Неділя, 05.05.2024, 16:35
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 11 » День Перемоги
15:11
День Перемоги

Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо.

Для гідного вшанування подвигу українського народу у Другій Світовій війні, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, продовження традицій шанобливого ставлення до ветеранів, учасників війни в бібліотеках району  на належному рівні проводилися заходи по відзначенню Дня Пам’яті та Примирення і 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні в бібліотечних закладах району  оформлені книжкові виставки, тематичні полиці, перегляди літератури, виставки - реквієм, виставки архівних матеріалів, фотографій воєнних років на теми: «Вони захищали рідний край», «Вічно жива пам’ять», «Вклонімося тим, хто поліг у бою», «Вічна пам’ять тим, хто загинув, вічна пам’ять тим, хто живий», «Вічний вогонь пам’яті», «Невмирущий дух героїзму», «А душа людська пам’ятатиме Вас» та інші. Поновлені тематичні експозиції де зібрані фотографії та інформація про ветеранів Другої світової війни, загиблих учасників антитерористичної операції на Сході країни. У Павлівській та Ободівській сільських бібліотеках оформлені  стенди «Захисники України – наші земляки», де розміщені фото всіх земляків,  учасників АТО. Продовжується пошукова та краєзнавча робота працівників бібліотек, 10 історико-краєзнавчих клубів, що діють при бібліотеках. За результатами цієї роботи оформляються теки, поповнюються новими матеріалами розділ «Мій край в роки Великої Вітчизняної війни» альбомів «Літопис рідного краю».

          У квітні-травні у бібліотечних закладах традиційно проводяться акції «Привітай ветерана вдома», «Обеліски мужності і слави». Працівники бібліотек доглядають могили воїнів, пам’ятники, разом з дітьми  відвідують вдома ветеранів війни, записують  їх спогади про війну.  Так, Ворожбянська міська бібліотека №2  разом з сестрою милосердя, дітьми привітала з святом Перемоги вдома ветеранів Другої Світової війни Кислого Івана Івановича,  Кальченка Павла Олександровича, Ворону  Ганну Андріївну, Воронкову Надію Василівну. Учні 7-А класу БЗОШ №2 разом із бібліотекарями центральної дитячою бібліотекою відвідали та привітали з наступаючим Днем Перемоги ветерана Другої світової війни, учасника бойових дій В.П.Матюху. Ветерани поділилися  спогадами  про свій бойовий шлях, про грізні воєнні роки, роки відбудови Під час теплої зустрічі з ветеранами діти читали вірші, співали пісень, дарували квіти, висловлювали слова вдячності  за перемогу.

         Акція Привітай ветерана вдома                            Вітання ветерана Матюхи В.П.

         Спільно з будинками культури, школами в бібліотеках були проведені години мужності і слави, вечори-спогади, вечори-зустрічі, літературно-музичні композиції, години пам’яті, тематичні вечори, бібліотечні акції «Привітай ветерана», зустрічі з ветеранами та дітьми війни: «Пам’ятаємо.Славимо. Вшановуємо» (Воронівська сільська бібліотека), «Борцям за волю наш уклін» (Сергіївська сільська бібліотека),  «Тих днів у пам’яті не стерти»(Товстянська сільська бібліотека), «Шана за подвиг, вдячність за мир» (Павлівська сільська бібліотека), «Житиме вічно моя Україна» (Супрунівська сільська бібліотека) та інші.

В Коршачинській сільській бібліотеці відбулася зустріч школярів з  ветераном війни Василем  Тихоновичем Іванійом «Розкажи ветеране, про дороги війни» Завітав на зустріч з Василем Тихоновичем  сільський голова В.А. Бойко, який  теж привітав ветерана і побажав дітям свято берегти пам’ять про подвиг ветеранів Другої Світової війни і продовжувати їх традиції.

           Коршачина 2                             Коршачина                                       

Вечір-спогад «А душа людська пам’ятає» проведено в Ворожбянській міській бібліотеці №1. Бібліотекар підготувала для  користувачів бібліотеки, ветеранів війни «солодкий стіл» і за чашкою чаю ветерани війни згадували буремні воєнні роки, приймали щирі вітання зі святом від дітей та молоді.

         В Супрунівській сільській бібліотеці проведено годину пам᾿яті «І травень знову нагадає історію жахливих днів». На заході були присутні діти війни Боровик Микола Васильович, Антипенко Іван Федорович, Супрун Микола Миколайович, які поділилися спогадами про післявоєнне дитинство.

Учасники заходу поклали квіти до Братської могили воїнів - визволителів та до пам᾿ятника загиблим воїнам - односельцям. До заходу оформлено виставку - пам᾿ять «Сторінками книг про Другу світову війну».

             Копия Супрунівська                  Біля меморіала Супрунівка

         Кіногодина «Пам’ять подвигу»     проведена в центральній дитячій бібліотеці  для учнів 3-А класу БСШ№1. Бібліотекар розповіла дітям про відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги, ознайомила з літературою біля книжкової виставки «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо» та малюнками наших читачів, представлених на виставці. Учні переглянули уривок кінофільму «Пам’ятай ім’я своє» та відеокнигу «Перегортаючи сторінки історії» із циклу «Книга пам’яті мого роду» про ветеранів Другої світової війни білопільців Олійник Варвару Харитонівну і Олійник Івана Євгеновича. Потім відбулось жваве обговорення фільмів - діти висловлювали власні думки і  розповідали про своїх прадідусів і прабабусь, які виборювали нашу Перемогу.

                 Під час перегляду фільмів                                Учні 3 коасу з малюнками про війну                       

 

Переглядів: 501 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту