Четвер, 25.04.2024, 16:07
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 25 » День пам'яті Героїв Крут
15:36
День пам'яті Героїв Крут

Герої Крут: міфи та реальність

        Крути – сумна, але славетна сторінка нашого літопису. Ці події стали символом українського відродження. У січні 1918 року сила національної ідеї покликала молодь і студентство стати на захист рідної країни. Подвиг і самопожертва цих юнаків стала дороговказом всім наступним поколінням.

          До Дня пам’яті Героїв Крут та 100-річчя бою під Крутами 24 січня в читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся проведено круглий стіл «Герої Крут: міфи та реальність» у рамках засідання бібліотечного молодіжного клубу «Співрозмовник».

         Ведуча заходу – завідуюча відділом обслуговування Тетяна Вікторівна Щигло розповіла про значення вшанування пам’яті героїв Крут, як символу нескореного духу нашої нації. В обговоренні взяли участь заступник голови Білопільської райдержадміністрації О.В.Нестерович, завідуюча сектором молоді та спорту РДА М.О.Андрухова, учасник антитерористичної операції на сході нашої країни О.В.Хацько, члени клубу «Співрозмовник», викладачі та учні старших класів Білопільської ЗОШ-інтернат. Вони провели паралелі між подвигом молоді, яка стала на захист волі та незалежності України у 1918 році та подіями сьогодення.

                                          

        Ольга Володимирівна Нестерович розповіла про героїчну подію нашої історії – бій під Крутами у січні 1918 року, про славну сторінку нашої історії, написану кров’ю найкращих синів України у великій книзі боротьби за свою незалежність.

                                          

         Під час заходу був переглянутий фільм «29 січня. Крути» із серії «Невідома Україна», який допоміг поринути у ті героїчні часи.

     Олександр Володимирович Хацько розповів про події на сході України, про антитерористичну операцію, у якій він брав безпосередню участь.

     Завідуюча сектором молоді та спорту РДА Маргарита Олександрівна Андрухова, бібліотекар юнацької кафедри Інна Миколаївна Васильченко спонукали молодь на обговорення питань: «Крути: вчора – вони, завтра – ти», «Молодь проти радянського режиму. З якими сучасними подіями можна це пов’язати?», «Що відстоювала молодь 1918 року і що змінилося за 100 років?», «Чи змогла б сучасна молодь виявити патріотизм у сучасній ситуації» та ін.

                                         

         Вшановуючи пам’ять героїв Крут та всіх борців за незалежність нашої держави України, учасники заходу згадали поіменно захисників Крут, що перепоховані на Аскольдовій могилі, запалили свічку пам’яті та поклали квіти до меморіалу «Алея Слави героям АТО».

                                         

       Доповненням заходу стала книжкова виставка «Через Крути до майбутнього» на якій представлено матеріали про бій під Крутами, як героїчну сторінку нашої державності.

Переглядів: 294 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту