П`ятниця, 26.04.2024, 20:02
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 9 » Генетичний код нації
16:32
Генетичний код нації

 

Смачні читання з калиново-медовим присмаком

         Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Проте без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра. З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

      9 листопада в читальній залі Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся до Дня української писемності та мови відбулися смачні читання з калиново-медовим присмаком «Рідна мова калинова».

      «Посмакувати» до книгозбірні завітали заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, працівники культури, бібліотекарі.

    

        Ольга Володимирівна Нестерович привітала всіх зі святом та наголосила на значенні української писемності та мови в розвитку суспільства.

                                                  

       Директор центральної районної бібліотеки Г.В.Маценко підкреслила важливість проведення подібних заходів, задля підвищення професійного рівня працівників культури.

                                                   

         Завідувач відділом обслуговування Т.В.Щигло зробила короткий екскурс в історію української мови, як здобуток культури і духовної діяльності українського народу, в якій ввібралися і мудрість віків, і пам'ять народу, і щирість душі.

     Окрасою стали вірші українських поетів про рідну мову. Кожен з учасників заходу мав змогу продекламувати улюблену поезію та виразити свою любов до українського слова.

                                                   

        О 12.30, вже традиційно, присутні долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який у цьому році пройшов під девізом: «Нас багато, ми різні, але нас об’єднує спільна мета».

    Опісля, за калиново-медовим чаюванням зі смачними пирогами, відбулося жваве обговорення диктанту, на якому було вирішено надіслати роботи до редакції Українського радіо.

Переглядів: 459 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Погода
Друзі сайту