Понеділок, 29.04.2024, 09:04
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 12 » Семінар бібліотечних працівників району
16:34
Семінар бібліотечних працівників району

Популяризуємо українську книгу.

 

         12 листопада 2014 року в центральній районній бібліотеці ім.. О.Олеся відбувся семінар бібліотечних працівників району «Важливі аспекти популяризації української літератури,   як складової соціокультурної діяльності бібліотек». Відкрила семінар директор ЦРБ Г.В. Маценко. В своєму виступі вона наголосила на важливості та актуальності запропонованої теми навчання.. Завідуюча методичним відділом Н.В. Клепальська та заступник директора по роботі з дітьми О.Р. Литвиненко надали консультації з питань  інноваційного підходу до популяризації української художньої літератури, в т.ч. для дітей. З інформаційним повідомленням «Сучасна українська література: імена та явища» виступила бібліограф С.А. Кирєєва.

P1700030

         В ході семінару  заступник директора по роботі з дітьми О.Р. Литвиненко вручила нагороду  бібліотекарю Гуринівської сільської бібліотеки Попіль Т.Л., керівнику бібліотечного гуртка гуртка «Умілі руки» за зайняте  І місце у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше».  

 P1700037

               Грамотою управління культури і туризму, науки та релігій Сумської обласної державної адміністрації нагородили юну коистувачку Жовтневої міської бібліотеки Охріменко Наталію за зайняте ІІ місце в обласному літературно-мистецькому проекті "Дитяча Шевченкіана" в номінації "Краща вишивка".

         P1700039

Кульмінацією семінару став показовий масовий захід – літературна дегустація «Смак сучасної  української літератури».  На годину читальна зала бібліотеки перетворилась в літературну кав’ярню «Смак української книги». Книжкова виставка-меню представила всі новинки сучасної української літератури. В святково прикрашеній залі дівчата в білосніжних фартухах з емблемою кав’ярні пригощали присутніх кавою та солодощами.

P1700041

         Щоб скоштувати на смак сучасну українську літературу учасники заходу провели дегустацію українських літературних новинок. В  літературній кав’ярні бібліотечні працівники району смакували «Смаколики по-українські або книжковий вінегрет», «Поетичне асорті для дорослих»,  «Десерти для дітей».

P1700064

         Із різновидами романтичної  і громадянської лірики бібліотекарів познайомив   «Бісквіт поезій від Олександра Сугоняко». Громадський діяч, політик, юрист, міжнародний арбітр, народний депутат Верховної Ради нового скликанні і поет  Олександр Сугоняко подарував районній бібліотеці та її користувачам нову збірку своїх поезій «Спрага до життя», яка і була презентована на заході.

         В меню кав’ярні було ще одне цікаве блюдо для гурманів. Господиня запропонувала спробувати «Делікатеси від Віталія Бурковського», який особисто представив своє літературне блюдо із нових збірок.

P1700082

Дегустатори, рекламуючи  сучасну українську книгу, наголошували на необхідності читати якісну художню літературу тієї країни, в якій живеш, щоб осягнути всі дрібні, проте такі важливі нюанси свого часу. Вони розповіли про найпопулярніших авторів сьогодення: Ірен Роздобудько, Юрія Андруховича, Оксану Забужко, Сергія Жадана, Любко Дереша, Тараса Прохаська, Юрія Винничука, Юрія Іздрика, Олександра Ірванця та Марину Меднікову та інших.

P1700076

         Після обговорення масового заходу Г.В. Маценко звернула увагу бібліотечних працівників на важливі питання сьогодення: відзначення знаменних та пам’ятних дат листопада - грудня 2014 року; інформаційна допомога бібліотек внутрішньо переміщеним особам  (робота з переселенцями ); робота бібліотек по героїзації осіб, які віддали життя за Україну; ознайомлення з новими регламентуючими документами та підвела підсумки семінару.

                                                            

 

Переглядів: 619 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Друзі сайту