П`ятниця, 03.05.2024, 04:08
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 5 » Олесеве свято
15:03
Олесеве свято

         Олесеве слово, мов спів солов'я

       2 грудня в Білопіллі пройшли урочистості з нагоди 138-ої річниці від дня народження  найпопулярнішого українського лірика початку XX ст., прозаїка драматурга, публіциста, політика, уродженця міста Білопілля   Олександра Олеся. Відкриття свята проходило в приміщенні Білопільської центральної районної бібліотеки, яка носить ім’я видатного поета-земляка.  В урочистостях взяли участь  заступник голови Білопільської районої державної адміністрації О.В.Нестерович, голова журі конкурсу ім.О.Олеся «...І розітнувсь мій перший спів...», письменник, лауреат премії ім.О.Олеся І.П.Головченко, поет, член національної спілки письменників України, лауреат премії ім.О.Олеся Ю.Й.Назаренко, переможці та учасники десятого щорічного літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді ім.О.Олеся «І розітнувсь мій перший спів...».  В музеї О.Олеся гості, натхненні поезією великого земляка, ділилися власними враженнями від творчості лірика, її впливом на власне життя та творчість. О.В.Нестерович, І.П.Головченко. Ю.Й.Назаренко привітали переможців конкурсу, побажали нових творчих досягнень. Вчитель української мови і літератури, шкільний бібліотекар Валентина Миколаївна Мовчан з Чернівщини переказала білопільцям вітання  з батьківщини   Олександра Довженка  і представила своїх вихованців, переможців конкурсу учнів 11 класу Великоустівської ЗОШ Сосницького району Савченко Аліну та Іваницького Максима. Завідуюча музеєм Н.В.Клепальська провела цікаву екскурсію, розповіла про нові дослідження   життя поета.

     Продовжилось Олесеве свято флеш-акцією «Торкнись поезії Олеся», яка проходила біля приміщення бібліотеки. Бібліотекарі, тримаючи в руках книжкові закладки «Торкнись поезії Олеся», читали вірші великого земляка. Естафету  підхопили переможці щорічного літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді ім.О.Олеся «І розітнувсь мій перший спів...» та учні Білопільської ЗОШ №2. Діти з  прапорцями в руках та прапором України, привезеним із зони АТО із задоволенням читали пророчу поезію Олеся. Торкнутись поезії славетного лірика стало можливим для всіх перехожих  завдяки створеній бібліотекарями «живій» книжковій виставці. Доповнив акцію і танцювальний флешмоб у виконанні учнів шкіл міста. Під час акції бібліотечні працівники роздавали  поетичні смаколики - цукерки з поезіями   О.Олеся і символічною назвою «Єдина Країна» та подарували всім бажаючим книжкові закладки «Знайомтесь: О.Олесь». Завершився захід покладанням квітів до меморіальної дошки на будинку, в якому жив О.Олесь.

                                  

                                  

       Під час урочистої ходи до будинку, де народився поет  у сквері імені О.Олеся учасники заходу організували   поетично-патріотичне коло «Живе Україна! І вільний народ...».  Свої патріотичні вірші читали переможці щорічного літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді «І розітнувсь мій перший спів...». В їх поезіях бриніла струна  справжнього патріотизму, любові до рідного краю, до України, гордість, що саме Білопільщина подарувала Україні і всьому світові  неперевершеного лірика Олександра Олеся.

                             

Переглядів: 313 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Друзі сайту