Середа, 24.04.2024, 17:05
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Серпень » 14 » Олесеве свято
10:16
Олесеве свято

     "Задзвеніли струни у душі моїй..."

      Верхосульська земля - одна з коштовних перлин у чудовому намисті нашої славної Білопільщини. Щороку наприкінці липня, на початку серпня вона перетворюється на справжній мистецький центр Білопільщини. Адже саме в цей час, ось уже одинадцять років поспіль, у Верхосулці збираються в одне коло земляки, письменники, співаки, любителі поезії, всі, хто цінує поняття Краса, Любов, Воля, Батьківщина на літературно-музичне свято «Задзвеніли струни у душі моїй», щоб вшанувати пам’ять видатного українського поета, драматурга, прозаїка, громадського діяча Олександра Олеся та його сина, талановитого поета, відомого археолога Олега Ольжича.

      Неповторна і своєрідна краса Верхосульського краю, яка рано пробудила в майбутньому поетові поетичні настрої, не перестає надихати і сьогодні. Приємно, що на свято цьогоріч завітало чимало гостей: депутат обласної ради Андрій Кисіль, завідувач сектору культури Білопільської районної державної адміністрації Світлана Лукова, директор районного радіомовлення «Вир» Надія Сазонова, поети, письменники, самодіяльні митці із Буринського, Роменського та Білопільського районів.

                                                   

      На сцені сільського будинку культури понад дві години звучали поезії непереревершеного лірика О.Олеся та борця за волю України Олега Ольжича, вірші присутніх літераторів та українські пісні, серед яких - невмирущий романс «Сміються. Плачуть солов’ї» на вірш Олександра Олеся «Чари ночі» у виконанні чоловічого ансамблю Улянівського селищного будинку культури.

                                                  

         По закінченню концертної програми учасники та гості заходу поклали квіти до братської могили та пам’ятника воїнам-землякам, ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Шануймо Олесеве слово» та відвідали музейну кімнату О.Олеся в місцевій загальноосвітній школі.

         Продовжилося свято на хуторі Загір покладанням квітів до пам’ятного знаку Олександру Олесю. До присутніх з вітальним словом звернулися завідувач сектором культури С.В.Лукова, місцевий краєзнавець Є.П.Грищенко. Своє мистецтво учасникам заходу дарували Ганна Хорошко, Віталій Ніконов, Анатолій Бойко та Володимир Косяк. У літературній дуелі змагалися гості із Бурині: Віктор Осадчий, Валентина Колесник, Юрій Прокопенко, Роменщини – Наталія Петренко (до речі, уродженка с. Верхосулки), Людмила Кранга, Любов Усова та члени Білопільського районного літературного об’єднання «Вир»: Людмила Калиновська, Микола Бабак, Сергій Надубов, Сергій Пономаренко, Галина Чепуренко, Інна та Аня Моргун. Прекрасні хвилини відпочинку подарувала всім співачка і автор пісень Любов Усова із Ромнів. І як завжди, свято закінчилося, а від’їжджати гостям не хотілося. Верхосульська земля справді чарівна, бо дарує наснагу і надихає на творчість.

                                                

Переглядів: 334 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту