Субота, 27.04.2024, 03:25
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Серпень » 28 » До 26-ї річниці незалежності України
09:27
До 26-ї річниці незалежності України

Свята земля моя, велична Україна!

 

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води...
В годину щасливу і в радості мить,
Любіть у годину негоди.

В. Сосюра

       Шлях України до незалежності, до створення суверенної держави був довгим та кривавим. Багато українців пожертвували своїм життям заради цієї прекрасної мети — об'єднати всі етнічні українські землі й створити умови для розвитку багатоетнічного українського народу, його мови, культури, традицій. Лише наприкінці ХХ століття мрія Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Тараса Шевченка, Івана Франка, мільйонів простих людей стала реальністю. Бібліотеки району не залишились осторонь цього свята і відзначили його проведенням цікавих заходів.

             У районному будинку культури з нагоди урочистостей до Дня незалежності України працівниками центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся оформлена виставка-експозиція «Свята земля моя, велична Україна». На ній представлені рушники, вишиті майстрами народного мистецтва Білопільщини, тематичні викладки літератури із фондів центральної районної бібліотеки, фотосвітлини, на яких зображені яскраві події, що відбулися в районі за роки незалежності України. Окремо виділені розділи «Україна – Європейська держава» та «На варті незалежності держави».

                                                            

         Відвідали виставку керівники району, депутати обласної та районної рад, гості та учасники урочистостей. Презентувала експозицію завідувачка відділом організаційно-методичної та довідково-бібліографічної роботи районної бібліотеки Наталія Клепальська.

                                                         

         Крім того, працівники центральної районної бібліотеки у серпні провели акцію «Краса і неповторність моєї України», під час якої були зібрані фотографії білопільців – користувачів бібліотеки, які побували в різних куточках України і на власні очі побачили пам’ятники культури і природи національного значення. Ці фото були оформлені у фотоколаж і представлені на виставці-експозиції з нагоди урочистостей до Дня Незалежності у вигляді мапи України. Кожен бажаючий міг здійснити віртуальну подорож від Львівського національного академічного театру опери та балету ім.С.Крушельницької до музею шоколаду на Сумщині, побачити вінницькі фонтани та завітати на Сорочинський ярмарок, прогулятися Софіївською площею у Києві та Деребасівською в Одесі, помандрувати славнозвісною Хортицею та духовно відпочити у Рівненській філармонії.

  

       Година державності «Українська нація: шлях до самовизначення» відбулася у центральній районній бібліотеці. Користувачам книгозбірні розповіли про одне з найголовніших свят нашої держави – День незалежності України. Під час заходу перегорталися сторінки історичного календаря, який знайомив присутніх із віхами становлення нашої державності, відбулися ознайомлення з виданнями по даній темі та патріотичні читання віршів поета-земляка Івана Головченка із збірки «На межі».

        Історичний калейдоскоп «Краса і велич символів державних» проведений працівниками центральної дитячої бібліотеки в оздоровчому таборі «Дружба». Бібліотекарі розповіли про державні символи України – прапор, герб, гімн. Діти дізналися про значення синьо-жовтого кольорів стягу та цікаві історичні події, пов’язані з ним, а по завершенню заходу - взяли участь у історичній вікторині «Символи моєї держави».

                                                           

        У Супрунівській сільській бібліотеці була проведена літературно-музична композиція «Україна – наш спільний дім». Присутні здійснили мандрівку в славні періоди історії нашого народу, дізналися більше про національні та народні символи України. Протягом заходу звучали патріотичні вірші та пісні, звучали заклики своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру, бути гідними своїх предків, поважати свій народ, його мелодійну мову, берегти волю і незалежність України.

                                                   

 

Переглядів: 400 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту