Вівторок, 30.04.2024, 11:00
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 30 » Тиждень правових знань
12:11
Тиждень правових знань

Тиждень правових знань

«Права та обов’язки в житті дітей»

Центральною районною бібліотекою та районною бібліотекою для дітей  проведено цикл заходів з правової освіти, а саме:

Правознавча мандрівка «Великі права маленької людини» проведена в центральній  дитячій бібліотеці для учнів 5 класу ЗОШ-інтернат. Дітям розповіли про найважливіші міжнародні документи, в яких затверджені права дитини. Впродовж мандрівки учні ознайомились з окремими статтями Конвенції ООН про права дитини, а саме: право на  набуття громадянства, піклування з боку батьків, доступ до інформації, освіту, відпочинок,  дозвілля та інші. Наприкінці заходу учні переглянули літературу з книжкової виставки «Знай свої права».

В читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся проведено годину корисних порад «Територія закону». Начальник управління юстиції  Білопільської районної державної адміністрації В.В.Мельника, який був запрошений на захід провів консультацію для читачів бібліотеки з юридичних  питань, що їх цікавили. До заходу влаштовано книжкову виставку «У світі права», та проведено бібліографічний огляд літератури.

P1660070

Гра-вікторина в малюнках «Чи знаєш ти свої права?» проведена в центральній дитячій бібліотеці для учнів  1-Б класу ЗОШ №2. Знайомство з законом юних читачів   відбулось в ігровій формі. Бібліотекар розповіла дітям про їхні права та обов’язки, познайомила з документами, де закріплені ці права. Потім відбулась гра, під час якої демонструвались малюнки, а діти відгадували свої права.

В центральній дитячій бібліотеці для учнів 10 класу ЗОШ №2 проведений правовий діалог-зустріч «Підліткова злочинність сьогодні». Про кримінальну і адміністративну відповідальність неповнолітніх перед законом розповіла Івах Я.А. - інспектор Білопільського міжрайонного відділу, старший лейтенант внутрішньої служби. Яна Анатоліївна зупинилась на випадках зловживання і розповсюдження наркотиків, алкоголю, крадіжках.

Правовий діалог-зустріч

Також пояснила з якого віку підліток має право керувати транспортним засобом, як себе вести в громадських місцях та види покарань для правопорушників. Особливу увагу звернула на криміногенну ситуацію в районі, зазначивши що 62% злочинів вчиняються підлітками. В зустрічі також взяли участь заступник начальника Білопільського міжрайонного відділу, майор внутрішньої служби Алюшина С.І., соціальні фахівці Білопільського районного центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді Дружченко Т.В., Харченко Н.С. Присутні відповіли на запитання школярів та побажали їм бути чемними, виконувати свої обов’язки, щоб в майбутньому стати гідними громадянами України. До заходу був оформлений перегляд літератури «Підліток і відповідальність».

Правознавчу вікторину «Жити за основними законами» проведено  в читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся  з учнями старших класів Білопільської ЗОШ №2. Бібліотекар юнацької кафедри І.М.Васильченко провела юридичну вікторину на знання прав і обов’язків. Присутні показали добрі знання з питань правознавства, відповіли на запитання, а також навели приклади із свого досвіду.

P1660065

 

Переглядів: 770 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Друзі сайту