П`ятниця, 03.05.2024, 00:13
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 6 » Літературний дебют
13:31
Літературний дебют

Молоді голоси Білопільщини

        4 грудня в  літературній вітальні  центральної районної бібліотеки ім..О.Олеся  відбувся літературний дебют переможців дев’ятого відкритого щорічного літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді імені О Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…» в номінації «Кращий літературний твір». На зустріч з юними талантами завітали Петро Андрійович Нестеренко,  журналіст, письменник, член Національної Спілки письменників України, Іван Петрович Головченко, поет письменник, член Національної Спілки письменників України, лауреат премії імені Олександра Олеся, Валентина Миколаївна Ткаченко, старший науковий співробітник Сумського обласного художнього музею імені О.Онацького,  шанувальники творчості О.Олеся, вчителі, керівники літературних  гуртків,  талановиті діти, молодь.

        Ведуча вечора Наталія Клепальська привітала юних дебютантів літературного слова і першою представила наймолодшу переможницю конкурсу Діану Бербушенко. Вона народилася і проживає в селі Коршачина. Навчається в 3 класі Сумської спеціалізованої школи №2 і в свої надто юні роки відвідує танцювальний гурток «Міленіум», шкільний хоровий ансамбль «Либідь», займається вокалом. Багато читає, малює. Активна учасниця всіх бібліотечних та клубних  заходів села. Учасникам заходу юна поетеса прочитала  свій вірш та заспівала улюблену пісню

P1800721

        Наступна дебютантка Губа Сніжана ( 13 років, смт. Жовтневе) учениця 8 класу Жовтневої загальноосвітньої школи посіла друге місце в молодшій віковій категорії конкурсу.  Вона не лише юна письменниця, а і  відома  в районі і  області спортсменка – гімнастка, біатлоністка, активна учасниця районних шкільних олімпіад. Сніжана  представила глядачам уривок із свого  прозового твору «Моя маленька Батьківщина», в якому з великою любов’ю описує своє рідне селище Жовтневе.

P1800728

Якубовська Анастасія, учениця   9 класу Білопільської ЗОШ№2 свій  перший вірш написала в 7 років і присвятила його своїй мамі. Пише вірші на різні теми.  Улюблений предмет в школі література, улюблений жанр -  фентезі. Захоплюється танцями, співом, поезією

P1800734

        Переможцем конкурсу у віковій  категорії 15 – 21 рік став  Шокун Олег,  учень 11 класу Куянівського НВК. Його першими поетичними успіхами стали перемоги у літературно-мистецькому конкурсі для дітей і молоді імені О.Олеся «...І розітнувсь мій перший спів» у  2013 році ( 3 місце), у 2014 році (1 місце у віковій  категорії до 15 років). 

P1800737

Твори юного поета неодноразово друкувалися у районній газеті «Білопільщина». Провідними темами творів Олега Шокун є актуальні, часто навіть болючі питання сьогодення. Юний автор своїми творчими вчителями вважає Олександра Олеся та Лесю Українку, поезію яких любить найбільше. І хоча автор чудових віршів скромно оцінює власні твори - вони подобаються ровесникам, а сам Олег вважає, що поетичний досвід ніколи не завадить у пошуку майбутньої професії і свого місця в житті.  

  P1800741

        Щороку переможцями нашого конкурсу стають вихованці літературної студії «Едельвейс» Білопільського районного центру дитячої та юнацької  творчості. Представила своїх дебютантів керівник студії Ольга Леонідівно  Колотуша. Литвин Роман, Планіда Марта, Ващенко Анастасія читали свої улюблені вірші та вірші, які представили на конкурс.

P1800745         P1800747

        Зачарував усіх учасників заходу і дебютант Єременко Владислав який  навчається в  6 класі Ворожбянської НВК: ЗОШ І-ІІ ст.. ДНЗ № 4. На конкурс він подав  літературний фанфік  «Новорічні пригоди Попелюшки і принца»,  в якому цікаво описує нові пригоди Попелюшки і принца після весілля.

P1800753

        Голова літературного об’єднання «Вир» Людмила Калиновська у своєму виступі  привітала юних дебютантів і наголосила, що творчість  учасників і переможців конкурсу ще раз підтвердила, що ніколи не обміліють творчі джерела Білопільського краю. Долучаючись до золотих струн дитячої та юнацької  поезії, ми очищаємо свій світ від скверни й зла, пізнаємо мудрість правди, наповнюємося любов’ю до рідного краю.

P1800718

        Юні поети та прозаїки вразили своїми літературними доробками і  гостей  П. А. Нестеренка, та В. М. Ткаченко. Вони подякували організаторам свята і глядачам за теплу зустріч і подарували районній бібліотеці та музею О.Олеся книги.

P1800759               P1800774

        Закінчився захід виступом  голови відкритого щорічного літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді імені О Олеся «…І розітнувсь мій перший спів…» І.П.Головченка. Іван Петрович привітав дебютантів з перемогою в конкурсі і прочитав учасникам заходу свій відомий монолог.

P1800780

        Дев’ятий літературно-мистецький  конкурс відкрив багато нових імен літературно обдарованих дітей, молоді і ще раз засвідчив, що земля великого поета Олександра Олеся  багата талантами. 

Переглядів: 462 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту