Четвер, 18.04.2024, 23:05
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Липень » 11 » Олегу Ольжичу-110
09:58
Олегу Ольжичу-110

Поет, що духом звав до бою  

 

 

         З поміж тисячі українців, творців нового національного відродження характерно вирізняється Олег Кандиба (Ольжич – поетичний псевдонім), син видатного українського поета Олександра Олеся.

 Олег Кандиба-Ольжич був визначним поетом свого часу, користувався шаленою популярністю в української молоді в еміграції та на рідних землях. У його віршах молодь знаходила справжнє життя, енергію, дух боротьби, шляхетність, сталеву віру в перемогу. Він був блискучим науковцем-археологом, організатором різних молодіжних акцій, членом  Організації Українських  Націоналістів (ОУН).

         До 110-річчя від дня народження Олега Ольжича в читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся організовано перегляд літератури,  проведено інформаційну   годину «Українському  письменнику  Олегу Ольжичу - 110».  Присутні ознайомилися з творчим та життєвим шляхом українського письменника, поета, науковця, політичного діяча Олега Ольжича (Олега Олександровича Кандиби), сина видатного українського поета – нашого земляка Олександра Олеся, дізналися багато нового про Олега Олександровича як про блискучого науковця-археолога, організатора різних молодіжних акцій, члена  Організації Українських  Націоналістів (ОУН).

         У музеї Олександра Олеся проходили екскурсії, літературні читання, присвячені Олегу Ольжичу. Про значущість особистостей Олега Ольжича та Олександра Олеся в українському державотворенні, світовій та українській культурі говорили  директор музею Наталія Клепальська, працівники відділу обслуговування бібліотеки. Під час заходів звучали у записі спогади дружини сина О.Ольжича Олега  Олеговича Кандиби Ольги, яка відвідала Білопілля в квітні цього року.  Ольга Кандиба розповіла про Олега Ольжича та його сина, свого покійного чоловіка Олега і подарувала музею оригінал диплому про вищу освіту О.О.Кандиби та скаутський одяг, відзнаки організації «Пласт» (Канада), активним учасником якої був Олег Олегович. Пані Ольга була приємно вражена побаченим, тим як шанують Олександра Олеся та Олега Ольжича в Білопіллі, цінують їх творчість.

Коротким, але напрочуд  насиченим був життєвий шлях Олега Ольжича-Кандиби. Він жив за принципом щастя й достатку, в той час, коли була поневолена Батьківщина. Він залишиться в нашій історії та поезії воїном, як одна із найсвітліших постатей української історії, яку не маємо права забути.

Білопільська земля свято  береже пам’ять про видатного лірика ХХ століття, поета Олександра Олеся та його сина Олега Ольжича.

Переглядів: 397 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзі сайту