Четвер, 25.04.2024, 09:38
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Серпень » 6 » Виїзний семінар
08:44
Виїзний семінар

Бібліотеки і туризм

  Бібліотеки сьогодні займають достойне місце у громадському житті краю, формуванні культурологічного середовища та духовному збагаченні особистості. Зрозуміло, що у краєзнавчій діяльності є чимало проблем, пов’язаних передусім з нестачею краєзнавчої літератури, але в бібліотеках працюють творчі, віддані справі люди, які роблять все для того, щоб виховати любов і дбайливе ставлення до рідного краю.

  3 серпня у Білопільському районі відбувся семінар - практикум бібліотечних працівників на базі Іскрисківщинської сільської бібліотеки. Основна тема семінару - місце публічних бібліотек в туристичній інфраструктурі громад та біблотечно-краєзнавчий туризм.

  Гостей села Іскрисківщина зустрів сільський голова Юрій Валентинович Буберов і запросив до відремонтованого приміщення книгозбірні. Він ознайомив бібліотекарів із соціально-економічним потенціалом Іскрисківщинської сільської ради, розповів про діяльність сільської бібліотеки, якою завідує Раїса Петрівна Бабак.

                                        
  Після наданих провідними спеціалістами районної бібліотеки методичних рекомендацій, консультацій щодо розвитку біблотечно-краєзнавчого туризму, як основного напрямку в бібліотечно-краєзнавчій роботі, бібліотекарі взяли участь у професійному спілкуванні «Бібліотека як складова туристичного простору». Професійні поради, обмін досвідом допомогли фахівцям краще розібратися у бібліотечних новаціях.

      

  Ефективним прикладом краєзнавчо - туристичної діяльності став показовий масовий захід – краєзнавчий променад «Обрії рідного краю». Про історію села, його славних працьовитих людей та багато іншого і цікавого нам розповів поет, краєзнавець, викладач ДНЗ «Білопільське вище професійне училище» Микола Олексійович Бабак під час пішої екскурсії стежками славного села Іскрисківщина.

      

                                        

Переглядів: 420 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Друзі сайту