Четвер, 02.05.2024, 05:16
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Вересень » 8 » Семінар
13:03
Семінар

«Бібліотеки і правове виховання населення»

 

         Саме під такою назвою 7 вересня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся семінар для бібліотечних працівників району. Його відкрила директор закладу Г.В.Маценко, наголосивши на важливості даного питання, адже головним завданням є формування майбутнього країни, виховання вільних, відповідальних людей, гідних громадян своєї держави. «Визначальною ж характеристикою громадської зрілості є розвинена правосвідомість – усвідомлення особою своїх прав, свобод, обов’язків, позитивне ставлення до закону і держави. Тому одним із основних напрямків сучасної бібліотеки поряд із сім’єю, школою та іншими соціальними інститутами суспільства є правове виховання населення», -   зазначила Галина Василівна.

         Завідуюча відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи Н.В.Клепальська провела консультацію «Бібліотеки і правове виховання населення». Вона підкреслила, що кожен бібліотекар повинен робити певні кроки в цьому напрямку, використовуючи традиційні та нетрадиційні форми роботи: анкетування, брейн-ринги та «філософські столи», дискусії та аукціони ідей, конкурси малюнків та творчих робіт на відповідну тематику. Наталія Валентинівна детально зупинилася на заходах, що сприятимуть популяризації правових знань, формуванню правової культури серед дітей та молоді.

         Заступник директора Білопільської ЦРБ О.Р.Литвиненко виклала присутнім бібліоасорті досвіду з правового виховання підростаючого покоління, поділившись найбільш ефективними формами популяризації цих знань.

         Родзинкою заходу стало надання юридичної консультації начальником Білопільського бюро правової допомоги Я.О.Полковниченком щодо надання  безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та як її отримати.

         У роботі семінару взяла участь завідувачка сектором культури Білопільської районної державної адміністрації С.В.Лукова. Вона разом з Г.В.Маценко підвела підсумки зібрання, наголосивши на актуальних питаннях роботи закладів культури району: підготовці до роботи в осінньо-зимовий період, благоустрій територій, забезпечення бібліотек вогнегасниками, необхідності проведення заходів щодо увічнення та вшанування пам’яті загиблих білопільців в антитерористичній операції на сході нашої країни.

 

Переглядів: 329 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода
Друзі сайту