Четвер, 02.05.2024, 19:27
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 13 » Тиждень бібліотеки
13:50
Тиждень бібліотеки

 Торкнулись поезії Олеся

         Традиційно в перший тиждень зими Білопільська центральна районна бібліотека імені О.Олеся провела тиждень бібліотеки, присвячений  українському поету, неперевершеному лірику Олександру Олесю.

         З 1 по 8 грудня  в бібліотеці кожен бажаючий міг доторкнутися до Олесевого слова. Привертала увагу та запрошувала до  бібліотеки всіх перехожих галерея творчих робіт «О.Олесь і дитяча творчість», яка   розмістилася у  вікнах центральної дитячої  бібліотеки.     Захоплювали своєю касою, неординарністю  мистецькі  роботи  обдарованих  учасників та переможців відкритого щорічного літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді ім. О.Олеся «…І розітнувсь мій перший спів».

        2 грудня, у день урочистостей з нагоди 138-ої річниці від дня народження поета бібліотечні працівники організували екскурсію до музею О.Олеся, флеш – акцію «Торкнись поезії Олеся» та поетично-патріотичне коло «Живе Україна! І вільний народ…». Яскравою нотою заходів стала «жива виставка» «Олесь - співець найкращих почуттів».

    

        Наступного дня у читальній залі центральної районної бібліотеки проходили літературні читання «Шануймо Олесеве слово».

        В рамках тижня у дитячій бібліотеці для учнів 5-х класів Білопільської ЗОШ №2 проведено  вечір-портрет «Муза любові й печалі». Мелодійність, як  основну рису ліричної  поезії О.Олеся, підкреслювали  бібліотекарі, читаючі вірші поета під музичний супровід. У виконанні бібліотечних працівників та дітей звучали вірші «Чари ночі», «Для всіх ти мертва і смішна», «Я знаю,-тяжко вам…» та ін. Завершився захід знайомством з літературою про творчий і життєвий шлях О.Олеся біля книжкової виставки «І голос єсть, і кобзу маю».  

     

       Під час поетичного зорепаду «Лауреати премії ім.О.Олеся» учні шкіл міста мали нагоду познайомитися з творчістю  лауреатів Всеукраїнської літературної премії ім. О.Олеся.

                                                     

        Не залишили без уваги бібліотекарі і наймолодших своїх користувачів. Дошкільнята ДНЗ «Сонечко» переглянули лялькові вистави за творами О.Олеся «Бабусина пригода», «Івасик-Телесик». Після перегляду вистав дошкільнята відвідали музей О.Олеся, в якому залюбки декламували вірші нашого земляка та співали пісні на слова Олеся.

                                                      

        Загалом тиждень видався дуже насиченим і корисним для тих, хто небайдужий до творчості видатного поета-земляка, хто любить свій край, свою Батьківщину, як любив її Олександр Олесь!

Переглядів: 374 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Друзі сайту