Вівторок, 30.04.2024, 17:16
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 9 » Конкурс на кращу читаючу сім’ю
13:47
Конкурс на кращу читаючу сім’ю

Читаю я, читає вся моя сім’я

                Під такою назвою в Білопільському районі  з 1січня по 1 травня 2014 року проходить конкурс на кращу читаючу сім’ю. Його мета і завдання  – популяризація книги і читання як вирішального чинника у духовному житті сім’ї, підвищення ролі книги і бібліотеки в суспільстві. Адже  духовне відродження в  родині неможливо  уявити без впливу книги, бо саме книга є одним з активних чинників виховання: культури спілкування, моралі, духовних цінностей, національної свідомості, любові до рідного краю та мови.  Як говорить народна мудрість "Дім без книги - день без сонця". А  реалізації цього завдання може сприяти спільна діяльність бібліотеки і сім’ї.

Учасниками І туру конкурсу, який тривав до 1 квітня стало близько  200 читаючих сімей Білопільського району. Вже 28 сімей - переможців подали свої заявки на участь у ІІ турі конкурсу.

         Переглядаючи «сімейні портфоліо» члени журі вже сьогодні говорять про те, що переможців визначити буде дуже складно. Завдання здається просте: виявити саму цікаву й дружну родину, яка читає, залучає до читання нові родини, бере участь у масових заходах бібліотеки, має творчі здібності.

Проте читацький стаж багатьох родин налічує до 100 років, кількість членів родини – від 3-ох чоловік до 20. А які цікаві розповіді, вірші пишуть члени родин про своє захоплення книгою. Ось як описує перше знайомство з книгою і бібліотекою голова родини Пономаренків із села Куянівка: «Скільки пам’ятаю себе, любив читати. Ото іще, коли бабуся маленького брала із собою в Улянівку (а жили ми на хуторі Вощинський) то тільки й дивився на вивіски, якими рясніла центральна сільська вулиця. А читати іще не вмів. А так хотілося дізнатися про все і зразу. Жадоба до пізнання світу була величезною. І коли вчителька у кінці першого класу  у сільську дитячу бібліотеку записуватися, радості моїй дитячій не було меж. Так відбулося знайомство з книгою, дружба з якою не переривається і донині…»

P4040198

Своє освідчення в любові до книги зробила і родина Лук’янець із Улянівки:

Для мене книга – світло дня,

Для мене книга – зорі ночі,

Моя сім’я, моя рідня,

Мій розум, серце моє, очі,

Без книги я не проживу

Вже як без вирію лелека,

Я і крізь вічність оживу

В отім святім - бібліотека

 

Конкурс триває. Переможців буде визначено  15 травня в Міжнародний день сім’ї.

 

Завідуюча відділом

організаційно-методичної та

довідково-бібліографічної роботи

 ЦРБ ім. О.Олеся                                                      Н.В.Клепальська

Переглядів: 660 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода
Друзі сайту