Четвер, 02.05.2024, 08:16
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Всеукраїнський день бібліотек
15:54
Всеукраїнський день бібліотек

       Цей дивосвіт бібліотека

        30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відзначається це свято. Назва - Всеукраїнський свідчить про те, що воно не тільки професійне, а й загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги немає знань, поступу вперед.

                                                                                                                       

      Урочистості з нагоди свята відбулися в читальній залі бібліотеки за участю керівників району, бібліотекарів, представників громадськості,  читачів. Цього дня привітати бібліотекарів району завітали голова Білопільської районної державної адміністрації В.Ф.Верещагін, заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, заступник голови Білопільської районної ради В.І.Відуєв, депутат обласної ради Н.Є.Калініченко. «На нашій землі книга, бібліотека віддавна користуються великою шаною і любов’ю. Історія України невіддільна від історії бібліотек. Книгозбірні відіграли важливу роль у розвитку цивілізацій. Сьогодні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, великий внесок яких у розвиток вітчизняного державотворення, освіти, науки і культури, - безцінний», - зазначив В.Ф.Верещагін. А В.І.Відуєв додав, що «Всеукраїнський день бібліотек підносить бібліотечну справу на високий щабель визнання державою праці хранителів людської мудрості. Бібліотекар є провідником у храмі знань, незалежно чи це у великій книгозбірні чи сільській бібліотеці».

                                                                                                                    

                                                      

         Кращим бібліотечним працівникам були вручені грамоти обласного управління культури, районної державної адміністрації, районної ради та сектору культури . Не обійшлося і без подарунків. Так, депутат обласної ради, заслужений журналіст України, редактор районної газети «Білопільщина» Н.Є.Калініченко подарувала книгозбірні книги. 

                                                                                                                       

                                                           

     Найголовніше для кожного бібліотекаря – вдячність його читачів. Це – головний доказ його самоствердження у професії. Тому приємністю для присутніх став виступ на святі «Кращого читача 2016 року» Т.О.Тимченко, яка побажала всім працівникам книгозбірень віри у власні сили, надії на те, що їх праця буде достойно визнана, любові користувачів та мудрості у здійсненні великих планів.

                                                             

        Для всіх гостей звучали музичні вітання у виконані Олега Бута, Наталії Аніщенко, Галини Ліцман. Додало веселого настрою святу  бібліо-фольк-party «Цей дивосвіт бібліотека», на якому звучали бібліотечні анекдоти і жарти, розігрувалися сценки, а на завершення відбулася посвята «новеньких» у бібліотечні працівники.

                                                 

     У фойє  всі бажаючи могли переглянути стендові презентації «Життя нашої бібліотеки», «Цей дивосвіт-бібліотека», на яких були представлені матеріали з історії та діяльності бібліотек, альбоми бібліотечних клубів, власні друковані  видання,  та світлини найбільш цікавих масових заходів. Книжкові виставки - пропозиції «Радимо прочитати», «Улюблені книги наших читачів» знайомили відвідувачів із найкращими творами української, світової літератури для дорослих та дітей.

 

Переглядів: 404 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзі сайту