Четвер, 02.05.2024, 21:08
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 13 » Всеукраїнський тиждень права
17:10
Всеукраїнський тиждень права

        Закон і ми

      Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності. З метою підвищення загального рівня правової культури та набуття необхідного рівня правових знань, запобігання правопорушень, профілактики злочинності серед дітей та молоді  бібліотеки району  взяли активну участь у Всеукраїнському тижні  права який проходив з  5 по 11 грудня.

       Поповнилися новими матеріалами книжкові виставки, тематичні полиці, перегляди літератури на теми: «Молодь. Право. Закон», «Закони нашого життя», «Закон і право для всіх єдині», «Закони моєї держави», «Держава і право».

      Спільно зі школами, працівниками правоохоронних органів проведено: правовий тренінг «Права дитини» (Супрунівська сільська бібліотека), турнір правознавців «Знавці права», правовий калейдоскоп «Права і закони в твоєму житті» (Ворожбянська міська бібліотека №2), інтелектуальну гру «Я дитина, я маю право...» (Гуринівська сільська бібліотека), диспут «Закон і ми» (Ганнівсько-Вирівська сільська бібліотека), правову гру «Слідство ведуть знатоки» (Коршачинська сільська бібліотека) та інші.

         Для підвищення рівня правової освіти населення в   рамках тижня в центральній районній бібліотеці відбулись правові заходи, серед яких:

        Правовий компас «Молодь і право» проведений працівниками центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся у Білопільській ЗОШ-інтернат з учнями старших класів. На захід було запрошено начальника Білопільського бюро безоплатної правової допомоги Я.О.Полковниченка та спеціаліста Білопільського районного центру зайнятості М.В.Титаренка. Молоді розповіли про їх права та обов’язки, кримінальну відповідальність за порушення закону. Присутні обговорили різні життєві ситуації пов’язані із законом. На завершення заходу бібліотекарі представили книжкову виставку «Права людини у сучасному суспільстві».

                                        

     Година права «Знати, щоб не спіткнутися» проходила в читальній залі центральної районної бібліотеки. Про значення правової освіти в житті людини молоді розповів  начальник Білопільського бюро безоплатної правової допомоги Я.О.Полковниченко.

                                            

       Центральною дитячою бібліотекою для учнів 7-8 класів проведений правовий марафон «У країні Феміди». Діти відповідали на питання вікторини, брали участь у  конкурсах, ситуаційних іграх, присвячених правознавчій тематиці. Марафон складався із 6-ти завдань: бліц-розминки «Запитання від Феміди», вікторин «Інтелектуальний штурм» та «Розвідка боєм», розв’язування правового кросворду, тестових завдань «Колесо фортуни», розгляд проблемних ситуацій «Практичне право».

    Для учнів середнього шкільного віку дитячою бібліотекою була організована інформаційно-правознавча година «Я маю право жити на землі, творити, дихати, учитись». Дітям розповіли про їхні права та обов’язки згідно Конвенції ООН про права дитини. Потім школярі переглянули літературу та буклети Білопільського бюро правової допомоги. До заходу учні намалювали малюнки, на яких відобразили свої права.

                                           

          Протягом тижня до послуг користувачів в районних бібліотеках були оформлені книжкові виставки і тематичні полиці, на яких представлена навчальна і довідкова юридична література.

           Правова освіта – це вимога часу, тому така робота триватиме і надалі.

Переглядів: 416 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Друзі сайту