Четвер, 25.04.2024, 23:04
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Вулична акція
15:17
Вулична акція

Хода за свободу

       «У 21 столітті рабство досі існує. Людей, таких як ти і я, продають та купують, наче товар. Людей, таких як ти і я, в цьому місті, в нашій країні». На жаль, ці слова не взяті з якогось художнього роману, вони – з реалій сьогоднішнього життя, вони – про життя...

                                     

        18 жовтня вся Європа відзначає День боротьби з торгівлею людьми. Україна теж не стоїть осторонь на шляху боротьби з цим негативним соціальним явищем. З метою підвищення обізнаності населення щодо цієї страшної та глобальної проблеми працівниками управління соціального захисту населення Білопільської районної державної адміністрації та Білопільської центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся цього дня була влаштована вулична акція «Хода за свободу». Участь у ній взяли заступник голови Білопільської РДА О.В.Нестерович, представники місцевих установ та організацій і просто небайдужі до даної проблеми перехожі.

    

        «Торгівля людьми є однією із сфер кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами. Вона приносить мільйонні прибутки, поступово витісняючи собою торгівлю зброєю та наркотиками. За роки незалежності близько 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Правозахисники, посилаючись на оцінки МВС України, стверджують, що щороку у тенета работоргівців потрапляє близько 7 тисяч українців. Але в наших силах змінити цю сумну статистику. І саме зараз ми почнемо це робити! Це наша Хода за Свободу. Хода за справедливість та гідність людини. Хода заради надії та відновлення ще однієї людини», - зазначила у своєму виступі Ольга Володимирівна.

      Головний спеціаліст управління соціального захисту населення Білопільської РДА Валентина Табаченко відмітила, що сьогоднішня акція – це наш знак протесту протиправним діям тих, хто посягає на свободу та життя інших людей. «Світ без рабства можливий. І хоча зараз торгівля людьми продовжує руйнувати життя людей, ми знаємо, що останнє слово залишається за свободою», - сказала вона.

       Учасники акції отримали буклети з інформацією про торгівлю людьми і порадами, як не потрапити до тенет работоргівців, та переглянули матеріали тематичної книжково-ілюстративної виставки, влаштованої бібліотекарями. Потім присутні здійснили «Ходу за свободу» центральною вулицею міста. По завершенню заходу, організатори подякували всім, хто приєднався до акції та запросили не залишатися байдужими до подібних акцій у майбутньому. Людина - не товар! Цінність людського життя - не предмет торгівлі!

    

    

 

 

Переглядів: 489 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту