Четвер, 25.04.2024, 03:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Всеукраїнський день бібліотек
13:13
Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотека від А до Я

             Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І дарують людям вічну мудрість книг справжні помічники та порадники на шляху до вершин знань, вірні збирачі духовних скарбів – бібліотекарі.

              29 вересня бібліотечні працівники району відзначили Всеукраїнський день бібліотек та 120-річчя з часу заснування першої публічної бібліотеки у Білопіллі.

                                                                

           У фойє центру культури і дозвілля «Україна», де відбулися урочистості з цієї нагоди, організували стендові презентації «Життя нашої бібліотеки», «Цей дивосвіт-бібліотека», на яких були представлені матеріали з історії та діяльності бібліотек, альбоми бібліотечних клубів, власні друковані видання, та світлини найбільш цікавих масових заходів. Книжкові виставки - пропозиції «Радимо прочитати», «Улюблені книги наших читачів» знайомили відвідувачів із кращими творами української, світової літератури для дорослих та дітей.

           Особливу увагу шанувальників книгозбірні привертала книжкова експозиція подарованих бібліотеці книг з автографами авторів. Серед них – відомі письменники Борис Олійник, Дмитро Павличко, Іван Драч, Олекса Ющенко, Ірен Роздобудько, Антонія Цвід, Іван Головченко та багато інших.

                                                    

     В актовій залі учасники свята мали можливість ознайомитись з виставкою творчих робіт бібліотекарів району – «Творчість бібліотекарів – подих щастя та краси». До уваги присутніх представлені роботи О.С. Редченко та І.М.Васильченко (Білопільська центральна районна бібліотека ім.О.О.Олеся), Н.І.Заровні (Улянівська міська бібліотека), Я.П. Гаврик (Біланівська сільська бібліотека), І.І.Петренко (Вирівська сільська бібліотека), А.П.Мухи (Горобівська сільська бібліотека), Т.Л.Попіль (Гуринівська сільська бібліотека), В.М.Нікіфорової (Кальченківська сільська бібліотека), Т.В.Бербушенко (Коршачинська сільська бібліотека), О.Г.Полосіної (Терещенківська сільська бібліотека).

                                                   

      Урочистості з нагоди свята відбулися за участю керівників району, бібліотекарів публічних та шкільних бібліотек, ветеранів бібліотечної справи, представників громадськості, установ, з якими тісно співпрацюємо, читачів районних бібліотек. Працівників бібліотек вітали голова Білопільської районної державної адміністрації В.Ф.Верещагін, заступник голови Білопільської районної ради В.І.Відуєв, депутат обласної ради Ю.Г.Христій. Кращим бібліотечним працівникам були вручені грамоти та цінні подарунки обласного управління культури і туризму, районної державної адміністрації, районної ради та сектору культури .

    

       Не обійшлося і без подарунків районній бібліотеці. Так, депутат обласної ради Юрій Григорович Христій подарував бібліотеці сертифікат на придбання принтера. Заслужений журналіст України, редактор районної газети «Білопільщина», депутат обласної ради Наталія Євгенівна Калініченко подарувала рідній книгозбірні книги на суму 10 тисяч гривень.

       Для всіх присутніх звучали музичні вітання у виконані Тетяни Сумарокової, Ганни Хорошко, гурту «Лілея» та викладачів дитячої музичної школи Олени Олексієнко та Жанни Селіної. Додали святкового настрою і слайдо-презентації із життя публічних та шкільних бібліотек, які стали приємним сюрпризом для працівників книгозбірень та всіх учасників заходу.

    

Переглядів: 331 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту