Вівторок, 30.04.2024, 21:09
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 23 » Літній відпочинок
11:39
Літній відпочинок

Літо з книгою – це свято!

      З метою організації літнього відпочинку дітей,    урізноманітнення дозвілля та духовного збагачення юних читачів бібліотеками району спільно з будинками культури, школами проведено свята книг, години літературних розваг, аукціон - гру,  вікторини, конкурси, ігри, літературні подорожі: «Барвистий віночок літа» (Річківська, Улянівська дитячі бібліотеки), «В літні пригоди – з цікавою книжкою» (Жовтнева селищна бібліотека), «Веселимось, граємо, книжечки читаємо» (Воронівська, Шкуратівська сільські бібліотеки), «Мозаїка книжкового літа» ( Вирівська, Товстянська сільські бібліотеки) та ін.

В читальному залі центральної дитячої бібліотеки оформлена книжкова виставка «Здрастуй літо! Теплим сонечком зігріте». На виставці представлені новинки художньої літератури, серед яких книжки класиків, сучасних дитячих письменників та наших земляків. Книги рекомендовані дітям для позакласного читання влітку.

      Галерея творчих робіт «Щасливе дитинство» представляла в центральній дитячій бібліотеці творчі роботи обдарованих дітей Білопільщини, учасників та переможців районних, обласних конкурсів дитячої творчості.

       Відкриття циклу літніх читань «Книга збирає друзів» було проведено для читачів середнього шкільного віку. Бібліотекарі урочисто привітали дітей з Міжнародним днем захисту дітей та побажали їм цікаво і змістовно провести канікули. Захід розпочався знайомством з серійним виданням «Сучасна дитяча проза». Дітям розповіли про  українських дитячих письменників  Н.Сняданко, К.Лебедєву, Г.Малик, М.Павленко, Г.Ткачук та інших. Потім був проведений огляд літератури біля книжкової виставки «Канікули з книгою». Наприкінці заходу дітей ознайомили з рекомендаційними списками літератури «Що читати влітку?».

     Ігрова мандрівка «Моє казкове дитинство» проведена  для дітей пришкільного оздоровчого майданчику  ЗОШ №1. Мандрівку здійснили по 3-х маршрутах: «В гостях у героїв українських казок», «Віночок казок зарубіжних письменників», «Казка на екрані». Діти відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини про літературних героїв, назви та авторів відомих казок. Потім переглянули мультфільми «Канікули в Простоквашино», «Ну, постривай».

      Калейдоскоп лялькових вистав «В країні казок та пригод»   проведено для дітей пришкільних оздоровчих майданчиків БСШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №3, Куянівського НВК. Діти переглянули лялькові вистави по мотивам народних казок «Зайчикова хатинка», «Котик і півник», «Півник та двоє мишенят», «Рукавичка», «Коза-дереза».

      Екскурсії до бібліотеки та музею О.Олеся     проведено для учнів 1-4 кл. Куянівського НВК, 4-5 класів Білопільських СШ №1, ЗОШ №2, №3. Діти ознайомилися з бібліотекою та правилами поводження з книгою, переглянули книжкові виставки, відвідали музей,  ознайомилися з його експонатами, потім переглянули книжки О.Олеся та читали напам’ять  вірші.

       Для дітей пришкільного оздоровчого майданчику ЗОШ №2 був проведений літературний ярмарок «В гості книга мандрувала», на якому  діти відвідали лотки «Казковий»  «Загадковий», «У пошуках потрібного товару». Потім взяли участь у вікторині «Відгадай продавця», зібрали загублені казкові предмети та повернули їх власникам в «Бюро знахідок». Наприкінці заходу переглянули новинки дитячої літератури.

Година ввічливості «Поради для юних леді та джентльменів»  проведена в центральній дитячій бібліотеці для читачів середнього шкільного віку. Дітям розповіли про те, як потрібно покращювати свою поведінку та стосунки з оточуючими. Дівчаткам надали поради як стати більш привабливими, а хлопчикам – шляхетними та порядними людьми з гарними манерами. Діти переглянули ілюстровані енциклопедичні та періодичні видання по темі заходу.

      В бібліотеках, на оздоровчих майданчиках проводились різноманітні  ігри, конкурси, вікторини, розважальні програми, лялькові вистави, екскурсії до бібліотек,  тощо.

        

 

Переглядів: 1624 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Друзі сайту