріч з чемпіоном світу Олександром Шапаренком

         25 листопада до Білопілля завітав дворазовий  олімпійський чемпіон та семикратний  чемпіон світу з веслування на байдарках Олександр Шапаренко.  В цей день він вперше за півстоліття вступив на  білопільську землю, на якій народилася мама  видатного спортсмена Катерина Савеліївна Пономаренко. Разом з завідувачем сектором культури районної державної адміністрації Світланою Луковою та директором музею Олександра Олеся Наталією Клепальською гості міста відвідали вулицю Ліски, де проживала родина Пономаренків, будинок Олександра Олеся та поклали квіти біля пам’ятного знаку поету.

P1800521               P1800502

         Після відвідин дорогих серцю спортсмена місць, в читальній залі Білопільської центральної районної бібліотеки  відбулася  зустріч представників білопільської громади з легендарним земляком.   Разом з Олександром Максимовичем до Білопілля приїхали  Олександр Васильович Вертіль, голова обласної організації  Спілки письменників України та Ткаченко Валентина Миколаївна, старший науковий співробітник Сумського обласного художнього музею імені О.Онацького.

P1800524

         Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері. Олександр Максимович розповів про свій шлях у великий спорт, про виснажливі тренування, коли доводилося перед виступами пробігати по 55 км. у день, а взимку – більше 100 км. на лижах і яких зусиль коштує перемога, які почуття охоплюють спортсмена, що стоїть на п’єдесталі. Згадав він добрим словом і своїх наставників-тренерів, і тих, хто завжди підтримував його у великому спорті – сім`ю і друзів. Про спортивні досягнення Шапаренка розповів і показаний глядачам фільм «Проти течії».

         На заході була презентована також, книга поета, письменника – земляка Олександра Вертіля «Олександр Шапаренко: на гребені хвиль», присвячена життєвому та спортивному шляху  славетного веслувальника. У своєму виступі, як і в книзі,  Олександр Васильович підкреслював, що найвагоміші спортивні досягнення, перемоги  відбулися в житті  чемпіона завдяки надзвичайній працездатності, наполегливості, силі волі та жазі  до перемоги.

P1800537

          З вітальним словом до  шанованого гостя звернулася заступник голови районної державної адміністрації     Віта Іванівна Корнієнко. В своєму виступі вона зазначила, що  білопільців мають за велику честь приймати в Білопіллі знаного в усьому світі спортсмена, побажала гостям і всім присутнім доброго здоров’я і  мирного неба. Від громади міста Олександру Максимовичу вручили квіти  та подарунок, діти подарували музичні вітання

         У свою чергу Олександр Максимович подякував за гостинність та організовану на високому рівні зустріч,   побажав молоді ніколи не здаватись на півшляху, адже велика праця та віра в себе завжди приносить свої плоди.

   Після урочистих заходів він ще довгий час спілкувався  з школярами, спортсменами, родичами, бібліотечними працівниками та представниками старшого покоління, які добре пам’ятають спортивні досягнення земляка, давав автографи і з задоволенням фотографувався на добру згадку про зустріч.

P1800547               P1800558

Переглядів: 497 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Друзі сайту