Середа, 24.04.2024, 22:17
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 19 » Свято Вишиванки
08:29
Свято Вишиванки

Генетичний код українця

        Якщо одного дня Ви бачите, що всі люди наче змовились і ходять у вишиванках, знайте – цей день прийшов… День вишиванки – щорічне свято кожного українця, поціновувача прекрасного, модного і стильного. Вдягнути вишиванку 18 травня, означає показати, що ми нескорені і незламні, сильні духом і тілом, знаємо свою історію і шануємо традиції. Українська вишиванка – це світовий бренд та генетичний код українця!

      Працівники Комунального закладу Білопільської районної ради «Білопільська центральна районна бібліотека імені О.Олеся» не могли оминути своєю увагою це свято і влаштували флеш моб «Одягни вишиванку на роботу». Кожен працівник книгозбірні прийшов цього дня у вишитій сорочці, тим самим показавши свою національну приналежність, почуття патріотизму та любові до рідної землі.

    

                                                    

      У фойє бібліотеки була оформлена виставка - вернісаж «День вишиванки єднає українців», де представлені книги з історії вишивки, альбоми схем вишивок різних регіонів України, зразки вишитих сорочок. А майстрині-вишивальниці А.Лабунець, В.Гурин, Н.Максименко , Г.Корнієнко для користувачів книгозбірні провели майстер клас.

    

       Цього дня свято вишиванки відбулося і в Улянівці. Учні місцевої школи та вихованці дитячого садочка влаштували конкурс на кращу вишиванку. Учасники заходу не лише демонстрували свої вбрання, а й співали, читали вірші про наш національний оберіг. По завершенню заходу журі обрало кращих та вручило їм на згадку про цей день подарунки.

   

        Народознавчу подорож "Українська вишиванка - наче райдужні світанки" підготувала та провела бібліотекар Шкуратівської сільської бібліотеки. Вона розповіла школярам про історію свята вишиванки - свята національної єдності. На захід завітала майстриня-вишивальниця Л.М.Астахова та провела майстер-клас. На згадку про зустріч майстриня подарувала книгозбірні лляні сорочки, вишиті її мамою та бабусею. Діти віддячили гості українською піснею. Привертала увагу присутніх виставка вишиванок майстринь села "Вишиванка - символ нації".

   

                                                      

Переглядів: 465 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту