П`ятниця, 03.05.2024, 02:33
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 14 » Всеукраїнський тиждень права
08:25
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський  тиждень права

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності. З метою підвищення загального рівня правової культури та набуття необхідного рівня правових знань, запобігання правопорушень, профілактики злочинності серед дітей та молоді  з  7 по 12 грудня поточного року бібліотеки району  взяли активну участь у Всеукраїнському тижні  права. Поповнилися новими матеріалами книжкові виставки, тематичні полиці, перегляди літератури на теми: «Молодь. Право. Закон», «Закони нашого життя», «Закон і право для всіх єдині», «Закони моєї держави», «Держава і право».

Останніми роками в бібліотеках району набуто цікавий та перспективний досвід з правового, морального та громадянського виховання дітей і підлітків. Важливе місце в цій роботі займає широкий спектр форм і методів роботи з превентивного виховання, тобто дії щодо упередження деструктивної поведінки дітей та підлітків, профілактики алкоголізму, наркоманії, СНІДу, хибного способу життя взагалі. Для успішної реалізації цих завдань в бібліотеках використовуються різноманітні форми і методи роботи. Адже, загальновідомо, що бібліотека є комунікаційною ланкою між особистістю, суспільством і державою.

         Спільно зі школами, працівниками правоохоронних органів проведено: година права « Закон усім батько» (Бобрицька, Гуринівська сільські бібліотеки), правова гра «Знай свої права» (Бобрицька, Тучненська сільські бібліотеки), бесіда-діалог «Наші права та обов’язки» (Павлівська сільська бібліотека),  година спілкування «Я, дитина, маю право..» (Куянівська сільська бібліотека),  диспут «Закон один для всіх» (Ворожбянська, Климівська міські бібліотеки), правова гра «Слідство ведуть знатоки» (Жовтнева міська бібліотека), бесіда-діалог «Права та обов’язки членів сім’ї»(Воронівська сільська бібліотека) та інші

         Для підвищення рівня правової освіти населення в центральних районних бібліотеках відбулись правові заходи, серед яких:

         Година права «Права і Закон у твоєму житті» проведена в читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся з учнями старших класів БЗОШ-інтернат. Бібліотекарі розповіли про історію створення законодавчих документів та їх роль в житті людини. Також корисною для молоді стала інформація про їх права та обов’язки, кримінальну відповідальність за порушення закону. Присутні обговорили різні життєві ситуації пов’язані із законом.

                                                                           P1810009                                                Юридична порада

   Юридична порада «Знати щоб не оступитись» проведена  для учнів 9-го класу БЗОШ-інтернат. На захід був запрошений начальник юстиції В.В. Мельник, який у своєму виступі розповів присутнім про значення правової освіти в житті людини, надав юридичні поради та відповідав на запитання, які хвилюють сучасну молодь.

         Центральною дитячою бібліотекою була організована екскурсія до районного суду «Судова система України». Учні 9-х класів БЗОШ№2  відвідали приміщення Білопільського районного суду. Голова суду О.І.Терещенко розповіла про історію та діяльність суду, пояснила школярам їхні права та обов’язки, навела приклади із практики, продемонструвала книгу наказів датовану 1943 роком, та надала для огляду деякі справи 1945-1947 р.р. Перед учнями  виступили фахівці: керівник апарату суду О.І.Порічанська, співробітник батальону поліції особливого призначення В.С.Величко, помічники судді Я.В.Рудь, І.В.Пушкалова, секретар судового засідання Ю.М.Кисла, старший секретар суду Л.М.Подибайло. На всі запитання учнів відповідали суддя М.С.Черкашина та керівник апарату О.І.Порічанська. В залі суду дітям було продемонстровано модель судового засідання цивільної справи.

                                                                        Учні з головою суду Терещенко О.І.                                                  Біля входу в Білопільський районний суд

         Для учнів учнів 7 класу ЗОШ-інтернат була проведена інформаційно-правова година «Мову закону вивчати і знати». Дітям розповіли про їхні права та обов’язки, які задекларовані в Конвенції ООН про права дитини та Декларації прав дитини. Були розглянуті правові ситуації, на які діти давали свої коментарі. Під час проведення заходу учні переглянули літературу правової тематики.

         Протягом тижня до послуг користувачів в районних бібліотеках були оформлені книжкові виставки і тематичні полиці, на яких представлена навчальна і довідкова юридична література.

            Правова освіта – це вимога часу, тому така робота триватиме і надалі.

 

 

 

 

Переглядів: 405 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту