Субота, 20.04.2024, 09:34
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Жовтень » 16 » День Захисника України
12:13
День Захисника України

Вшанували захисників України

      14-го жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва наш народ відзначає державне свято – День Захисника України. Саме цього дня вшановується мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, віддається шана військовим традиціям українського народу.

      Відзначення цієї знаменної дати не могла оминути і наша книгозбірня. Так, розпочалося вітання захисників України з поздоровлень маленьким козачатам. Для них бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки підготували та провели історико-ігрову мандрівку «Козацькими стежками». Учні 6-7 класів Білопільської ЗОШ №5, поділившись на дві команди «Козацька шабля» і «Степові лицарі», взяли участь у конкурсній програмі, що складалася з 6 етапів: розминка «Козацькому роду нема переводу», конкурс капітанів-отаманів «Козацькі імена», історична вікторина «Козацький словничок», конкурс «Козачата», інформіна «Скриня козацьких цікавинок», кросворд «Козаки». Майбутні захисники України довели, що козак – це не лише представник сили, а й розуму та ерудиції. Крім того, діти переглянули слайдопрезентацію «Час згадати нашу славу, брате» та ознайомилися із книжковою виставкою «Лине слава козацька із далечі віків», на якій були представлені історичні, довідкові та художні видання про козацьку добу.

                                        

      Спеціально до свята з робіт маленьких читачів нашої книгозбірні у центральній дитячій бібліотеці була оформлена виставка малюнків «Солдат – Захисник України», присвячена справжнім захисникам своєї Батьківщини.

                                                            

      «Вічна слава в кетягах калини», «Сини української землі» - під такими назвами відбулися зустрічі з воїнами АТО учнів 7-10 класів Білопільської ЗОШ №5, влаштовані працівниками центральної районної та центральної дитячої бібліотек. На зустрічі були запрошені учасники бойових дій в зоні АТО - заступник військового комісару Білопільського району, майор В.В.Лєбєдєв, капітан Д.О.Чумак та В.І.Криводуб, які розповіли молоді про те, як потрапили до зони АТО, про свій бойовий шлях. У присутніх виникло чимало запитань стосовно бойових буднів, військової зброї, техніки, на які вони отримали вичерпну відповідь. Під час заходу вшанували хвилиною мовчання 14 героїв-земляків, які загинули боронячи незалежність та територіальну цілісність України. Присутні також відвідали виставкову залу, присвячену Революції Гідності та Свободи, воїнам АТО Білопільщини у відділі освіти Білопільської РДА.

          

      До Дня захисника України працівники центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся у фойє районного будинку культури організували виставку - експозицію «Сила нескорених в віках». На ній представлені тематичні викладки літератури із фондів центральної районної бібліотеки, світлини, дитячі малюнки, матеріали з періодичних видань, теки за розділами «Україна козацька: п’ять віків історії», «Захисники української державності від Крут до УПА», «Вони не скорились ворогу», «Герої серед нас», «Захисники України під Покровом Божої Матері», «Майбутні захисники Вітчизни: за крок до служби». Увага відвідувачів виставки була прикута до прапорів з підписами військовослужбовців різних частин та особистих речей бійців. Окремий розділ виставки був присвячений діяльності Білопільського волонтерського центру, працівники якого під час заходу збирали благодійні кошти на допомогу українській армії.

   

 

Переглядів: 980 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту