П`ятниця, 29.03.2024, 15:28
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 12 » До 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка
13:11
До 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

«Global Shevchenko»

       Він жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово. «Без Нього...хто знає, що було б з нами!», - зауважив Богдан Лепкий.

       9 березня 2018 року виповнилася 204-та річниця від дня народження видатного національного поета, пророка, духовного символа України, Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. З метою вшанування його пам’яті ось уже другий рік поспіль проводиться масштабний міжнародний флешмоб «Global Shevchenko». Всі учасники флешмобу демонструють в мережі Інтернет памятники, встановлені не тільки в Україні, а й по всьому світу, а також одночасно читають вірші великого поета.

     Бібліотекарі Білопільщини не могли стати осторонь цієї міжнародної акції. З їхньої ініціативи 9 березня о 16.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку у місцевому парку зібралися всі бажаючі, щоб взяти участь у флешмобі. Прийшли з прапорами та прапорцями, українськими віночками і стрічками, а учні класу образотворчого мистецтва Білопільської дитячої музичної школи з художніми творами-присвятами Великому Кобзареві.

   

                                                                

       Учасники зібрання читали разом вірш «Чи ми ще зійдемося знову?» із циклу «У казематі», а також свої улюблені вірші Тараса Шевченка. Декламували поезію Великого Кобзаря - заступник голови Білопільської районної державної адміністрації Ольга Нестерович, керуючий справами Білопільської районної ради Олег Усенко, Білопільський міський голова Юрій Зарко, депутат обласної ради, редактор районної газети «Білопільщина» Наталія Калініченко, завідувач сектору молоді та спорту Білопільської РДА Маргарита Андрухова, начальник відділу культури і туризму Білопільської РДА Світлана Лукова, директор музею О.Олеся Наталія Клепальська, бібліотекарі, вчителі, учні місцевих шкіл та шанувальники творчості поета.

       

      Ця міжнародна акція в черговий раз довела, що Шевченкова поезія давно стала важливим і нетлінним складником духовного єднання українського народу.

         Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть, у чому черпають сили і надії.

                                          

Переглядів: 314 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Друзі сайту