Середа, 24.04.2024, 10:06
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 2 » Міжнародний день захисту дітей
14:27
Міжнародний день захисту дітей

Свято сподівань і надій

 

        Щороку на початку літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях дорослі прагнуть бачити здійснення своїх мрій і сподівань. А тому закликають усіх цього дня та кожного наступного зігрівати теплом і любовю кожне дитяче серце.

                                                  

      До цього свята центральна дитяча бібліотека готувалася з особливим трепетом. На вікнах книгозбірні оформили виставку малюнків «Ми – майбутнє України», на якій були представлені роботи користувачів центральної дитячої, міських та сільських бібліотек району. Дітлахи з допомогою пензля чи олівця відобразили своє прагнення жити в мирній і незалежній державі, бути гідними громадянами своєї батьківщини.

      На площі перед центральною бібліотекою кожен бажаючий міг переглянути виставку світлин «Життя нашої бібліотеки». На ній представлені фото дітей – юних користувачів бібліотеки молодшого та середнього шкільного віку, книголюбів і книгоманів. Серед них – активні учасники масових заходів, акцій і конкурсів.

                                                                

        У рамках літньої програми «Книги дружать з дітворою» для дітей і дорослих було організоване відкриття циклу літніх читань «Українська книга запрошує». Перехожих приваблювали яскраво оформлені книжкові виставки-інсталяції «1 червня - День захисту дітей», «Барви дитячої творчості», «Візок чудових казок», «Я пізнаю світ», «Книжкові новинки». Захід відвідали депутати обласної ради Л.В.Ричкіна, А.Ю.Кисіль, Н.Є.Калініченко, перший заступник голови Білопільської РДА О.В.Нікітенко. У читальному залі під відкритим небом діти залюбки знайомились з кращими книгами, новинками сучасної дитячої літератури, переглядали періодичні видання. Малеча отримала від бібліотекарів книжкові закладки із запрошенням до цікавого читання влітку.

          

   

        Цього дня центральною дитячою бібліотекою був проведений казковий диліжанс «Веселі казкові герої або візок чудових казок». Подорож в казку відбулась на імпровізованому потягу, який складався із двох вагонів «казковий» та «загадковий». У потягу мандрували не лише перлини сучасної дитячої літератури, а й казкові герої. Діти відгадували загадки та розповідали уривки із відомих казок.

  

          Крім того, для дітей середнього шкільного віку бібліотекарі надали книжкові поради «Що читати цього літа». Школярам розповіли про книги сучасних дитячих письменників із серій «Читаємо з Вінкс», «Вінкс: любов і звірята», «Сучасна дитяча проза», «Дитячий світ». Також їм порадили, що варто прочитати влітку із новинок літератури, які представлені на книжковій виставці «Канікули з книгою».

                                                 

Переглядів: 671 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода
Друзі сайту