Вівторок, 30.04.2024, 14:18
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 8 » Олесеве свято
16:33
Олесеве свято

Олесеве свято

 

         5 грудня Білопілля відзначало  136-ту  річницю від дня народження українського поета, уродженця м. Білопілля О.Олеся.

         На урочистості з нагоди свята у центральній районній бібліотеці зібралися переможці літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді ім.. О.Олеся «… І розітнувсь мій перший спів…» та гості із м. Суми – лауреати премії ім.. О.Олеся О.В. Вертіль, Л. Ромен, фотокореспондент газети «Сумщина» В. Коваленко, члени районного літературного об’єднання «Вир», користувачі бібліотеки. Учасники заходу відвідали музей Олександра Олеся.

Під час екскурсії до музею

Під час екскурсії поетеса Людмила Ромен  подарувала музею свою нову збірку поезій.

Подарунок від Людмили Ромен

Директор музею Н. Клепальська ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом О.Олеся, побажала всім присутнім творчих здобутків.

         Святкування продовжилося флешмобом «Читаємо Олеся», організованим працівниками центральної районної бібліотеки.

Флешмоб Читаємо Олеся

Захід був присвячений громадянській ліриці поета, яка закликала і закликає до боротьби за незалежність та волю України. В ньому взяли участь бібліотечні працівники, молодь та учні загальноосвітніх шкіл міста, гості свята.  Дійство відбулося біля  центрального входу  бібліотеки. Запрошені на свято та перехожі знайомилися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «О.Олесь – співець найвищих почуттів», облаштованої на прилеглій території. 

книжково-ілюстративна виставка О. Олесь - співець найвищи...

Звучали пісні на слова О.Олеся. Читали Олеся працівники бібліотеки, переможці конкурсу, лауреати літературної премії ім.. О.Олеся, молодь. Наймолодшим учасником флешмобу був п’ятирічний  Вадим Волін.

Наймолодший учасник флешмобу Волін Вадим

На фоні мелодії українських пісень молодь танцювала український танок, а присутні  підтримували їх вигуками «Слава Україні», «Героям слава» та випустили в небо жовто-блакитні кульки, як символ вільної України.

Флешмоб Читаємо Олеся 14

         Учасники флешмобу взяли участь в урочистій ході та покладанні квітів до пам’ятного знаку О.Олесю та меморіальної дошки на будинку, де народився поет. Після покладання квітів до присутніх звернувся голова обласної організації Національної Спілки письменників України О.В. Вертіль. В своєму виступі він наголосив, що творчість геніального поета ХХ століття завжди була і залишається символом любові до рідного краю та України і побажав молоді любити Україну так, як любив її О.Олесь.

         Продовжилося свято у районному будинку культури, де у фойє розмістилася виставка робіт переможців та учасників літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді ім.. О.Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…».

           виставка робіт переможців та учасників конкурсу ім. О.Олеся             Біля виставки робіт переможців та учасників конкурсу

Для керівників району, гостей свята виставку презентувала директор музею О.Олеся, член журі конкурсу Н.В. Клепальська.

         Літературно-мистецьке свято «Пишаємося славою твоєю» зібрало в глядацькій залі будинку культури багато шанувальників творчості О.Олеся. Учасників заходу привітала заступник голови районної державної адміністрації В.І. Корнієнко. Зі сцени звучали поетичні слова поетів-земляків О.Вертіля, І. Головченка, співачки, композитора, поетеси Л. Ромен, голови літературного об’єднання «Вир» Л. Калиновської.

Переможці конкурсу ім О.Олеся

Відбулося нагородження переможців конкурсу. Теплими оплесками зустрічали глядачі учасників художньої самодіяльності Улянівського та Білопільського районного будинків культури.

         Білопільці пишаються славним земляком,  свято бережуть пам’ять про нього і славлять  ім.’я  Олександра Олеся, як поета-лірика, як борця за волю і незалежність України.

Переглядів: 394 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту