Вівторок, 30.04.2024, 21:46
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 30 » Інформація Шевченко Т.Г.
13:53
Інформація Шевченко Т.Г.

Шевченко сьогодні і завжди

 Популяризація творчості Тараса Шевченка серед сучасного молодого покоління, представлення літературно-художньої спадщини митця у всій її багатогранності, пронизаності великою національною ідеєю та наповнюваності високим духовним змістом є важливим і актуальним напрямом діяльності центральної районної бібліотеки. 
У рамках  святкування 200-річчя від дня народження поета та з метою вивчення життєвого шляху та творчої спадщини Кобзаря, працівниками центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся проведено низку культурно-мистецьких просвітницьких заходів.
В читальній залі районної бібліотеки влаштовано постійно діючу книжково-ілюстровну виставку  «Вічний як народ», на якій представлено матеріали про життєвий та творчий шлях Тараса Шевченка, його  літературну та малярську спадщину.

 Центральне місце відведено розділу «Кобзар» - книга невичерпна, книга на віки», де розміщено понад два десятки «Кобзарів» Т.Г.Шевченка різних років видання. Експозиція викликала великий інтерес у користувачів, які поповнюють виставку книгами Т.Г.Шевченка із власних бібліотек. 

Для учнівської молоді міста тут проведено літературно-музичний вечір «Живий у правді віковій, в піснях і слові заповіту», літературний диліжанс «Подорож Шевченковими шляхами Сумщини».  Бібліотекарі підготували цікаві розповіді про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, прочитали його поетичні твори. Заходи супроводжувалися музичними творами у виконанні ансамблю «Капрічіо» дитячої музичної школи.

 

В літературно-мистецькій вітальні бібліотеки  для учнів старших класів  Білопільської ЗОШ №1  проведено захід під назвою «Жінки в житті Шевченка». Цікавим доповненням стала книжкова виставка «На тебе дивлюся, за тебе молюсь…». 

Літературний диліжанс «Подорож Шевченковими шляхами Сумщини» познайомив молодь міста з пам’ятними місцями, пов’язаними з перебуванням на Сумщині Великого Кобзаря,   з поетичними та художніми творами митця, що народилися в нашому краї. До заходу бібліографи презентували бібліографічну пам’ятку «Ім’я Т.Г.Шевченка на карті Сумської області» та набір листівок «Т.Г.Шевченко –художник і Сумщина». 

До ювілею поета з 03 по 09 березня в районній бібліотеці для дітей  пройшов  тиждень дитячого читання «Шевченко сьогодні і завжди». 

 

В рамках тижня проведено літературну гру «Світ поезії Т.Шевченка», літературну сторінку «Тарасів Кобзар», літературно-мистецьке свято «Слава Шевченка – слава України», презентацію виставки-експозиції творчих робіт  юних користувачів бібліотек Білопільського району «У вінок слави Кобзарю». Серед експонатів виставки – малюнки, вишивки, аплікації, м’які іграшки, поробки із природного матеріалу. 

Проведення зазначених заходів забезпечує гідне вшанування пам’яті Тараса Шевченка, збереження, вивчення та популяризацію його творчої спадщини, сприяє формуванню національної свідомості читачів, любові до рідної землі, готовності до праці в ім'я України.

Переглядів: 867 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзі сайту