Четвер, 25.04.2024, 19:54
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 1 » Тиждень дитячого читання
10:19
Тиждень дитячого читання

Нам книга відкриває всі світи

Кожна книжка – таємниця,
Кожна книжка – цілий світ,
Духу творчого скарбниця,

Серця квітнучого цвіт.

Олександр Олесь

        Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, яке гарно вплітається у вінок весняних свят, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом і книгами.

   «Нам книга відкриває всі світи» – під такою назвою з 25 по 31 березня 2019 року відбувся Всеукраїнський тиждень дитячого читання у Білопільській центральній дитячій бібліотеці. Урочисте відкриття Тижня відбулося посвятою в читачі першокласників Білопільської ЗОШ №2. Під час «Мандрівки до книжкового храму» діти ознайомились з бібліотекою та її вірними друзями – книгами, які були представлені на чудових виставках. Під час урочистої посвяти бібліотекарі нагадали дітям як треба поводитися з книгами і любити їх. Дітлахи дали обіцянку бути активними читачами книгозбірні, берегти і цінувати книги. Під музику із дитячих кінофільмів та мультфільмів школярі переглянули новинки літератури, також звучали вірші та пісні про книгу і бібліотеку.

      

      Продовжилось свято пізнавальним ляльковим десантом «Чарівність дитячої книги», під час якого учні разом з ляльковими героями здійснили чудову подорож світом дитячої книги. Щоб пройти вірним шляхом і потрапити в Королівство Книг, діти відгадували загадки. Казкові герої намагались підняти настрій глядачам чудовими віршами, кумедними завданнями і веселими піснями. 

                                        

      Всеукраїнський Тиждень дитячого читання продовжився 27 березня. Для учнів 5 класів БЗОШ №2 відбулось театралізоване літературно-музичне свято «В книжковій Країні мрій та фантазій». Зі словами привітання до дітей звернулася заступник директора КЗБРР «Білопільська центральна районна бібліотека ім.О.Олеся» О.Литвиненко, яка побажала гарного весняного настрою і позитивних вражень від спілкування з гарними і вірними друзями книгами. Діти були не тільки глядачами, але й учасниками театралізованого дійства, яке розпочалося піснею «Книжчин дім». Ведучий заходу Олексій Салій у ролі Книжчиного Тижня розповів давню історію виникнення книг та запросив до подорожі в чудову Книжкову країну, де всіх присутніх зустріла Королева Книга – Василиса Пауль. Перед глядачами ожили герої відомих творів - Котигорошко, Чіпка, Гриць, Барвінок, Ромашка, Вовчик, Зайчик Кося, Лілея, Озивайко та інші. Їх ролі виконували учні 5-Б класу, які показали чудові інсценізації із книг. Протягом свята діти читали вірші та прислів’я про книгу, відгадували загадки, співали пісні - «Свято книжки», «Книжкові іменини», «Гімн бібліотеці» та інші. Висловлюємо щиру вдячність вчителям Білопільської ЗОШ№2 Людмилі Юріївні Зубко , Ніні Володимирівні Ткаченко за допомогу в організації і проведенні театралізованого свята книги.

      

      Екскурсія до бібліотеки «До нас у гості завітай, нову книжку прочитай» була проведена для учнів 4-5 класів Ворожбянського НВК №4. Дітей ознайомили із бібліотекою, її відділами, книжковими виставками, які оформлені до Всеукраїнського тижня дитячого читання: виставкою-інсталяцією «Книга! З днем народження!», «Ми йдемо в бібліотеку», виставкой-подіумом «Книжкові новинки – хіти дитячого читання» та іншими. Потім дітям представили новинки дитячої літератури «Модні фішки сучасної книжки» та журнальний коктейль «Чарівний дивосвіт дитячих журналів». Також учні відвідали музей О.Олеся, де ознайомились з цікавими матеріалами та експонатами, пов’язаними із життям і творчістю нашого видатного земляка.

      

                                                  

Переглядів: 686 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту