Неділя, 05.05.2024, 03:12
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 21 » Тиждень правових знань
08:16
Тиждень правових знань

Тиждень правових знань

 

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Враховуючи це, працівники бібліотек  формують морально-правову культуру користувачів, виховують у них інтерес до правових знань, популяризують закони.

       З 14 по 19 квітня 2015 року в Білопільській ЦРБ ім. О.Олеся проведено тиждень правових знань «Ти – людина, значить маєш право». Протягом тижня відбулись цікаві масові заходи, серед яких: інформаційна година «Україна – правова країна», вікторина «Наші права у мандрівку «Життя», правовий марафон «Знай свої права, дитино» та інші. До послуг користувачів були оформлені перегляди літератури та книжкові виставки, на яких представлені нормативно-правові документи, література правознавчого змісту.   

Правовий марафон для найменших читачів

                           Вікторина з правознавства

  В рамках тижня в  центральній  бібліотеці для дітей було проведено зустріч з представниками правоохоронних органів: юридичний діалог  «Вчиться володіти правовими знаннями». Учні 9-х класів БСШ №1 зустрілися з Сергієм Володимировичем Жмурко – старшим прокурором прокуратури Білопільського району. Він розповів дітям про роль прокуратури в судовій системі України, про реформи в державі та створення антикорупційного бюро.  Учні дізнались про кримінальну відповідальність неповнолітніх за скоєні злочини, про навчальні заклади, де можна здобути професію прокурора.  Сергій Володимирович змістовно відповів на численні запитання учнів. Потім діти переглянули літературу з книжкової виставки «Стежками наших прав».

Юридичний діалог -зустріч учнів 9-х класів.БСШ№1 з С.В.Жм...

В читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся була проведена година правових знань «Людина у світі Законів».

Година правових знань - зустріч з А.О.Бутенко

На захід запрошено начальника служби у справах дітей Білопільської районної державної адміністрації А.О. Бутенка, учнів старших класів, вчителів та вихователів Білопільської ЗОШ-інтернат, користувачів бібліотеки. Розглядалися питання правової освіти молоді, набуття правових знань, навичок та вмінь, а також формування у молодої людини поваги до права та закону. Андрій Олексійовіич розповів учням про основні статті Конвенції прав дитини, Кримінального та Сімейного кодексів України. До заходу влаштовано книжкову виставку «Людина в державі: гармонія права» та проведено бібліографічний огляд літератури.

    Робота з правової освіти користувачів продовжується.    

Переглядів: 558 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Погода
Друзі сайту