П`ятниця, 29.03.2024, 17:22
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 22 » Тиждень правових знань
14:43
Тиждень правових знань

Тиждень правових знань 2019

      Традиційно у квітні місяці проводиться Тиждень правових знань. Метою його проведення є підвищення загального рівня правової культури, вдосконалення системи правової освіти населення, набуття необхідного рівня правових знань, формування поваги до права, забезпечення доступу до джерел правової інформації.

      З 15 по 21 квітня в бібліотечних закладах району були проведені правознавчі заходи. До їх проведення долучалися працівники управлінь, відділів, установ, відомств, навчальних і культурних закладів, громадських організацій Білопільського району, які в своїй діяльності займаються питаннями правової освіти та правового виховання населення.

      Працівники центральної бібліотеки для дітей провели правознавчу гру-вікторину «Країною дитячих прав». Діти молодшого шкільного віку відповідали на запитання правознавчої вікторини та відгадували загадки про права дітей. Також учнів ознайомили з книгою «Твої права», яка містить основні міжнародні документи, що захищають права дитини. Захід був проведений в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

      Для учнів 9 класу Білопільської ЗОШ №2 відбувся правовий марафон «У країні Феміди». У змаганні взяли участь дві команди «Правознавці» і «Феміда». Марафон проходив в ігровій формі та складався із 5-ти раундів: бліц-розминка «Інтелектуальний штурм», гра «Правова ситуація», конкурс капітанів «Запитання із скриньки», правове завдання «Види юридичної відповідальності», юридична вікторина «Куди звернутися». Діти жваво і аргументовано відповідали на всі запитання, аналізували правові ситуації та давали пояснення правовим термінам. Наприкінці марафону були підбиті підсумки. Учні поглибили свої знання та закріпили навички у правовій сфері.

      

      Протягом Тижня правових знань «кипіла» робота і у центральній районній бібліотеці, де були проведені цікаві масові заходи для користувачів-дітей старшого шкільного віку.

      Для підлітків, які досягнули або яким скоро виповниться 14 років бібліотекарем юнацької кафедри Інною Васильченко був підготовлений правовий компас «Паспорт у 14». Метою цього заходу було інформування молоді щодо підготовки документів та умови отримання першого паспорта громадянина України. Завідуюча Білопільським районним сектором управління Державної міграційної служби України в Сумській області Вікторія Сіда запросила учасників заходу до Білопільського районного сектору УДМС України в Сумській області, щоб детально показати механізм замовлення, виготовлення та отримання паспорту нового зразка. Вона розповіла про перші паспорти громадянина України, демонструвала старі зразки документа, закордонні паспорти та паспорти нового зразка – пластикові ID-картки з електронними чіпами, відповіла на запитання. Присутні дізнались багато нової і необхідної інформації про оформлення першого паспорту.

      

     Не менш важливою темою для обговорення у колі підлітків став булінг. Щоб краще ознайомити молодь з цією проблемою та дізнатися їхню точку зору була влаштоване правове коло «Шкільний булінг: особливості спілкування між однолітками». Захід відбувся в рамках засідання молодіжного клубу «Співрозмовник» спільно з учнями 8-го класу Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1. Бібліотекар юнацької кафедри Інна Васильченко ознайомила присутніх з статистикою випадків булінгу серед однолітків за даними ВООЗ «Здорова поведінка школярів», дала основні визначення та ознаки булінгу, кібербулінгу. Соціальний педагог Ольга Литвиненко говорила про прояви булінгу серед однолітків в школі, демонструвала та коментувала відеоролики, закликаючи присутніх не стояти осторонь даної проблеми, вирішувати її негайно.

                                      

      По закінченню заходу присутні отримали пам’ятку, підготовлену бібліотекарями, під назвою «Як не стати жертвою булінгу та насилля», ознайомились з інформаційною викладкою матеріалів «Запобігання булінгу та домашньому насиллю», на якій представлено номери телефонів довіри та матеріал щодо запобігання шкільному булінгу.

      Правова освіта – це вимога часу, тому така робота триватиме і надалі.

 

Переглядів: 443 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту