Неділя, 05.05.2024, 20:20
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 25 » Тиждень правових знань
09:08
Тиждень правових знань

Тиждень правових знань.

Сьогодні кожна свідома людина розуміє актуальність та значущість процесу побудови громадянського суспільства та правової держави в Україні. Отже, велике значення набуває правова освіта, так як без знань права та законодавства, прав, свобод та обов’язків людини і громадянина, розвиток жодного суспільства стає неможливим.

Традиційно в квітні в бібліотечних закладах району проводився Тиждень правових знань. До проведення заходів долучалися працівники управлінь, відділів, установ, відомств, навчальних і культурних закладів, громадських організацій, які в своїй діяльності займаються питаннями правової освіти та правового виховання населення.

В бібліотечних закладах району були організовані книжкові виставки, перегляди літератури «Знай свої права та обов’язки», «На захист прав і свобод людини», «На сторожі прав громади», «Правила та закони у твоєму житті», презентації видань про права людини. Проведені бесіди-діалоги, зустрічі «за круглим столом» з працівниками правоохоронних органів, години права, вікторини, конкурси правозахисників, правові турніри, юридичні аукціони, брейн-ринги, правові подорожі на теми: «Стежками наших прав», «Будь вільним у правовому просторі», «Ти – громадянин вільної держави», «Поговоримо про Закон», «Зобов’язаний бути громадянином», «Закон один для всіх» (Супрунівська, Нововирківська, Товстянська, Тучненська. Шкуратівська сільські бібліотеки, Ворожбянська, Улянівська міські бібліотеки).

        Вечір запитань та відповідей «Стежками наших прав»  проведений в центральній дитячій бібліотеці для учнів 9 класу БЗОШ-інтернат. На зустріч з дітьми завітали фахівці з Білопільського районного суду - заступник керівника апарату С.С.Шматенко та консультант Д.В.Свердліченко. Вони провели з дітьми змістовну розмову, під час якої обговорили питання адміністративної, цивільної та кримінальної відповідальності неповнолітніх. Також спеціалісти з права розповіли про основні документи, що гарантують права дітей в Україні – Конвенція про права дитини та Декларація прав дитини. Учні отримали відповіді на свої запитання та ознайомилися з літературою правознавчої тематики.

  Бібліотекар Бієнко розповідає про тиждень права            Вечір запитань і відповідей

Годину правових знань «Молодь у світі права»  проведено для учнів  10-11 класів школи  центральною районною бібліотекою імені О.Олеся   На заході розглядалися  статті  Конституції України, Закони України, які містять положення, що стосуються прав та свобод молоді, а також питання правової освіти молоді,  формування у молодої людини поваги до права та закону.

Молодь у світі права

         На протязі  тижня для користувачів  бібліотек були влаштовані  перегляди літератури, книжкові виставки, виставки-поради «Ми вивчаємо право», «Людина в державі: гармонія права», «Твої права» біля яких постійно проводилися бесіди, бібліографічні огляди.

Для успішного засвоєння  знань районні бібліотеки провели правові вікторини «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай» та «Країною закону, права і моралі».  Учні показали добрі знання з питань правознавства, активно відповіли на  запитання, брали участь в обговоренні ситуацій, спрямованих на підвищення правової культури.

Тиждень правових знань в бібліотеках району закінчився, але робота  з питань правової освіти  продовжуватиметься і надалі. Бібліотечні працівники у постійному пошуку нових цікавих форм і методів правоосвітньої діяльності.

 

 

Переглядів: 1206 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Друзі сайту