П`ятниця, 19.04.2024, 21:09
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 25 » Міжнародний день рідної мови
09:03
Міжнародний день рідної мови

Рідна мова - калинова

 

«Буква до букви – і виникло слово.

Слово до слова – звучить рідна мова».

Ігор Січовик

 

      З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який щорічно відзначається 21 лютого, в центральній бібліотеці для дітей до послуг користувачів була оформлена книжкова виставка «Мова – душа народу». Науково-популярні, художні та довідкові видання привернули увагу користувачів бібліотеки.

      У рамках творчого об’єднання «Терпіння серця», яке співпрацює з Білопільським районним центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, була проведена пізнавальна година «Рідна мова - калинова». Дітям розповіли про святкування Міжнародного дня рідної мови та представили новинки сучасної літератури із серії «Вивчаємо українську». Під час проведення заходу звучали прислів’я, приказки та пісні про рідну мову. Діти переглянули відеофільм «Цікаві факти про українську мову», мультфільм «Лепетуни»,ознайомились з україномовними дитячими журналами, взяли участь у іграх «Пригадай слово!, «Хто це вміє?», конкурсі загадок «Хто швидше згадає слово».

    

      А в літературній вітальні центральної районної бібліотеки відбувся мовний аукціон «У повсякденній свіжій мовній повені слова цвітуть із уст людських». Бібліотекар розповіла про значення мови в житті людини, ознайомила присутніх з історією запровадження Міжнародного дня рідної мови. «Родзинкою» заходу став аукціон, який розпочався з «торгу» - конкурсу «Перекличка», де діти додавали закінчення до вірша Ю. Рибчинського «Рідна мова». Наступні «лоти» - конкурси «Пригадай частини мови», «Антоніми», «Синоніми», «Омоніми», «Деформований текст», «Тлумачення прислів’їв». Діти активно відповідали на запитання. Щоб додати заходу святковості, бібліотекарі пригостили присутніх смаколиками з калиновим присмаком – калиновим чаєм та пиріжками з калиною. Під час заходу демонструвалися відеоматеріали «21 лютого – Міжнародний день рідної мови».Звучали аудіозаписи пісень про мову. Тож давайте будемо разом берегти і цінувати нашу рідну мову, її витончену красу і багатство!

    

                                                           

Переглядів: 788 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Друзі сайту