Вівторок, 23.04.2024, 15:44
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Серпень » 7 » Зустріч у літературній вітальні
07:53
Зустріч у літературній вітальні

Презентація нової збірки

Івана Головченка «На межі»

В читальній залі районної бібліотеки 4 серпня відбулася зустріч з шанованою людиною, талановитою особистістю, гордістю білопільського краю, чиє ім’я займає чинне місце серед плеяди широко відомих, талановитих земляків Іваном Петровичом Головченком. Він презентував свою нову збірку поезій «На межі», присвячену онучці Олесі із щирими побажаннями омріяного людського щастя. Книга побачила світ у 2017 році в Сумському видавництві «Мрія». У віршах звучить минуле і наше сьогодення, непримиримість до несправедливості, лицемірства, підлості, оспівується щирість, чесність і любов, славляться патріотизм і відданість рідній землі. Вірші поета звучали у виконанні працівників бібліотеки Олени Литвиненко, Тетяни Щигло та Галини Качан, ведучої Юлії Бутенко, самого автора і викликали бурхливі схвальні відгуки учасників заходу.

                                                                

В літературній вітальні Івана Петровича з днем народження та виходом нової збірки «На межі» вітали завідувач сектором культури РДА Світлана Валентинівна Лукова, начальник відділу комунального майна апарату Білопільської районної ради Ю.Ф Іщенко, директор Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся Г.В.Маценко, директор районного будинку культури І.В.Проніна члени районного літературного об’єднання «Вир». У виступах звучали щирі захоплення творчістю поета, побажання творчої наснаги, плідної праці, написання нових звучних, яскравих творів.

                                                                     

Незважаючи на велику зайнятість, в кінці заходу до бібліотеки завітав і голова Білопільської районної держаної адміністрації В.Ф. Верещагін. Володимир Федорович декламував вірші Івана Головченка, побажав автору плідною праці на благо рідного краю та держави, твердої віри, непоборною сила духу.

Свято продовжувалося. До бібліотеки приїхали гості із Києва -український політик, громадський діяч, кандитат економічних наук, заслужений працівник сільського господарства України, голова благодійного фонду імені Петра Калнишевського, голова Сумського земляцтва в місті Києві Іван Миколайович Рішняк разом із дружиною та друзями. В щирій, задушевній розмові Іван Миколайович розповідав про знайомство з Іваном Головченком, вітав іменинника та автора нової збірки від Сумського земляцтва.

Сьогоднішня зустріч є ще одним підтвердженням того, що ніколи не зміліють літературні джерела нашої рідної Білопільщини. Саме край Олесевих солоспівів подарувала нам і Україні найщирішого поета, письменника, композитора і співака Івана Петровича Головченка.

 

 

 

Переглядів: 346 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту