Четвер, 28.03.2024, 23:50
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 27 » Семінар бібліотечних працівників району
16:59
Семінар бібліотечних працівників району

«Бібліотека, як середовище розвитку інтелекту та творчих здібностей: дитячий аспект»

      Такою була тема семінару бібліотечних працівників району, який відбувся 27 лютого на базі Білопільської центральної бібліотеки для дітей. Засідання відкрила директор Г. Маценко. Вона зупинилася на основних пріоритетних напрямках роботи книгозбірень у першому півріччі 2019 року.

                                            

      Заступник директора ЦРБ по роботі з дітьми О. Литвиненко розповіла про алгоритм діяльності бібліотек з обдарованими та здібними дітьми та роль бібліотекаря у розвитку творчої особистості дитини. Окремо зупинилася на проведенні Всеукраїнського тижня дитячого читання як одному із напрямків інтелектуального та творчого розвитку юних користувачів.

                                            

      Присутні отримали методико-практичні поради від бібліотекарів С. Забари та С. Назаревської на теми: «Через казку, фантазію, гру – до дитячої творчості» та «Бібліотворчість. Формуємо націю читачів». Інтерактивний дайджест «Простір цікавого життя» (з досвіду роботи творчої майстерні при історико-краєзнавчому клубі «Краяни») підготувала бібліотекар О. Бієнко.

    

                                                         

      Розвиток природних обдарувань та творчих здібностей дітей через книгу та читання відбулось під час знайомства з калейдоскопом «Гаряча десятка найкращих новинок юним читачам», який провела бібліотекар Н.Цимбал. З досвідом роботи по розвитку творчих здібностей дітей, діяльністю мистецьких клубів та гуртків бібліотек знайомили працівники Вирівської, Гуринівської, Павлівської, Улянівської бібліотек.

      

      Практичне заняття проходило у формі «Book-толоки». Показовий масовий захід складався з інтерактивних ігор по поляризації бібліотеки, книги і читання, які забезпечують не тільки успішне засвоєння знань, умінь, навичок, а й позитивну динаміку розвитку творчих можливостей дітей. 

    

Переглядів: 601 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Друзі сайту