Четвер, 02.05.2024, 18:52
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 5 » Літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді ім.О.Олеся "І розітнувсь мій перший спів..."
14:23
Літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді ім.О.Олеся "І розітнувсь мій перший спів..."

  Визначили переможців

     5 грудня виповюється  138 років від  Дня народження видатного українського поета, нашого земляка Олександра Олеся, якому вдалося відбудувати власний неповторний світ почуттів і слів. Час довів, що його творчість не чужа й нам, сучасним читачам. Ми пишаємося, що наш мальовничий куточок Сумщини по праву називають «славетним Олесевим краєм».

     Враховуючи велику значимість його творчості, для належного вшанування пам’яті митця  Білопільська районна рада,  Білопільська районна державна адміністрація в 2007 році оголосила щорічний відкритий літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді імені О Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…». Відбувся черговий Х тур конкурсу. Його засновники та організатори впевнені, що конкурс сприяє відродженню і  розвитку мистецьких традицій рідного краю, популяризації творчості О.Олеся серед дітей та молоді, виявленню  творчо обдарованих дітей та юнацтва. І це дійсно так. Цьогоріч участь в районному літературно-мистецькому конкурсі для дітей та молоді ім.О.Олеся «...І розітнувсь мій перший спів...» взяло 113 учасників з Білопільського, Ямпільського, Липоводолинського районів Сумської області та Сосницького району Чернігівської області. З них 37 учасників у номінації «Кращий літературний твір українською мовою» та 76 – «Кращий мистецький твір». Загалом на розсуд журі представлено близько 300 робіт.

    Заступник голови районної державної адміністрації, член журі О.В.Нестерович зазначила, що з кожним роком зростає зацікавленість дітей та молоді творчістю  одного з найталановитіших поетів  ХХ століття О.Олеся. Приємним є і той факт, що творчість конкурсантів  перекликається з творчістю О.Олеся, який понад усе любив Україну і все життя  прагнув бачити її вільною і незалежною.  Вона також  запевнила, що районна державна адміністрація та районна рада і надалі буде підтримувати учасників конкурсу.

    Юні поети та прозаїки вразили організаторів  конкурсу тематикою своїх літературних доробків. Так, за словами голови районного літературного об’єднання «Вир» Людмили Калиновської,  неочікуваними стали вірші дітей та молоді, присвячені подіям на Сході, складним життєвим реаліям сьогодення. Відмітили члени журі і чудові прозові твори Аліни  Савченко та Владислава Єременка.

      Живопис, графіка, квілінг, вишивка бісером, нитками, стрічками, ляльки-мотанки, вироби із солоного тіста і, навіть нового для нас фоамірану – це далеко не повний перелік всього, що цьогоріч предстало на розгляд журі конкурсу. Їм довелося не легко, адже кожен з учасників представляв не лише себе, а й свій  навчальний заклад чи сільську раду, місто, район чи навіть область.

                                     

                                                                                   

        Та все ж обирати довелося. І ось вони переможці.  

     У номінації «Кращий літературний твір українською мовою» вікова категорія 9 – 14 років  І місце виборола  Скурихіна Олена (8 років, м.Ворожба), ІІ місце – Трачук Оля (13 років, м. Білопілля), ІІІ місце – Сидоренко Тетяна (14 років, м.Суми).

 У віковій категорії 15 – 21 рік І місце отримала Шинкаренко Наталія (19 років, с. Куянівка), ІІ місце – Литвин Роман (16 років, м.Білопілля),

ІІІ місце – Савченко Аліна (17 років, Чернігівська область, Сосницький район, с. Бутівка Озерна).

       У номінації «Кращий мистецький твір» вікова категорія 9 – 14 років

І місце вибороли  Арцибашева Поліна (13 років, м.Білопілля) та Соболь Вікторія (10 років, с. Улянівка), ІІ місце – гурток «Художня вишивка» (керівник Тачкова А.І., смт. Ямпіль), ІІІ місце – Бражник Катерина (12 років, м.Білопілля).

У віковій категорії 15 – 21  рік ІІ місце отримала Гребенюк Юлія (17 років. с .Горобівка), ІІІ місце – Любич В’ячеслав (15 років, с.Верхосулка). Від присудження І місця журі отрималося.

       Крім цього заохочувальними преміями та подяками відзначили Владислава Єременка ( 12 років, м. Ворожба), Вікторію Моісеєнко (18 років, м. Білопілля), Георгія Янушенка (10 років. м.Білопілля), Марію Лебедєву (12 років, м. Білопілля), Поліну Куксу (11 років,м.Білопілля).

      2 грудня в районному будинку культури на літературно-музичному вечорі «Поезія чистого серця» відбулося урочисте нагородження переможців. Дипломи та премії вручали заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, заступник голови Білопільської районної ради В.І.Відуєв та голова журі конкурсу, письменник, лауреат премії ім.О.Олеся І.П.Головченко.

                                     

                                                          

    Вітаємо переможців конкурсу! Бажаємо невпинного руху вперед. Нехай у всіх починаннях Вас супроводжують розуміння і підтримка з боку  рідних і друзів, а творча діяльність буде сповнена задоволення і яскравих перемог. Нових Вам щасливих, успішних і захоплюючих життєвих доріг!

Волелюбний патріот Олесь усією душею вболіває за рідну Вкраїну.

      Його вірші є справжніми революційними піснями. Це – могутній дзвін, який пролунав у грозові дні революцій. Поезія Великого лірика і сьогодні є актуальною , свіжою, надзвичайно патріотичною.

 

Переглядів: 427 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Друзі сайту