П`ятниця, 29.03.2024, 16:19
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Серпень » 6 » Творчий вечір Івана Головченка
12:35
Творчий вечір Івана Головченка

Жага душі і пломінь серця

  Під такою назвою 4 серпня у центрі культури і дозвілля «Україна» відбувся творчий вечір та презентація нової книги добре відомої людини, письменника, композитора, лауреата літературних премій імені Андрія Головка та Олександра Олеся, Почесного громадянина міста Білопілля Івана Петровича Головченка, підготовлений працівниками центру та районної бібліотеки. Обраний словом, повінчаний піснею і музикою. Цього дня він відзначив своє 77-ліття і, як би сказали лірики, «продовжив будувати храм із пісні і слова, ткати із мрії полотно життя, встелене тернами і ранковими росами».

    

  У свій день народження Іван Петрович, як не дивно, вирішив зробити подарунок своїм глядачам. У його виконанні лунали монологи про рідну землю та солдата, класичний романс та авторська пісня. Ну, а який же день народження без гостей і привітань. Гостей Іван Петрович зібрав повний зал, а вони в свою чергу не забарилися і з вітаннями. Найпершим привітати письменника з днем народження та виходом чергової поетичної збірки на сцену вийшов голова Сумського земляцтва у місті Києві, прототип головного героя романів Івана Петровича «Калинова гіркота» та «Перехрестя добра і зла» Іван Миколайович Рішняк. Він подякував імениннику за багаторічну творчу діяльність та вручив грамоту Міністерства культури України. З вітальним словом та побажаннями довгих років життя до земляка звернувся і перший заступник голови Сумського земляцтва, уродженець м.Ворожба Віктор Юрійович Соболевський.

  «Іван Петрович завжди говорить чесно і відверто. Його тривога за долю своєї країни непідробна, і не мітингова, а справжня, виболена. Це відчувається на рівні слова, бо в усьому можна злукавити, тільки не в поезії не в музиці, які відразу ж просвічують душу наскрізь, як рентген. Це не може залишити байдужим нікого», - зазначив у своєму виступі заступник голови Білопільської районної ради Володимир Іванович Відуєв.

  Мета життя Івана Головченка в його піснях, віршах, романах і не схована в майбутньому, а вона – реальна. Мета – нести добро і любов – була осяйною через весь життєвий шлях, більш ніж півстолітню мистецьку діяльність в галузі літератури і насамперед культури.

                                              

  Іван Петрович - член Національної спілки письменників України. Тож, на його творчий вечір просто не міг не завітати голова обласної письменницької організації, поет, лауреат літературної премії ім. О.Олеся уродженець селища Миколаївка Білопільського району Олександр Васильович Вертіль.

  Цього дня наш шановний іменник отримав вітання і від голови Сумського обласного об’єднання національної всеукраїнської музичної спілки Івана Григоровича Дейнеки, який зазначив, що Іван Петрович – не лише талановитий письменник, а ще й композитор, музикант та виконавець.

  Привітати з днем народження свого колегу по перу завітали роменські поетеси Людмила Ромен, Наталія Петренко, Надія Карпенко та Ольга Лобода, сумська поетеса Надія Позняк та президент клубу авторської пісні «Булат» Ігор Добровольський. Вони вітали Івана Петровича віршами та піснями, дарували подарунки і, звичайно, квіти.

    

  Зі словами вітання до мудрого наставника звернулося підростаюче покоління – вихованці Білопільської музичної школи на чолі зі своїм викладачем Ольгою Іванівною Коноплянник. Вони побажали письменнику плідної праці та успіхів у всіх творчих планах, а на згадку подарували картину, намальовану власноруч.

  Не могли не сказати слів вдячності за вчительське слово і члени літературного об’єднання «Вир», почесним головою якого є Іван Петрович Головченко. Вітальні слова лунали для нашого іменинника і від колег – начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлани Валентинівни Лукової, яка вручила поету грамоту голови районної державної адміністрації , директора центральної районної бібліотеки Галини Василівни Маценко та директора районного будинку культури Ірини Володимирівни Проніної. Проте найбільшим та найрадіснішим сюрпризом для іменинника стала поява на святі онука Сергія, який, вийшовши на сцену, розповів присутнім про вплив свого дідуся на становлення його як особистості.

    

                                             

  На заході відбулася і презентація чергової поетичної збірки Івана Головченка «Жага душі і пломінь серця», яка побачила світ 25 липня 2018 року. Ведуча прочитала поезії, які змушують замислитись над важливими питаннями людського буття, якнайкраще характеризують їх автора. Нова книга Івана Петровича як говориться у передмові, «знайомить читача з глибинними процесами суспільного життя». Автор переконує, що лише відчуття прекрасного має бути провідною зорею Людини, а будь-яка річ, будь-який механізм, людське суспільство в тому числі, має бути осмисленим.

                                          

  Присутні з цікавістю переглянули тематичну виставку «Жага душі і пломінь серця», де була представлені книги Головченка, фотосвітлини його особистого і творчого життя, копії документів, афоризми автора, присвяти. Під час заходу демонструвалась цікава і змістовна слайдопрезентація.

  Ось таким був творчий вечір Івана Головченка, високий ритм роботи розуму і серця якого, поєднаний любов’ю, життєвим досвідом, невтомною працею і його Величністю Талантом.

                                          

  Ми бажаємо йому здоров’я, добробуту, сімейного затишку, творчої наснаги, написання нових звучних та яскравих творів!

 

 

 

 

Переглядів: 433 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Друзі сайту